تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,102 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,557 |
اثرات محلول پاشی فنیل آلانین روی برخی شاخص های غذایی حبه انگور رقم حسینی (Vitis vinifera var. Hosseini) | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 30، شماره 4، بهمن 1399، صفحه 109-121 اصل مقاله (1.26 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2021.37105.1708 | ||
نویسندگان | ||
غلامرضا گوهری* 1؛ سیما فریدونی1؛ سیما پناهی راد2؛ نسرین سپهری1؛ محمد رضا دادپور2 | ||
1گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه | ||
2گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
میوه انگور به علت غنی بودن از ترکیبات پاد اکسیدان و فنلی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. بر همین اساس افزایش غلظت و فعالیت ترکیبات پاد اکسندگی در میوه انگور باعث ارتقای سلامت جامعه و افزایش مقاومت بدن در برابر انواع سرطانها میشود. لذا به منظور بررسی اثرات محلولپاشی فنیلآلانین بر ویژگیهای کیفی حبههای انگور رقم حسینی آزمایش حاضر در یکی از تاکستانهای شهرستان مراغه انجام پذیرفت. این آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی و با 4 تکرار در چهار سطح تیماری (صفر، 50، 100 و 200 میکرو مولار) اسید آمینه فنیلآلانین انجام گرفت. محلولپاشی در مرحله قبل از رنگگیری حبهها در 4 مرحله هر 5 روز یکبار انجام گردید. برای بررسی ویژگیهای کیفی و طعم میوه و نیز ظرفیت پاداکسیدانی حبههای انگور، صفاتی نظیر pH، اسیدیته کل، قند محلول کل، اسید آسکوربیک، محتوای فنل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل، ظرفیت پاداکسیدان و در نهایت فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمینولیاز مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که کاربرد فنیلآلانین باعث افزایش TSS، pH و اسیدآسکوربیک گردید، ولی این افزایش در غلظت 100میکرومولار بیشتراز سایر تیمارها مشاهده گردید. همچنین با افزایش غلظت فنیل آلانین از صفر به 200 میکرومولار، محتوای اسیدیته کل کاهش پیدا کرد. در عین حال محتوای فنل کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمینولیاز افزایش یافت. همچنین بیشترین مقدار ترکیبات پاد اکسیدان کل در غلظت 200 میکرومولار فنیل آلانین به دست آمد که نسبت به تیمار شاهد 22 درصد افزایش نشان داد. بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش چنین به نظر میرسد که کاربرد فنیلآلانین با غلظت های بالاتر از 100 میکرومولار باعث افزایش کیفیت و شاخصهای تغذیهای میوه انگور میگردد و این امر میتواند کمک شایانی در افزایش امنیت غذایی جامعه داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
کیفیت میوه؛ شاخص های تغذیه ای؛ طعم میوه؛ انگور | ||
مراجع | ||
گوهری غ، صفایی ف، رسولی ف، اعظمی م ع و دواتی کاظم نیا ح، 1397، ارزیابی اثرات محلول پاشی اسید سالسیلیک بر فعالیت برخی ترکیبات آنتی اکسیدانی انگور رقم شاهانی (Vitis Vinifera L. cv Shahani). نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 28(2)، 149-159. Adams AW, Laurie VF and Waterhouse AL, 2012. Tracing phenolic biosynthesis in Vitis vinifera via in situ C-13 labeling and liquid chromatography–diode-array detector–mass spectrometer/mass spectrometer detection. Analytica Chimica Acta 747: 51-57.
Aubert C and Chalot G, 2020. Physicochemical characteristics, vitamin C, and polyphenolic composition of four European commercial blood-flesh peach cultivars (Prunus persica L. Batsch). Journal of Food Composition and Analysis 86: 103-112.
Beltagi MS, 2008. Exogenous ascorbic acid (vitamin C) induced anabolic changes for salt tolerance in chick pea (Cicer arietinum L.) plants. African Journal of Plant Science 2: 118-123.
Brouillard R nad Dangles O, 2017. Flavonoids and flower colour. In the flavonoidsadvances in research since. Routledge 565-588..
DeBolt S, Cook DR and Ford CM, 2006. L-Tartaric acid synthesis from vitamin C in higher plants. Proceedings of the National Academy of Sciences 103: 5608-5613.
