تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,733 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,802 |
اثرات استفاده از جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) بر عملکرد، میکروفلور و مورفولوژی روده و برخی فراسنجه های خون مرغهای تخمگذار | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 30، شماره 4، اسفند 1399، صفحه 59-69 اصل مقاله (936.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2021.36835.1529 | ||
نویسندگان | ||
حسن مردانپور؛ مرتضی مهری* ؛ فاطمه شیرمحمد | ||
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد شهر قدس، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: از آن جا که حدود 70 درصد هزینه تولید شامل هزینههای خوراک است، پیدا کردن منابع غذایی جایگزین و مطالعه اثر آن بر استفاده مؤثر در جیره و یافتن جایگزین افزودنیهای بیخطر برای تکمیل بازده خوراک از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات استفاده از جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) در جیره مرغهای تخمگذار بر عملکرد، میکروفلور و مورفولوژی روده و برخی فراسنجههای خون انجام شد. روش کار: تعداد 192 قطعه مرغ تخمگذار سویه تجاری LSL در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار به مدت 12 هفته (26 تا 37 هفتگی) مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار اول: جیره شاهد بر پایه ذرت- کنجاله سویا، تیمار دوم : حاوی 5/1 درصد، تیمار سوم:حاوی 3درصد و تیمار چهارم: حاوی 5/4 درصد اسپیرولینا پلاتنسیس بود. نتایج: نتایج نشان داد تیمارهای آزمایشی تأثیر معنیداری بر خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک، درصد تولید، توده تخممرغ تولیدی، جمعیت کل باکتریایی، کلی فرمها و لاکتوباسیلها نداشتند (05/0P>). از بین فراسنجههای مورفولوژیک، عمق کریپت در تیمار چهارم بطور معنیداری نسبت به تیمار شاهد و دیگر تیمارها افزایش یافت (05/0p <). از بین فراسنجههای خونی نیز میزان لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) بطور معنیداری در تیمارهای سوم و چهارم کاهش یافت (05/0p <) و تفاوتی در میزان کلسترول، تری گلیسیرید و لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) مشاهده نشد. نتیجهگیری نهایی: استفاده از مکمل اسپیرولینا پلاتنسیس تا سطح 5/4 درصد جیره اثری بر عملکرد مرغهای تخمگذار نداشت، احتمالاً سطوح بالاتری از آن در جیره مورد نیاز است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسپیرولینا پلاتنسیس؛ عملکرد؛ مرغ تخم گذار؛ مورفولوژی روده؛ میکروفلور روده | ||
مراجع | ||
Abd el-baky HH, El-Baz FK and El baroty GS, 2003. Spirulina species as a source of carotenoids and -tocopherol and its anticarcinoma factors. Biotechnology 2: 222-240.
Adil S, Banday T, Bhat GA, Mir MS and Rehman M, 2010. Effect of dietary supplementation of organic acids on performance, intestinal histomorphology, and serum biochemistry of broiler chicken. Veterinary Medicine International 4(3):1–7.
Awad w, Ghareeb K and Böhm J, 2008. Intestinal structure and function of Broiler chickens on diets supplemented with a symbiotic containing Enterococcus faecium and Oligosaccharides. International Journel of Molecular Science 9(11): 2205–2216.
Becker W, 2004. Microalgae in human and animal nutrition. In Handbook of Microalgal Culture. Edited by Richmond A. Oxford UK: Blackwell Publishing Ltd: 312–351.
Belay A, 1997. Mass culture of Spirulina outdoors, the earthrise farms experience. In: applications for feed and water quality control in clam (Meretrix lusoria) cultures. Journal of Applied Phycology 15: 439-444.
Blum JC and Calet C, 1975. Food value of Spiruline algae for growth of the broiler-type chicken. Annales de la Nutrition et de l Alimentation 29: 651-674.
Bonos E, Kasapidu E, Kargopoulos A, Karampampas A, Christaki E, Florou-paneri P and Nikolakakis I, 2016. Spirulina as a functional in gredient in broiler chicken diets. South African Journal of Animal Science 46 (1): 94-102.
Ciferri O and Tiboni O, 1985. The biochemistry and industrial potential of Spirulina. Annual Review of Microbiology 39: 503–526.
Forbes J, 1995. Voluntary feed intake and diet selection in farm animals. CAB International Wallingford, U.K. 540 pp.
Gemma C, Mesches MH, Sepesi B, Choo K, Holmes DB and Bickford PC, 2002. Diets enriched in foods with high antioxidant activity reverse ageinduced decreases in cerebellar beta-adrenergic function and increases in proinflammatory cytokines. Experiment Neurol 22(14): 6114–6120.
Geyra A, Uni Z and Sklan D, 2001. Enterocytes dynamics and mucosal development in the posthatch chick. Poultry Science 80:776-782.
Gutiérrez-Salmeán G, Fabila-Castillo L and Chamorro-Cevallos G, 2015. Nutritional and toxicological aspects of Spirulina (Arthrospira). Nutritión Hospitalaria 32: 34-40.
Gyenis B, Szigeti J, Molnár N and Varga L, 2005. Use of dried microalgal biomasses to stimulate acid production and growth of Lactobacillus plantarum and Enterococcus faecium in milk. Acta Agraria Kaposváriensis 9(2):53–9.
Kang HK, Salim HM, Akter N, Kim DW, Kim JH, Bang HT, Kim MJ, Na JC, Hwangbo J, Choi HC and Suh OS, 2013. Effect of various forms of dietary Chlorella supplementation on growth performance, immune characteristics, and intestinal microflora population of broiler chickens. Journal Application Poultry Research 22: 100-108.
