تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,196 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,386 |
بررسی اثر عملیات میدان الکتریکی پالسی بر مخمر کلویورومایسس مارکسیانوس در دوغ | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 30، شماره 2، شهریور 1399، صفحه 29-40 اصل مقاله (1.36 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
زهره دیدار | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: بادکردگی دوغ ناشی از فعالیت مخمرها یکی از معایب عمده این محصول به حساب میآید. مخمر کلویورومایسسمارکسیانوس یکی از مهمترین عوامل فساد دوغ و عامل بادکردگی محصول است. هدف: در این تحقیق اثر عملیات میدان الکتریکی پالسی بر مخمر کلویورومایسسمارکسیانوس در دوغ بررسی شده است. روش کار: بدین منظور ابتدا نمونههای دوغ توسط مخمر کلویورومایسسمارکسیانوس با جمعیت تقریبی 105 سلول در هر میلیلیتر تلقیح گردید و سپس تحت عملیات میدان الکتریکی پالسی شامل شدت میدان الکتریکی 1، 2، 3و 4 کیلو ولت در سانتیمتر و تعداد پالس 50، 100، 150، 200و 250 قرار گرفت. سپس به منظور بررسی جمعیت باقیمانده مخمر از روش کشت میکروبی استفاده گردید. اثر عملیات میدان الکتریکی پالسی بر روی رفتار رئولوژیکی، ویسکوزیته و درصد دوفاز شدن دوغ نیز مورد بررسی قرار گرفت. بررسی مورفولوژیکی سلولهای مخمر قبل و بعد از اعمال عملیات میدان الکتریکی پالسی با استفاده از میکروسکوپ روبشی با بزرگنمایی 15000-5000 انجام شد. نتایج: بررسی ها نشان داد عملیات میدان الکتریکی پالسی سبب کاهش جمعیت مخمر در نمونههای دوغ گردید ((p<0/05. بیشترین کاهش در تیمار فرآوری شده با عملیات میدان الکتریکی پالسی با شدت میدان الکتریکی kv/cm4 و تعداد پالس 100-250 مشاهده گردید. عملیات میدان الکتریکی پالسی سبب کاهش میزان ویسکوزیته گردید و درصد دوفاز شدن نمونههای دوغ تحت این عملیات افزایش نشان داد ((p<0/05. نتایج بررسی مورفولوژیکی، نشان داد عملیات میدان الکتریکی پالسی سبب تغییراتی در مورفولوژی سلول مخمر شده است. نتیجه گیری نهایی: عملیات میدان الکتریکی پالسی سبب کاهش جمعیت مخمر کلویورومایسسمارکسیانوس که عامل مهم بادکردگی و فساد دوغ است، میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
دوغ؛ مخمر کلویورومایسس مارکسیانوس؛ عملیات میدان الکتریکی پالسی | ||
مراجع | ||
ابراهیمی ل، اعتباریان ح ر، امینیان ح و صاحبانی ن. 1392. کنترل بیولوژیک بیماری کپک آبی سیب توسط مخمر Metschnikowia pulcherrima و بررسی امکان تلفیق آن با سیلیکون و برخی مکانیسم های دفاعی. بیماری های گیاهی. 49(1)، 129-123. بی نام. 1387. دوغ ساده. ویژگیها و روشهای آزمون. مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران،1387، شماره استاندارد 2453. ترکی ز، حجت الاسلامی م و جعفری م. 1396. کیفیت میکروبی دوغ تهیه شده با افزودن همزمان صمغ CMC، زانتان و کتیرا در طول زمان نگهداری. مجله میکروب شناسی مواد غذایی. 4(1)، 83-75. فروغی نیا س ، عباسی س و حمیدی ز، 1388، بررسی تأثیر هم زدن و همگن سازی روی میزان دو فاز شدن دوغ، مجله الکترونیک فرآوری و نگهداری مواد غذایی، 1(3)، 100-83. قربانی گرجی ا، محمدی فر م ا، عزت پناه ح و مرتضویان ا م، 1390، تأثیر سه گونه کتیرای ایرانی بر ویژگی های رئولوژیک و پایداری دوغ بدون چربی، مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(2)، 41-32. محمدزاده ج، طباطبایی یزدی ف، مرتضوی ع ، کدخدایی ر و کوچکی آ، 1393، بررسی سینتیک و بهینه سازی شرایط رشد مخمر کلویورومایسس مارکسیانوس به منظور تولید بیوامولوسیفایر مانان با استفاده از پودر آب پنیر، نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. 3(3)، 211-226. مهربان سنگ آتش م ، سرابی جماب م ، کاراژیان ر، نوربخش ر ، قلاسی ف ، وثوق ا م و محسن زاده م، 1390، ارزیابی منابع آلودگی میکروبی موثر بر بادکردگی دوغ ایرانی در طول فرآیند تولید، مجله پژوهشهای صنایع غذایی 21(1)، 55-45. میرزاعلیزاده ع، تاجکی ج ، ساطعی ن ، ، زمانی ع و حجازی ج، 1396، ارزیابی ویژگیهای شیمیایی و میکروبی فرآوردههای شیر و دوغ پاستوریزه تولیدی استان زنجان بین سال های 1390 تا 1392، علوم غذایی و تغذیه. 14 (2)، 123-115. Estlack L E, Roth C C, Iii G L T , Iii WAL, Ibey BL, 2014. Nanosecond pulsed electric fields modulate the expression of Fas/CD95 death receptor pathway regulators in U937 and Jurkat cells, Apoptosis 19 : 1755–1768, http://dx.doi.org/10.1007/ s10495-014-1041-9.
