تعداد نشریات | 36 |
تعداد شمارهها | 922 |
تعداد مقالات | 11,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 11,616,047 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 10,671,896 |
استخراج پکتین از پوست و کلاهک کدو حلوایی به روش مایکروویو | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 19 اسفند 1399 اصل مقاله (1.26 MB) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2021.39051.1727 | ||
نویسندگان | ||
صدیقه یزدان پناه ![]() | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: پکتین محلول قندی پیچیدهای است و به طور گستردهای به عنوان عامل ژلکننده و پایدارکننده، بافتدهنده و امولسیونکننده در صنایع غذایی استفاده میشود. با افزایش تولید و فراوری میوهها و سبزیجات فراوردههای جانبی زیادی به وجود میآید. کلاهک و پوست کدو نیز یکی فراوردههای جانبی است که دارای مواد با ارزشی مانند پکتین است و میتواند از جنبه اقتصادی و زیست محیطی سودمند باشد. استفاده از امواج ماکروویو از جمله روشهای نوین استخراج موثر ترکیبات خاص است. این روش نسبت به روش های سنّتی مزایای بسیاری دارد که از جمله آن میتوان به فرایند زمان کوتاهتر، حلّال مصرفی کمتر، راندمان تولید بالاتر، تولید محصول با کیفیتتر و صرف هزینه کمتر اشاره کرد. هدف: در این تحقیق استخراج پکتین از پوست و کلاهک کدو حلوایی با استفاده از ماکروویو در دو دمای 80 و 90 درجه سانتیگراد، با توان 20 وات و زمانهای 10، 15، 20 و 30 دقیقه، pH 5/1 و 2 و نسبت نمونه به حلال 20 و 30 درصد وزنی/ حجمی انجام شد. روش کار: سپس آزمایشات بعدی بر روی تیمارهای منتخب که بازده بالاتری داشتند، انجام شد. نتایج آزمونها بر اساس طرح کاملا تصادفی در سطح احتمال 5% تجزیه و تحلیل شد. نتایج: بالاترین بازده استخراج (3/24%) ، مقدار اسید گالاکتورونیک (6/46%) مربوط به پکتین استخراج شده از کلاهک ، درجه استری (3/44%)، پایداری و فعالیت امولسیفایر مربوط به پکتین استخراج شده از پوست کدو حلوایی تعیین گردید (05/0 >P). پکتین پوست و کلاهک کدو حلوایی از نوع کممتوکسیل میباشد. رفتار جریانی محلولهای پکتین حاصل از پوست و کلاهک کدو حلوایی در تمامی غلظتها نیوتنی بود. نتایج FTIR نشان داد پکتین کلاهک از لحاظ ساختاری شباهت بیشتری به پکتین استاندارد دارد. نتیجه گیری نهایی: بنابراین میتوان از این گونه ضایعات کشاورزی به عنوان یک منبع نوید بخش در تولید پکتین استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
پکتین؛ استخراج؛ کدو حلوایی؛ ماکروویو | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 17 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 18 |