Kato T, Takemoto K, Katayama H and Kuwabara Y, 1984. Effects of Spirulina (Spirulina platensis) on dietary hypercholesterolemia in rats. Journal Japan Social Nutrition Food Science 37:323-332.
Keene D, Price C, Shun-Shin MJ and Francis DP, 2014. Effect on cardiovascular risk of high density lipoprotein targeted drug treatments niacin, fibrates, and CETP inhibitors: meta-analysis of randomised controlled trials including 117,411 patients. BMJ 349:g4379.
Khan M, Shobha JC, Mohan IK, Naidu MUR, Sundaram C, Singh PK and Kutala VK, 2005. Protective effect of Spirulina against doxorubicininduced cardiotoxicity Phytotherapy Research 19(12): 1030-7.
Koc H, Samli A, Okur M, Ozduven H, Akyurek and Senkoylu N, 2010. Effects of Saccharomyces cerevisiae and/or Mannan oligosaccharide on performance, Blood parameters and intestinal microbiota of broiler chicks. Bulgarian Journal of Agricultural Science 16(5):643-650.
Kulshreshtha G, Rathgeber B, Stratton G, Thomas N, Evans F, Critchley A, Hafting J and Prithiviraj B, 2014. Feed supplementation with red seaweeds, Chondrus crispus and Sarcodiotheca gaudichaudii, affects performance, egg quality, and gut microbiota of layer hens. Poultry Science 93: 2991-3001.
Mariey YA, Samak HR and Ibrahem MA, 2012. Effect of using Spirulina platensis algaeas a feed additive for poultry diets: 1- Productive and reproductive performances of local laying hens, Egypt Poultry Science 32 (1): 201-215.
Nikodemusz E, Paskai P, Toth L and Kozak J, 2010. Effect of dietary Spirulina supplementation on the reproductive performance of farmed pheasants. Technical Articles -Poultry Industry pp. 1-2.
Oh IH, Hur JK, Ryoo JH, Jung JY, Park SK, Yang HJ, Choi JM, Jung KW, Won YJ and Oh CM, 2019. Very high high-density lipoprotein cholesterol is associated with increased all-cause mortality in South Koreans. Atherosclerosis 283:43–51.
Oliveira MACL, Monteiro MPC, Robbs PG and Leite SGF, 1999. Growth and chemical composition of Spirulina maxima and Spirulina platensis biomass at different temperatures. Aquaculture International 7: 261-275.
Pugh N, Ross SA, Elsohly HN, Elsohly MA and Pasco DS, 2001. Isolation of three weight polysaccharide preparations with potent immunostimulatory activity from Spirulina platensis, Aphanizomenon flos-aguae and Chlorella pyrenoidosa.Planta Medical 67: 737-742.
Ross E and Dominy W, 1990. The nutritional value of dehydrated, blue-green algae (Spirulina platensis) for poultry. Poultry Science 69: 794-800.
Ross E, Puapong DP, Cepeda FP and Patterson PH, 1994. Comparison of freeze-dried and extruded Spirulina platensis as yolk pigmenting agents. Poultry Science 73:1282.
Sakaida T, 2003. Effect of administration of Spirulina on egg quality and egg components. Animal Husbandry 57 (1):191-195.
SAS Institute, 2003. SAS user’s guide: statistics. Version 9.2. SAS Institute Inc., cary, NC. Pp: 126-178.
Shanmugapriya B, saravana Babu S, Hariharan T, sivanes waran S and Anusha MB, 2015. Research article eietary administration of spirulina platensis as probiotics on growth performance and htopathology in broiler chicks. International Journal of Recent Scientific Research 6(2):2650- 2653.
Sun X, McElroy A, Webb Jr KE, Sefton AE and Novak C, 2005. Broiler performance and intestinal alterations when fed drug-free diets. Poultry Science 84:1294–1302.
Toyomizu M, Sato K, Taroda H, Kato T and Akiba Y, 2001. Effects of dietary Spirulina on meat colour in muscle of broiler chickens. British Poultry Science 42: 197–202.
Varkoohi S, Babak MMS, Pakdel A, Javaremi AN, Zaghari M and Kause A. 2010. Response to selection for feed conversion ratio in Japanese quail. Poultry Science 89(8):1590–1598.
Venkataraman LV, Somasekaran T and Becker EW, 1994. Replacement value of blue-green alga (Spirulina platensis) for fishmeal and a vitamin-mineral premix for broiler chicks. British Poultry Science 35: 371-381.
Verma J, Johri TS, Swan BK and Ameena S, 2004. Effect of graded levels of aflatoxin and their combination on the performance and immune response of broilers British Poultry Science 45: 512-518.
Wang CY, Fu CC and Liu YC, 2007. Effects of using light-emitting diodes on the cultivation of Spirulina platensis. Biochemical Engineering 37:21-25.
Williams P, 1979. High density lipoprotein and coronary risk factor. Lancet 1:72.
Willing BP and Van Kessel AG. 2007. Enterocytes proliferation and apoptosis in the caudal small intestine is influenced by the composition of colonizing commensal bacteria in the neonatal gnotobiótic pig. Journal of Animal Science 85(12):3256-3266.
Yoshida M and Hoshii H, 1980. Nutritive value of Spirulina, green algae, for poultry feed. Japanese Poultry Science 17:27-30.
Zahroojian N, Moravej H and shivazad M, 2013. Effects of Dietary Marine Algae (spirulina Platensis) on Egg Quality and production performance of laying Hens. Journal of Agricultural Science and Technology 15: 1353-1360.
Zhao B, Cui Y, Fan X, Qi P, Liu C, Zhou X and Zhang X. 2019. Anti-obesity effects of Spirulina platensis protein hydrolysate by modulating brain-liver axis in high-fat diet fed mice. PLoS One 20;14(6): e02185433 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,952 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 506 |