تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,304 |
تعداد مقالات | 15,948 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,283,158 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,042,071 |
تولید فیلم خوراکی بر پایه کیتوزان – ژلاتین حاوی اسانس چویر(Ferulago angulate)، ارزیابی تاثیر آن بر ویژگی های نوری، حسی و ماندگاری گوشت بوقلمون در دمای یخچال | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 30، شماره 4، بهمن 1399، صفحه 169-179 اصل مقاله (1.56 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2021.34904.1685 | ||
نویسندگان | ||
فرانک بیگ محمدی* 1؛ حمیدرضا ناصری2؛ رضا محمدی3؛ احسان صادقی4 | ||
1عضو هیات علمی/ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه | ||
2گروه علو و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه وصنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه | ||
4صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه | ||
چکیده | ||
زمینه و هدف مطالعاتی: جایگزینی بیوپلیمرهای خوراکی به همراه اسانسهای گیاهی به عنوان جایگزین پلیمرهای سنتزی، روشی موثر برای نجات محیط زیست، افزایش ایمنی و ماندگاری مواد غذایی در جهان است. گوشت بعنوان مواد غذایی فسادپذیر در بستهبندیهای خوراکی فعال حاوی ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی میتواند عمر نگهداری و کیفیت بهتری داشته باشد. روش کار: این تحقیق در ادامه و در راستای تکمیل مطالعه قبلی گروه که شامل تولید فیلم ترکیبی کیتوزان ژلاتین حاوی اسانس چویر(Ferulago angulate) و ارزیابی ویژگی های فیزیکی شیمیایی فیلمها بود، طراحی و انجام شد. فیلمهای ترکیبی کیتوزان- ژلاتین حاوی اسانس چویر در سطوح غلظتی 0، 25/.، 5/. درصد (حجمی/ حجمی) با روش کستینگ تولید و ویژگی-های میکروبی، حسی، رنگ و شفافیت فیلمها جهت نگهداری گوشت بوقلمون در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نمونههای بستهبندی شده با فیلم کیتوزان– ژلاتین بدون اسانس در روز دوازدهم نگهداری تقریبا 50 درصد نمرات حسی خود را از دست دادند در حالی که نمونههای بستهبندی شده با فیلم حاوی 5/. درصد اسانس حتی در روز پانزدهم نگهداری دارای نمره قابل قبول بودند و تفاوت معنیداری با سایر نمونهها داشتند(05/0≥ P). فیلم کیتوزان – ژلاتین در هر سه پارامتر،L* ،a* و b* تحت تاثیر افزودن اسانس قرار گرفت. با افزودن اسانس چویر، شاخص b* و کدورت به مقدار قابل ملاحظهاى افزایش اما شاخص L* کاهش یافت و باعث کاهش شفافیت فیلم و تغییر رنگ به سمت قرمز) (+a و زرد( (+b گردید. میانگین شمارش همه اندیسهای میکروبی شامل شمارش کلی باکتریها، شمارش استافیلوکوکوساورئوس و شمارش کلی فرمها در تمام طول دوره اختلاف معنیداری با هم داشتند(05/0≤ p). در روز نهم شمارش کلی در تمام تیمارها بجز کنترل در محدوده قابل قبول بود. نتیجهگیری کلی: افزودن اسانس چویر در غلظت 5/. درصد فیلم کیتوزان - ژلاتین علاوه بر مهار رشد و تکثیر باکتریها و افزایش ماندگاری گوشت بوقلمون در یخچال، موجب بهبود ویژگیهای حسی فیلم شده که میتواند مزیت و تایید دیگری بر پتانسیل مناسب فیلم کیتوزان – ژلاتین حاوی اسانس چویر برای استفاده به عنوان یک بستهبندی فعال در صنعت گوشت باشد. واژههاى کلیدی: اسانس چویر(Ferulago angulate)، خواص، فیلم خوراکی، ژلاتین، کیتوزان، گوشت بوقلمون | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس چویر(Ferulago angulate)؛ خواص؛ فیلم خوراکی؛ ژلاتین؛ کیتوزان؛ گوشت بوقلمون | ||
مراجع | ||
آزادبخت ا، مقصود لو ی، خمیرى م و کشیرى م، 1396. ارزیابى خواص فیزیکی مکانیکى، ضدمیکروبى و ریزساختارى فیلم زیست فعال کیتوزان حاوى اسانس اکالیپتوس گلوبولوس. فصلنامه فناوریهای نوین غذایی، 4، ١٥، 119-132. اولیایی س ا، قنبر زاده ب، مویدی ع ا، پور ثانی پ و خاتمیان م، 1394. تولید و بررسی نانو ساختار و خواص فیزیکی شیمیایی فیلم زیست کامپوزیت نشاسته حاوی نانو ذرات Tio2، فصل نامه فناوریهای نوین غذایی، 2، 8، 101-87. حسنزاده پ، تاجیک ح و رضوی روحانی س م، 1390، کاربرد پوشش خوراکی کیتوزان حاوی عصاره دانه انگور بر روی کیفیت و ماندگاری گوشت مرغ در دمای یخچال. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 21(4)، 482 -468. سوختهزاری ش، الماسی ه، زندی م، پیرسا س و پیروزی فرد م خ، 1396، بررسی خصوصیات فیزیکی و آنتیاکسیدانی فیلم فعال سلولز باکتریایی حاوی عصاره گیاه تشنه داری((Scrophularia striata. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 27(2)، 51-62. طهماسبی م، بیگ محمدی ف و رفیعی ف، 1397، تولید فیلم خوراکی بر پایه نشاسته-مونتموریلونیت حاوی عصاره چای سبز جهت بستهبندی روغن بذرکتان. