تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,569 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,856 |
تأثیر پلاسمای تخلیه سد دیالکتریک بر خصوصیات ساختاری و فیزیکی صمغ عربی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 30، شماره 4، بهمن 1399، صفحه 85-107 اصل مقاله (1.79 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2021.34541.1683 | ||
نویسندگان | ||
سپیده امیرآبادی1؛ جعفر محمدزاده میلانی* 2؛ فرشاد صحبت زاده3 | ||
1دانشجوی دکتری تکنولوژی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری. | ||
3استاد گروه فیزیک اتمی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: فرآیند پلاسما قابلیت اصلاح ساختار صمغ عربی را داشته و درنتیجه باعث تغییر ویژگیهای آن میگردد. هدف: بررسی تغییرات ساختاری، رئولوژیکی و فیزیکی صمغ عربی تحت تأثیر تیمار پلاسما بود. روش کار: صمغ عربی به مدت 10 دقیقه تحت تأثیر پلاسما تخلیه سد دیالکتریک هوا قرار گرفت و سپس تغییرات ساختاری، آبدوستی، ریختشناسی، رئولوژیکی، و رنگ نمونه تیمارشده با صمغ طبیعی (شاهد) مقایسه شد. نتایج: در مقایسه با صمغ عربی طبیعی، تغییراتی در طیفسنجی مادونقرمز نمونه تیمار شده مشاهده گردید که مشهودترین تغییرات مربوط به محدوده عدد موجیcm-1 1200-1750 بود. تیمار پلاسما تأثیری بر ساختار آمورف صمغ عربی نداشت. سطح پودرها پس از تیمار پلاسما ناهموارتر شدند. دادههای زاویه تماس آب نشان داد تیمار پلاسما قادر به تبدیل طبیعت فوق آبدوست صمغ عربی به آبگریز است. نتایج آزمون رفتار جریان نشان داد ویسکوزیته ظاهری محلول صمغ طبیعی و تیمار شده با افزایش سرعت برشی کاهش یافت که این نتایج بیانگر رفتار شل شونده با برش نمونهها بود. مدل پاورلا، با ضریب تبیین بالاتر نسبت به مدل سیسکو، مدل مناسبی برای توصیف رفتار جریان محلول صمغ عربی طبیعی و تیمار شده بود. ویسکوزیته ظاهری محلول صمغ تیمار شده بهطور معنیداری (05/0> P) در سرعت برشی ثابت (s-150) در محلول تهیهشده با صمغ تیمار شده بالاتر از صمغ طبیعی بود. تیمار پلاسما باعث تغییر معنیدار رنگ صمغ تیمار شده گردید. نتیجهگیری کلی: درمجموع میتوان نتیجه گرفت، تیمار پلاسما فرآیندی کارآمد در اصلاح صمغ عربی با حفظ ساختار اصلی آن میباشد و درنتیجه باعث افزایش آبگریزی و ویسکوزیته صمغ عربی میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
پلاسما؛ تخلیه سد دیالکتریک؛ صمغ عربی؛ طیفسنجی مادونقرمز؛ رفتار جریان | ||
مراجع | ||
میرعرب رضی س، معتمدزادگان ع، شهیدی سا و رشیدینژاد ع، 1398، تاثیر آلبومین تخم مرغ بر ویژگیهای فیزیکی، رئولوژیکی و ریز ساختاری امولسیون روغن در آب تولیدی توسط اولتراسوند. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 29(1)، 71-82. Al-Assaf S, Phillips G, Williams P and Du Plessis T, 2007. Application of ionizing radiations to produce new polysaccharides and proteins with enhanced functionality. Nuclear Instruments and Methods in Physics Research Section B: Beam Interactions with Materials and Atoms 265: 37-43. Al-Assaf S, Phillips GO and Williams PA, 2005. Studies on Acacia exudate gums: part II. Molecular weight comparison of the Vulgares and Gummiferae series of Acacia gums. Food Hydrocolloids 19: 661-667. Ali A, Ganie SA and Mazumdar N, 2018. A new study of iodine complexes of oxidized gum arabic: An interaction between iodine monochloride and aldehyde groups. Carbohydrate polymers 180: 337-347. Banura S, Thirumdas R, Kaur A, Deshmukh R and Annapure U, 2018. Modification of starch using low pressure radio frequency air plasma. LWT 89: 719-724. Barth A, 2007. Infrared spectroscopy of proteins. