تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,890 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,443 |
اثر تغییر آبیاری جویچهای به قطرهای بر آب مصرفی، کارایی مصرف آب و برخی صفات رشدی بوتههای انگور بیدانه سفید | ||
دانش آب و خاک | ||
مقاله 14، دوره 30، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 179-192 اصل مقاله (667.9 K) | ||
نویسندگان | ||
سجاد قاصدی یولقونلو* 1؛ حمید زارع ابیانه2؛ محمد علی نجاتیان3؛ روح اله کریمی4؛ معصومه ملکی5 | ||
1به زراعی، پژوهشکده انگور، دانشگاه ملایر، ملایر، همدان، ایران | ||
2عضو هیأت علمی/ دانشگاه بوعلی سینا همدان | ||
3عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین | ||
4استادیار علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر | ||
5استادیار زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ملایر | ||
چکیده | ||
بهمنظور ارزیابی رشد طولی شاخهها، کارایی مصرف آب و عمق توسعه ریشه، در اثر تغییر شیوه آبیاری جویچهای به قطرهای، در تاک، آزمایشی در قالب بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آبیاری شامل: آبیاری جویچهای (I1)، آبیاری قطرهای و جویچهای (I2)، بابلر (I3)، قطرهای 1 (I4)، ترکیب قطرهای سطحی و زیر سطحی (I5)، قطرهای 2 (I6) و قطرهای 3 (I7) بود. نتایج نشان داد تاکهایی که بهصورت قطرهای آبیاری شده بودند از نظر طول شاخه، سطح برگ و مصرف آب کاهش معنیداری نسبت به آبیاری جویچهای داشتند؛ بهطوری که میانگین پارامترهای اشاره شده در طول دوره آزمایش برای آبیاری جویچهای (I1) طول شاخه 133 سانتیمتر، سطح برگ 1/11 متر مربع در تاک و حجم آب مصرفی 5375 متر مکعب در هکتار بوده و در تیمارهای قطرهای بهترتیب 121، 5/6 و 3625 بدست آمد، همچنین بین پارامترهای اشاره شده همبستگی مثبت وجود داشت. نتایج نشان داد که تیمارهای I6 و I7 بهترتیب با 31 و 29 تن در هکتار نسبت به آبیاری جویچهای با 24 تن در هکتار، عملکرد بیشتری را به خود اختصاص داده بودند، در حالیکه سایر تیمارهای قطرهای عملکرد کمتری نسبت به تیمار جویچهای داشتند. از نظر کارایی مصرف آب شیوه آبیاری I6 با 3/10 و آبیاری I1 با 9/4 کیلوگرم بر متر مکعب آب مصرفی، بهترتیب بیشترین و کمترین کارایی را در سال دوم داشتند. توصیه میشود که در تغییر شیوه آبیاری تاکهای مسن از جویچهای به قطرهای، برای استفاده بهینه از منابع آب، از شیوه آبیاریI6 استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
رطوبت خاک؛ ریشه؛ سطح برگ؛ شاخه؛ محتوی آب نسبی | ||
مراجع | ||
Abasi F and Shinidashtgol A, 2017. Evaluating and improving the sugarcane furrow irrigation management in Khuzestan. Journal of Water and Soil Science- University of Tabriz 26(2): 109-121. (In Farsi). Alizadeh A, 2012. Design of Pressurized Irrigation Systems (Second Volume). Imam Reza International University Publication. Anonymous, 2018. Meteorological Yearbook 1992-2014. Statistical Data. Meteorological Organization, Tehran. Araujoa F, Williams LE, Grimes DW and Matthews MA, 1994a. A comparative study of young ‘Thompson Seedless’ grapevines under drip and furrow irrigation. I. Root and soil water distributions. Scientia Horticulture 60:235-249. Araujoa F, Williams LE, Grimes DW and Matthews MA, 1994b. A comparative study of young ‘Thompson Seedless’ grapevines under drip and furrow irrigation. II. Growth and water use efficiency and nitrogen partitioning. Scientia Horticulture 60:251-261. Bowen P, Bogdanoff C and Estergaard B, 2012. Effects of converting from sprinkler to drip irrigation on water conservation and the performance of Merlot grown on a loamy sand. American Journal of Enology and Viticulture-Published online, 1-26. Chaves MM, Santos TP, Souza CR, Ortuno MF, Rodrigues ML, Lopes CM, Maroco JP and Pereira JS, 2007. Deficit irrigation in grapevine