Guo J, Dang J, Wang K, Zhang J, Fang J. 2018. Effects of nanosecond pulsed electric fields (nsPEFs) on the human fungal pathogen Candida albicans: an in vitro study. Journal of Physics D: Applied Physics 51(18): DOI: 10.1088/1361-6463/aab8c8.
Hawa L C, Putri RI and Susilo B, 2011. Pulsed Electric Fields Pasteurization of Milk: Effects of Various Voltage and Treatment Time on Physical Properties. Journal of Basic and Applied Scientific Research 1(10):1516-1523.
Kajiwara, T., Oide, T., Baba, K., Ohnishi, N., Katsuki, S., Akiyama, H., Sasahara, R., Inoue, K., 2015. Inactivation of enterobacter aerogenes in carboxymethyl cellulose solution using intense pulsed electric fields (iPEF) combined with moderate thermal treatment. IEEE Transactions on Dielectrics and Electrical Insulation 22 (4):1849-1855.
Kotnik, T, Kramar P, Pucihar G, Miklavcic D, Tarek M, 2012, Cell membrane electroporation—part 1: the phenomenon. IEEE Electrical Insulation Magazine 28:14-23.
Moen E K, Roth, C C, Cerna C L. Estalck G, Wilmink BL, 2013.Changes in protein expression of U937 and Jurkat cells exposed to nanosecond pulsed electric fields, SPIE, 2013: P. The–Society of Photo–Optical Instrumentation Engineers (SPIE). LongWave Photonics LLC; M Squared, http://dx.doi.org/10.1117/12. 2005062.
Mohammed M E A, Amer Eissa A H, Aleid S M, 2016. Application of Pulsed Electric Field for Microorganisms Inactivation in Date palm Fruits. Journal of Food and Nutrition Research 4(10): 46-652.
Mousavi M, Emam-Djomeh Z. 2008. Rheological Properties of Iranian Yoghurt Drink, Doogh. International Journal of Dairy Science 3(2): 71-78.
Napotnik TB, Reberšek M, Vernier VT, Mali B, Miklavčič D, 2016. Effects of high voltage nanosecond electric pulses on eukaryotic cells (in vitro): A systematic review. Bioelectrochemistry 110: 1–12.
Niu D, Wang L-H, Zeng X-A, Wen Q-H, Brennan C-S, Tang Z-S, Wang M-S. 2019. Effect of ethanol adaption on the inactivation of Acetobacter sp. by pulsed electric fields. Innovative Food Science & Emerging Technologies 52: 25-33.
Ortega-Rivas E, 2011. Critical Issues Pertaining to Application of Pulsed Electric Fields in Microbial Control and Quality of Processed Fruit Juices. Food and Bioprocess Technology 4:631-645.
Pillet F, Formosa-Dague C, Baaziz H, Dague E, Rols M-P, 2016. Cell wall as a target for bacteria inactivation by pulsed electric fields. Scientific Reports 6:19778 | DOI: 10.1038/srep19778.
Ren Z, Chen X, Cui G, Yin S L, Chen L, Jiang J et al, 2013. Nanosecond pulsed electric field inhibits cancer growth followed by alteration in expressions of NF-kappa B and Wnt/beta-catenin signaling molecules, PLoS One 8(9), e74322, http://dx.doi. org/10.1371/journal.pone.0074322.
Simonis P, Kersulis S, Stankevich V, Kaseta V, Lastauskiene E, Stirke A, 2017.Caspase dependent apoptosis induced in yeast cells by nanosecond pulsed electricfields. Bioelectrochemistry 115: 19–25.
Simonis P, Kersulis S, Stankevich V, Sinkevic K, Striguniene K, Ragoza G, Stirke A, 2019. Pulsed electric field effects on inactivation of microorganisms in acid whey. International Journal of Food Microbiology 291: 128-134.
Soltani M, Say D, Güzeler N, 2012. Production and Quality Characteristics of “Doogh”. Akademik Gıda 10(4): 50-53.
Tao, Chen, Li, Zhao, Zhang, 2015. Influence of pulsed electric field on Escherichia coli and Saccharomyces cerevisiae. International Journal of Food Properties 18 (7): 1416-1427.
Viljoen B C, 2003. Temperature abuse initiating yeasts growth in yoghurt. Food Research International 36: 193-197.
Wang M-S, Wang L-H, El-Din A. Bekhit A, Yang J, Hou Z-P, Wang Y-Z, Dai Q-Z, Zeng X-A, 2018. A review of sublethal effects of pulsed electric field on cells in food Processing. Journal of Food Engineering 223: 32-41.
Xiang B, Ngadi M, Simpson B, 2011. Effect of pulsed electric field on the rheological and color properties of soy milk. International Journal of Food Sciences and Nutrition 62(8): 787–793.
Zolfaghari M R, Gaeini R, Kalhor N, Khalilian M, Razavian M H & Sasani M S, 2012. Study of microbial contamination of milk and pasteurization dairy products in Qom province. Journal of Microbial World 5: 47-57. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 614 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 398 |