تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,487,356 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,214,188 |
بررسی ویژگی بالقوه پری بیوتیکی زایلوالیگوساکاریدهای تولید شده به روش آنزیمی ازهسته خرما | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 30، شماره 3، آبان 1399، صفحه 123-135 اصل مقاله (1.31 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
داوود عطائی؛ خانم دکتر حمیدی* ؛ حسن احمدی گاولیقی | ||
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران | ||
چکیده | ||
زایلان هسته خرما رقم کبکاب استخراج و با استفاده از دو زایلاناز تجاری به نام پنتوپان منو بی جی و ورون 191 آبکافت گردید. نوع و کمیت زایلوالیگوساکاریدهای موجود در دو محلول زایلوالیگوساکاریدی، به وسیله کروماتوگرافی مایعی با کارایی بالا به روش تعویض یونی تعیین گردید. برای سنجش قابلیت هضمی، محلول های زایلوالیگوساکاریدی در معرض محلول هایی شبیه شیره های گوارشی قرار گرفت. نتایج نشان داد که این زایلوالیگوساکاریدها مقاوم به هضم هستند. همچنین اثر زایلوالیگوساکارید های حاصل، به عنوان منبع کربنی، بر رشد بیفیدوباکتریوم بیفیدوم، در مقایسه با دیگر منابع کربنی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین زایلوالیگوساکاریدهای مورد نظر و منابع کربنی دیگر و گروه کنترل از نظر اثر بر سرعت رشد حداکثر باکتری و دانسیته نوری بعد از 24 ساعت، تفاوت معنی داری وجود دارد اما بین دو زایلوالیگوساکارید حاصل از آنزیم پنتوپان منو بی جی و ورون 191 تفاوتی در سطح 95٪ مشاهده نشد. pH محیط های کشت نیز در این فواصل زمانی اندازه گرفته شد. کاهش pH محیط های دارای زایلوالگوساکارید، بیشتر از منابع کربنی دیگر بود که نشان دهنده تولید بیشتر اسیدهای آلی بوده است. در مجموع به دلیل هضم ناپذیری زایلوالیگوساکاریدهای به دست آمده از آبکافت آنزیمی زایلان هسته خرما و اثر مثبت بر رشد بیفیدوباکتریوم بیفیدوم ، می توان خاصیت بالقوه پری بیوتیکی به آنها نسبت داد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ پری بیوتیک؛ زایلوالیگوساکارید؛ هسته خرما؛ هضم پذیری | ||
مراجع | ||
اروجی ا، قنبرزاده ب و دانش ع، 1396، بررسی خواص بافتی و حسی خامه پری بیوتیک حاوی اینولین و پلی دکستروز با استفاده از روش سطح پاسخ، پژوهش های صنایع غذایی، 27، 207-193. سلیمانی ده دیوان ن، گلشن تفتی ا و یاسینی اردکانی ع، 1395، بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی، میزان پلی فنل ها، رنگدانه ها و فیبر در هسته ارقام مضافتی و کلوته استان کرمان، پژوهش های صنایع غذایی، 26، 122-113. Balaghi S, Mohammadifar A, Zargaraan A, Gavlighi H and Mohammadi M,2011. Compositional analysis and rheological characterization of gum tragacanth exudates from six species of Iranian Astragalus. Food Hydrocolloids 25: 1775-1784.
Chapla D, Pandit P and Shah A, 2012. Production of xylooligosaccharides from corncob xylan by fungal xylanase and their utilization by probiotics, Bioresource Technology 115: 215-221.
Chapla D, Pandit P and Shah A, 2012. Production of xylooligosaccharides from corncob xylan by fungal xylanase and their utilization by probiotics. Bioresource Technology 115: 215-221.
Chen X, Shekiro J, Elander R and Tuker M, 2011. Improved xylan hydrolysis of corn stover by deacetylation with high solid dilute acid pretreatment. Industrial and Engineering Chemistry Research 51: 70-76.
Crittenden R, Karppinen S, Ojanen S, Tenkanen M, Fagerström R, Mättö J, Saarela M, Mattila‐Sandholm T and Poutanen K, 2002. In vitro fermentation of cereal dietary fibre carbohydrates by probiotic and intestinal bacteria. Journal of the Science of Food and Agriculture 82:781-789.
Escarnot E, Aguedo M and paquot M, 2012. Enzymatic hydrolysis of arabinoxylans from spelt bran and hull. Journal of Cereal Science 55: 243-253.
Falk P, Aronsson A, Grey C, Stalbrand H, Karlsson EN and Adlercreutz P, 2014. Production of arabinoxylan-oligosaccharide mixtures of varying composition from rye bran by a combination of process conditions and type of xylanase. Bioresource Technology 174: 118-125.
Faryar R, Linares-Pasten JA, Immerzeel P, Mamo G, Andersson M, Stalbrand H, Mattiasson B and Karlsson EN, 2015. Production of prebiotic xylooligosaccharides from alkaline extracted wheat straw using the K80R-variant of a thermostable alkali-tolerant xylanase. Food and Bioproducts Processing 93: 1-10.
Ganzle M, 2012. Enzymatic synthesis of galacto-oligosaccharides and other lactose derivatives (hetero oligosaccharides) from lactose.International. Dairy Journal 22 (2):116-12.
Gibson GR and Roberfroid MB, 1995. Dietary modulation of the human colonic microbiota Introducing the concept of prebiotics. The Journal of Nutrition 125: 1401–1412.
Hooda S, Brittany MVB, Mariana CRS, Jennifer MB, Michael AS, Thomas WB, Scot ED, George CFJ and Kelly SS, 2012. 454 pyrosequencing reveals a shifti fecal microbiota of healthy adult men consuming polydextrose or soluble corn fiber1-3. Journal of Nutrition 14: 1259–1265.
Ishurd O, Ali Y, Wei W, Bashir F, Ali A, Ashour A and Pan Y, 2003. An alkali-soluble heteroxylan from seeds of phoenix dactylifera L. Carbohydrate Research 338: 1609-1612.
Jayapal, N., Samanta, A.K., Kolte, A.P., Senani, S. Sridhar, M., Suresh, K.P., Sampath, K.T., 2013. Value addition to sugarcane bagasse: Xylan extraction and its process optimization for xylooligosaccharides production. Industrial crops and products 42: 14-24.
Kallel F, Driss D, Bouaziz F, Neifer M, Ghorber R, and Chaaboni SE, 2015. Production of xylooligosaccharides from garlic straw xylan by purified xylanase from bacillus mojavensis UES- FK and their in vitro evaluation. Food and Bioproducts processing 94: 536- 546.
Kiran EU, Akpinar O, Bakir U, 2013. Improvement of enzymatic xylooligosaccharides production by the co-utilization of xylans from different origins. Food and Bioproducts Processing 91: 565-574.
McLaughlin HP, Motherway MO, Lakshminarayanan B, Stanton C, Ross RP, Brulc J, Menon R, O'Toole PW and van Sinderen D, 2015. Carbohydrate catabolic diversity of Bifidobacteria and Lactobacilli of human origin. International Journal of Food Microbiology 203: 109-121.
Moniz P, Ho A, Duarte L, Kolida S, Rastall R, Pereira H and Carvalheiro F, 2016. Assessment of the bifidogenic effect of substituted xylo-oligosaccharides obtained from corn straw. Carbohydrate Polymers 136: 466-473.
Moura P, Barata R, Carvalheiro F, Girio F, Loureiro-Dias MC and Esteves MP, 2007. Invitro fermentation of xylooligosaccharides from corn cobs autohydrolysis by Bifidobacterium and Lactobacillus strains 40: 963-972.
Saha SK and Brewer CF 1994. Determination of the concentrations of oligosaccharides, complex type carbohydrates, and glycoproteins using the phenol-sulfuric acid method. Carbohydrate Research 254: 157–167
Samanta AK, Jayapal N, Kolte AP, Senani S, Sridar M, Suresh KP, Sampath KT, 2012. Enzymatic production of xylooligosaccharides from alkali solubilized xylan of natural grass. Bioresource Technology 112: 199-205.
Shi Y, Liu J, Yan Q, You X, Yang S and Jiang Z 2018. In vitro digestability and prebiotic potential of curdlan (1,3)- β-D- glucan oligosaccharides in lactobacillus species. Carbohydrate Polymers 188:17-26.
Sing RD, Banerjee J and Arora A, 2014. Prebiotic potential of oligosaccharides. A focus on xylan derived oligosaccharides. Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibres. 5: 19- 30.
Sun S, Sun S, Cao X and Sun R, 2016. The role of pretreatment in improving the enzymatic hydrolysis of lignocellulosic materials. Bioresource Technology 199: 49-58.
Wang J, Sun B, Cao Y and Wang C, 2010. Invitro fermentation of xylooligosaccharides from wheat bran insoluble dietery fibre by Bifidobacteria. Carbohydrate polymers 82: 419-423.
Watson D, Motherway MO, Schoterman MHC, Joost van Neerven RJ, Nauta A and Van Sinderen D, 2012. Selective carbohydrate utilization by lactobacilli and Bifidobacteria. Applied Microbiology 114: 1132-1146.
Whelan K, Judd PA and Preedy VR,2005. Fructooligosaccharides and fiber partially prevent the alterations in fecal microbiota and short-chain fatty acid concentrations caused by standard enteral formula in healthy humans. Journal of Nutrition 135: 1896–1902. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 439 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 380 |