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 28(3)، 69-84 قادرمزدی ر، کرامت ج و گلی س ا ح، 1394. تهیه و بررسی ویژگیهای فیلمهای خوراکی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی اسانس مریم گلی، مجله تغذیه و تکنولوژی مواد غذایی، 1، 3 ، 16-5. قربانپور م، و مهینی ا،1398، تهیه و شناسایی فیلم نانوکامپوزیت کاراگینان/نانوکلی حاوی عصاره اسپند. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 29(1)، 1-10. کاظمی م، اجاق س م، شعبانلو ب و میرصادقی ح، 1396. تولید و ارزیابی ویژگیهای فیلمهای خوراکی حاصل از ژلاتین استخراج شده از فلس ماهی کپور معمولی در pHهای متفاوت، مجله علوم و صنایع غذایی، 67، 14، 179-189. کامکار ا، خنجری ع، اولادی م و مولاییآقایی ا، 1396. تأثیر بستهبندی با فیلم کیتوزان حاوی اسانس زیره سیاه بر ویژگیهای شیمیایی و میکروبی فیله مرغ، مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا، 1، 7، 115-104. AlizadehV, Barzegar H, & Nasehi- Samavati V, 2017. Characterization of physical and antimicrobial properties of chitosan edible films containing Pistasia atlantica gum essence. Iranian Food Science and Technology Research Journal 13, 4: 584-593.
Bahram S, Rezaei M, Soltani M, Kamali A, Ojagh SM, & Abdollahi M, 2014. Whey protein concentrate edible film activated with cinnamon essential oil. Journal of Food Processing and Preservation 38: 1251–1258. Doi.org/10.1111/jfpp.12086.
Burt S, 2004. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods- a review. International Journal Food Microbiology 94, 3: 223-53. Doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2004.03.022
Darderafshi M J, Bahrami G H, Sadeghi E, Khanahmadi M, Mohammadi M and Mohammadi R, 2014. The effect of Ferulago angulata essential oil on Staphylococcus aureus during the manufacture and preservation of Iranian white cheese. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology 8, 4: 13-20.
Fazlara A, Sadeghi E and Rostami-Soleimani P, 2012. Study on the antibacterial effects of Cuminum cyminum essential oil on Listeria monocytogenes in Iranian white cheese. Iranian Journal of Food Science and Technology 9, 35: 35-44.
Ojagh S M, Rezaei M, Razavi S H and Hosseini S M H, 2010. Development and evaluation of a novel biodegradable film made from chitosan and cinnamon essential oil with low affinity toward water. Food Chemistry 122,1: 161-166. Doi.org/10.1016/j.foodchem.2010.02.033.
Oussalah M, Caillet S, Saucier L and Lacroix M, 2007. Inhibitory effects of selected plant essential oils on the growth of four pathogenic bacteria: E. coli O157:H7, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus and listeria monocytogenes. Food Control 18, 5: 414 –20. Doi.org/10.1016/jfood cont.2005.11.009.
Panahi M, Barzegar H and Hojjati M, 2017. Effect of Pistachio atlantica gum oil on antimicrobial and antioxidant properties of edible starch film. Journal of Research and Innovation in Food Science and Technology 5, 1: 77-89. Doi: 10.22104/JIFT.2017.462.
Park S I and Zhao Y, 2004. Incorporation of a high concentration of mineral or vitamin into chitosan-based films. Journal Of Agricultural And Food Chemistry 52,7: 1933-1939. Doi: 10.1021/jf034612p.
Rhim J W, Park H M and Ha C S, 2013. Bio-nanocomposites for food packaging applications. Progress in Polymer Science 38,10:1629-1652. Doi.org/10.1016/j.progpolymsci.2013.05.008.
Sánchez-González L, Vargas M, González-Martínez C, Chiralt A and Cháfer M, 2011. Use of essential oils in bioactive edible coatings. Journal Food Engineering 3, 1: 1-16. Doi;10.1007/s12393-010-9031-3.
Shojaee-Aliabadi S, Hosseini H, Mohammadifar M A, Mohammadi A, Ghasemlou M, Ojagh S M and Khaksar R, 2013. Characterization of antioxidant antimicrobial κ-Carrageenan films containing satureja hortensis essential oil. International Journal Of Biological Macromolecules 52:116- 124.
Siripatrawan U and Harte B R, 2010. Physical properties and antioxidant activity of an active film from chitosan incorporated with green tea extract. Food Hydrocolloids 24, 8: 770-775.
Vural A, Erkan ME, Guran HS, Durmusoglu H, 2013. A study about microbiological quality and species identification of frozen turkey meat. International Journal of Nutrition and Food Sciences 2, 6: 337-341.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,152 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 732 |