improves water-use efficiency while controlling vigour and production quality. Annals of Applied Biology 150(2):237-252. Choi IM, Lee HC, Yun F and Lee CH, 1997. Influence of number of clusters per vine on vine growth and fruit quality in 2-year-old Kyoho grape (Vitis labruscana L). Journal Horticultural Science of Korea 39(1):134-139. Davies WJ and Zhang J, 1991. Root signals and the regulation of growth and development of plants in drying soil. Annual Review of Plant Physiology and Plant Molecular Biology 42:55-76. Esna-Ashari M, Gholami M and Almasi P, 2007. Biology of the Grapevine (translated). Bu-Ali Sina University Publications. Ghasedi S and Hadi H, 2014. The effect of foliar application of salicylic acid on mung bean (Vigna radiataL.) under water deficit stress. Master's thesis in Agronomy, Faculty of Agriculture, Urmia University. Ghorbani B and Shahbazianfard A, 2017. Evaluation of hydraulic performance of existing drippers in some trickle irrigation systems (case study: sides of Zayandehroud river, Chaharmahal and Bakhtiari province). Journal of Water and Soil Science- University of Tabriz 27(4): 1-11. (In Farsi). Goldberg SD, Rinot M and Kant N, 1971. Effect of trickle irrigation intervals on distribution and utilization of soil moisture in a vineyard. Soil Science Society of America 35:127-l 30.Golestani-Kermani S, Tabatabaei SH and Shayannejad M, 2011. Improvement of the volume balance model by adjusting water surface storage term in furrow irrigation system. Journal of Water and Soil Science- University of Tabriz 1(2): 47-61. (In Farsi). Gomez-del-Campo M, Ruiz C and Lissarrague JR, 2002. Effect of water stress on leaf area development, photosynthesis, and productivity in Chardonnay and Airen grapevines. American Journal of Enology and Viticulture 53:138-145. Gonzalez L and Gonzalez-Vilar M, 2003. Plant Ecophysiology Techniques. Kluwer Academic Publication, London. Goodwin I, 1995. Irrigation of Vineyards. Institute of Sustainable Irrigated Agriculture Publication, Tatura, Victoria. Henrique Bassoi L, Hopmans JW, de Castro LAJ, de Alencar CM and Silva JAM, 2003. Grapevine root distribution in drip and microsprinkler irrigation. Scientia Agricola 60(2):377-387. Intrigliolo DS and Castel JR, 2008. Response of Vitis vinifera cv. ‘Tempranillo’ to partial rootzone drying in the field: Water relations, growth, yield and fruit and wine quality. Agricultural Water Management 96:282-292. Jones HG and Cortlett JE, 1992. Current topics in drought physiology. Journal Agricultural Science 119:291-296. Karimi MM and Siddiqe KHM, 1991. Crop growth and relative growth rate of old and modern wheat cultivars. Australia Journal of Agricultural Reserch 42:13-20. Khajehpour MR, 2015. Principals and Fundamentals of Crop Production (third edition). Isfahan University of Technology Publication. Ley TW, 1994. Irrigation System Evaluation and Improvement. Good Fruit Grower Publication, Yakima, Washington. Mojalali H, 1994. Saline and Sodium Soils (Principles-Dynamics-Modeling) (translated). University Publication Center, Tehran. Morang L and Kliewer WM, 1994. Root distribution of three grapevine rootstocks grafted to cabernet sauvignon grown on a very gravelly clay loam soil in Oakville, California. American Journal Enology and Viticulture 45:345-348.Morlat R and Jacquet A, 1993. The soil effects on the grapevine root system in several vineyards of the Loire valley. Vitis 32:35-42. Myburgh PA, 2003. Responses of