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Bioenergetics 1767: 1073-1101. Bazaka K, Jacob MV, Crawford RJ and Ivanova EP, 2011. Plasma-assisted surface modification of organic biopolymers to prevent bacterial attachment. Acta Biomaterialia 7: 2015-2028. Bi B, Yang H, Fang Y, Nishinari K and Phillips GO, 2017. Characterization and emulsifying properties of β-lactoglobulin-gum Acacia Seyal conjugates prepared via the Maillard reaction. Food chemistry 214: 614-621. Bie P, Pu H, Zhang B, Su J, Chen L and Li X, 2016. Structural characteristics and rheological properties of plasma-treated starch. Innovative Food Science & Emerging Technologies 34: 196-204. Cheruthazhekatt S, Černák M, Slavíček P and Havel J, 2010. Gas plasmas and plasma modified materials in medicine. Journal of Applied Biomedicine 8: 55-66. Chu PK, Chen J, Wang L and Huang N, 2002. Plasma-surface modification of biomaterials. Materials Science and Engineering: R: Reports 36: 143-206. Conrads H and Schmidt M, 2000. Plasma generation and plasma sources. Plasma Sources Science and Technology 9: 441. De Geyter N and Morent R, 2014. Cold plasma surface modification of biodegradable polymer biomaterials. Biomaterials for Bone Regeneration Elsevier: 202-224 Dickinson E, 2003. Hydrocolloids at interfaces and the influence on the properties of dispersed systems. Food Hydrocolloids 17: 25-39. Dong S, Gao A, Xu H and Chen Y, 2017. Effects of dielectric barrier discharges (DBD) cold plasma treatment on physicochemical and structural properties of zein powders. Food and Bioprocess Technology 10: 434-444. Kartaschew K, Baldus S, Mischo M, Bründermann E, Awakowicz P and Havenith M, 2016. Cold atmospheric-pressure plasma and bacteria: understanding the mode of action using vibrational microspectroscopy. Journal of Physics D: Applied Physics 49: 374003. Kuan YH, Bhat R, Senan C, Williams PA and Karim AA, 2009. Effects of ultraviolet irradiation on the physicochemical and functional properties of gum arabic. Journal of agricultural and food chemistry 57: 9154-9159. Li X, Fang Y, Al-Assaf S, Phillips GO, Nishinari K and Zhang H, 2009. Rheological study of gum arabic dispersions: Interpretation based on molecular self-association. Food Hydrocolloids 23: 2394-2402. Lopez-Torrez L, Nigen M, Williams P, Doco T and Sanchez C, 2015. Acacia senegal vs. Acacia seyal gums–Part 1: Composition and structure of hyperbranched plant exudates. Food Hydrocolloids 51: 41-53. Misra N, Kaur S, Tiwari BK, Kaur A, Singh N and Cullen P, 2015. Atmospheric pressure cold plasma (ACP) treatment of wheat flour. Food Hydrocolloids 44: 115-121. Misra N, Yong HI, Phalak R and Jo C, 2018. Atmospheric pressure cold plasma improves viscosifying and emulsion stabilizing properties of xanthan gum. Food Hydrocolloids 82: 29-33. Naji-Tabasi S, Razavi SMA, Mohebbi M and Malaekeh-Nikouei B, 2016. New studies on basil (Ocimum bacilicum L.) seed gum: Part I–Fractionation, physicochemical and surface activity characterization. Food Hydrocolloids 52: 350-358. Niu F, Kou M, Fan J, Pan W, Feng ZJ, Su Y, Yang Y and Zhou W, 2018. Structural characteristics and rheological properties of ovalbumin-gum arabic complex coacervates. Food chemistry 260: 1-6. Pal P, Kaur P, Singh N, Kaur A, Misra N, Tiwari BK, Cullen PJ and Virdi AS, 2016. Effect of nonthermal plasma on physico-chemical, amino acid composition, pasting and protein characteristics of short and long grain rice flour. Food Research International 81: 50-57. Pankaj SK, Bueno‐Ferrer C, Misra N, Bourke P and Cullen P, 2014. Zein film: effects of dielectric barrier discharge atmospheric cold plasma. Journal of applied polymer science 131. Rauscher H, Perucca M and Buyle G, 2010. Plasma technology for hyperfunctional surfaces: food, biomedical and textile applications. John Wiley & Sons. Renard D, Lavenant-Gourgeon L, Ralet MC and Sanchez C, 2006. Acacia s enegal gum: continuum of molecular species differing by their protein to sugar ratio, molecular weight, and charges. Biomacromolecules 7: 2637-2649. Sanchez C, Nigen M, Tamayo VM, Doco T, Williams P, Amine C and Renard D, 2018. Acacia gum: History of the future. Food Hydrocolloids 78: 140-160. Sarangapani C, Keogh DR, Dunne J, Bourke P and Cullen P, 2017. Characterisation of cold plasma treated beef and dairy lipids using spectroscopic and chromatographic methods. Food chemistry 235: 324-333. Sarika P and James NR, 2015. Preparation and characterisation of gelatin–gum arabic aldehyde nanogels via inverse miniemulsion technique. International journal of biological macromolecules 76: 181-187. Segat A, Misra N, Cullen P and Innocente N, 2015. Atmospheric pressure cold plasma (ACP) treatment of whey protein isolate model solution. Innovative Food Science & Emerging Technologies 29: 247-254. Shi Y, Li C, Zhang L, Huang T, Ma D, Tu ZC, Wang H, Xie H, Zhang NH and Ouyang BL, 2017. Characterization and emulsifying properties of octenyl succinate anhydride modified Acacia seyal gum (gum arabic). Food Hydrocolloids 65: 10-16. Sohbatzadeh F, Colagar AH, Mirzanejhad S and Mahmodi S, 2010. E. coli, P. aeruginosa, and B. cereus bacteria sterilization using afterglow of non-thermal plasma at atmospheric pressure. Applied biochemistry and biotechnology 160: 1978-1984. Sohbatzadeh F, Eshghabadi M and Mohsenpour T, 2018. Controllable synthesizing DLC nano structures as a super hydrophobic layer on cotton fabric using a low-cost ethanol electrospray-assisted atmospheric plasma jet. Nanotechnology 29: 265603 Stadtman E and Levine R, 2003. Free radical-mediated oxidation of free amino acids and amino acid residues in proteins. Amino acids 25: 207-218. Tang H, Gao S, Li Y and Dong S, 2016. Modification mechanism of sesbania gum, and preparation, property, adsorption of dialdehyde cross-linked sesbania gum. Carbohydrate polymers 149: 151-169. Thirumdas R, Saragapani C, Ajinkya M, Deshmukh R and Annapure U, 2016. Influence of low pressure cold plasma on cooking and textural properties of brown rice. Innovative Food Science & Emerging Technologies 37: 53-60. Wiącek AE, 2015. Effect of surface modification on starch biopolymer wettability. Food Hydrocolloids 48: 228-237. Williams P and Phillips G, 2009. Introduction to food hydrocolloids, Handbook of hydrocolloids. Elsevier, pp. 1-22. Wu D and Sun DW, 2013. Colour measurements by computer vision for food quality control–A review. Trends in food science & technology 29: 5-20. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 814 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 457 |