FAOSTAT, 2018. Food and Agriculture Organization of the United Nations. http://www.fao.org/faostat/en/#home
Gutiérrez-Gamboa G, Carrasco-Quiroz M, Martínez-Gil AM, Pérez-Álvarez, EP, Garde-CerdánT and Moreno-Simunovic Y. 2018. Grape and wine amino acid composition from Carignan noir grapevines growing under rainfed conditions in the Maule Valley, Chile: Effects of location and rootstock. Food Research International 105: 344-352.
Garde-Cerdán T, López R, Portu J, González-Arenzana L, López-Alfaro I and Santamaría P, 2014. Study of the effects of proline, phenylalanine, and urea foliar application to Tempranillo vineyards on grape amino acid content. Comparison with commercial nitrogen fertilisers. Food chemistry 163: 136-141.
Kim JG, Beppu K and Kataoka I, 2009. Varietal differences in phenolic content and astringency in skin and flesh of hardy kiwifruit resources in Japan. Scientia Horticulturae 120: 551-554.
Minh ATP, Paterson J, Bucknall M and Arcot J, 2018. Interactions between phytochemicals from fruits and vegetables: Effects on bioactivities and bioavailability. Critical Reviews in Food Science and Nutrition 58: 1310-1329.
Oliveira JC, Manso L and Frías JM, 2001. Modelling ascorbic acid thermal degradation and browning in orange juice under aerobic conditions. International journal of FoodSscience & Technology 36: 303-312.
Oyetade OA, Oyeleke GO, Adegoke BM and Akintunde AO, 2012. Stability studies on ascorbic acid (Vitamin C) from different sources. Journal of Applied Chemistry 2: 20-24.
Portu J, González-Arenzana L, Hermosín-Gutiérrez I, Santamaría P and Garde-Cerdán T, 2015. Phenylalanine and urea foliar applications to grapevine: Effect on wine phenolic content. Food Chemistry 180: 55-63.
Reisch BI, Owens CL and Cousins PS, 2012. Grape. In Fruit breeding . Springer, Boston 225-262..
Reshef N, Agam N and Fait A, 2018. Grape berry acclimation to excessive solar irradiance leads to repartitioning between major flavonoid groups. Journal of Agricultural and Food Chemistry 66: 3624-3636.
Santamaría P, López R, Portu J, González-Arenzana L, López-Alfaro I and Garde-Cerdán T, 2015. Role of phenylalanine in viticulture and enology, in: phenylalanine: Dietary sources, functions and effects. M-L- Warner, Nova Science publisher, 51–88.
Sharma P, Jha AB,. Dubey RS and Pessarakli M, 2012. Reactive oxygen species, oxidative damage, and antioxidative defense mechanism in plants under stressful conditions. Journal of Botany 20:1-12.
Smirnoff N and Wheeler GL, 2000. Ascorbic acid in plants: biosynthesis and function. Critical Reviews in Plant Sciences 19: 267-290..
Solecka D and Kacperska A, 2003. Phenylpropanoid deficiency affects the course of plant acclimation to cold Physiologia Plantarum 119: 253-262..
Spinardi A, 2004. Effect of harvest date and storage on antioxidant systems in pears. V International Postharvest Symposium. 682:25-34.
Vázquez-Armenta FJ, Silva-Espinoza BA, Cruz-Valenzuela MR, González-Aguilar GA, Nazzaro F, Fratianni, F and Ayala-Zavala JF, 2017. Antibacterial and antioxidant properties of grape stem extract applied as disinfectant in fresh leafy vegetables. Journal of Food Science and Technology 54(10): 3192-3200.
Wang J, Zheng L, Wu J and Tan R, 2006. Involvement of nitric oxide in oxidative burst, phenylalanine ammonialyase activation and Taxol production induced by low energy ultrasound in Taxus yunnanensis cell suspension cultures. Cell Physiology 14: 391-397.
Wen W, Kong Q, Zhan J, Li M, Wan SB and. Huang WD, 2006. Effect of salicylic acid on phenylpropanoids and phenylalanine ammonia-lyase in harvested grape berries. Postharvest Biology and Technology 40: 64-72. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 666 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 381 |