Vitis vinifera L. cv. Sultanina to level of soil water depletion under semi-arid conditions. South African Journal of Enology and Viticulture 24(1):16-24.Nikanfar R and Rezaee R, 2015. Responses of old grapevines to switch irrigation system from surface to drip or babbler. Iranian Journal of Horticultural Science and Technology 16 (2): 161-170. (In Farsi). Peacock WL, Rolston DE, Aljibury FK and Rauschkolb RS, 1977. Evaluating drip, flood, and sprinkler irrigation of wine grapes. American Journal Enology and Viticultural 28:193-195. Poni S, Bernizzoni F and Civardi S, 2007. Response of ‘‘Sangiovese’’ grapevines to partial root-zone drying: Gas-exchange, growth and grape composition. Scientia Horticulturae 114:96–103. Richards D, 1983. The Grape Roots System. Horticulture Reviews Publication 5: 68-127. Richards LA and Weaver LR, 1944. Fifteen atmosphere percentage as related to the permanent wilting percentage. Soil Science 56:331-339. Saayman D and Lambrechts JJN, 1995. The effect of irrigation system and crop load on the vigour of Barlinka table grapes on a sandy soil, Hex River Valley. South African Journal of Enology and Viticulture 16:26-34. Santos TP, Lopes CM, Rodrigues ML, Souza CR, Maroco JP, Pereira JS, Silva JR and Chaves MM, 2003. Partial rootzone drying: effects on growth and fruit quality of field-grown grapevines (Vitis vinifera L.). Functional Plant Biology 30:663–671. Smart RE, Turkington CR and Evans JC, 1974.Grapevine response to furrow and trickle irrigation. American Journal Enology and Viticultural 25:62-66. Soar CJ and Loveys BR, 2007. The effect of changing patterns in soil-moisture availability on grapevine root distribution, and viticultural implications for converting full-cover irrigation into a point-source irrigation system. Australia Journal of Grape and Wine Reserch 13(1):2-13. Stoll M, Loveys BR and Dry PR, 2000. Hormonal changes induced by partial rootzone drying of irrigated grapevine. Journal of Experimental Botany 51:1627–1634. Tafazoli A, Hekmati J and Firoozeh P, 1994. Grape. Shiraz University Publications. Taize L and Zaiger E, 2007. Plant Physiology. Oxford University Publication. Talayi A, Ghaderi N, Ebadi A and Lesani H, 2012. Biochemical response of Sahani and Thompson Seedless grapevines to soil moisture change. Journal of Iranian Horticulture 42(3): 301-308. (In Farsi). Tayel MY, El Gindy AM and Abdel-Aziz AA, 2008. Effect of irrigation systems on: III-productivity and quality of grape crop. Journal of Applied Sciences Research 4: 1722-1729. Valdez-Aguilar LA and Reed DW, 2010. Growth and nutrition of young bean plants under high alkalinity as affected by mixtures of ammonium, potassium, and sodium. Journal of Plant Nutrition 33: 1472-1488. Van Zyl JL, 1988. The Grapevine Root and Its Environment. South African Department of Agriculture and Water Supply Publication, Pretoria. Van Zyl JL and Van Huyssteen L, 1998. Irrigation systems - their role in water requirements and the performance of grapevines. South African Journal for Enology and Viticulture 9(2): 3-8. Viets FG, 1962. Fertilizers and the efficient use of water. Advances in Agronomy 14: 223-264. Williams LE and Ayars JE, 2005. Grapevine water use and the crop coefficient are linear functions of the shaded area measured beneath the canopy. Agricultural and Forest Meteorology 132:201–211. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 373 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 274 |