تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,421 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,977 |
بررسی ویژگی های فیزیکی شیمیایی و مکانیکی فیلم زیست تخریب پذیر پکتین/زنیان/بتاکاروتن | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 15، دوره 30، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 211-226 اصل مقاله (1.51 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
امیرافشار اصدق؛ اصغر خسروشاهی اصل* ؛ سجاد پیرسا | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: افزودن اسانس زنیان و بتاکاروتن خصوصیات فیلم پکتین را کاملاً تحت تأثیر قرار داده و در مجموع باعث بهبود ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و مکانیکی فیلم شد. هدف: در این تحقیق فیلم زیست تخریب پذیر پکتین/زنیان/بتاکاروتن تهیه شد و اثر همزمان اسانس زنیان و رنگدانه بتاکاروتن روی ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و مکانیکی فیلم تهیه شده مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی اثر اسانس زنیان در سطوح 5/0-0 درصد و رنگدانه بتاکاروتن در سطوح 03/0-0 درصد از طرح مرکب مرکزی استفاده شد. روش کار: برای آمادهسازی فیلم 2 درصد وزنی/حجمی پکتین در 100میلی لیتر آب دیونیزه به مدت 12 ساعت در دمای 30 درجه سانتیگراد با همزن مغناطیسی مخلوط شد، پس از سرد شدن 40 درصد وزنی/وزنی ماده خشک گلیسرول اضافه شد و محلول به مدت 10 دقیقه با همزن مخلوط شد و به این ترتیب فیلم شاهد (بدون بتاکاروتن و زنیان) تهیه شد. برای تهیه فیلمهای حاوی اسانس زنیان بعد از مخلوط شدن گلیسرول به محلول حاصل اسانس در غلطتهای 25/0 و5/0 درصد ماده خشک پکتین به همراه 5 درصد حجمی/حجمی ماده خشک، توئین 80 به عنوان امولسیفایر اضافه سپس توسط همزن با دور9000 در دقیقه به مدت 5 دقیقه مخلوط شد. برای تهیه فیلمهای حاوی بتاکاروتن ابتدا کریستالهای بتا در غلظتهای 015/0 و 03/ 0درصد در 20 میلیلیتر کلروفرم حل شد و به حجم 100میلی با آب مقطر رسیده به همراه 5 درصد توئین طبق روش فوق با همزن با دور 13000 به مدت 2دقیقه با پلیمر مخلوط شد. جهت تهیه فیلمهای ترکیبی (اسانس و بتاکاروتن) مخلوط پلیمر/اسانس/بتاکاروتن طبق روش فوق آماده شد با این تفاوت که مدت زمان مخلوط شدن با همزن به 5 دقیقه افزایش یافت. نتایج: نتایج آزمون FTIR نشان دهنده برهمکنش جدید بین اسانس زنیان و بتاکاروتن بود. پراش اشعه ایکس نیز تأیید کرد که میزان کریستالی شدن فیلم با افزودن بتاکاروتن افزایش یافت. افزودن اسانس بر کدورت فیلمها تأثیر معنیدار داشت، به طوریکه بیشترین مقدار کدورت در فیلم حاوی 5/0 درصد اسانس ایجاد شد، از طرفی دیگر افزایش مقدار بتاکاروتن تا 015/0 درصد باعث کاهش مقدار کدورت شد ولی در غلظتهای بالاتر افزایش کدروت را به همراه داشت. در نتایج حاصل از خواص مکانیکی، خاصیت کشسانی با افزودن اسانس سیر صعودی نشان داد، از طرفی بتاکاروتن و اسانس زنیان در غلظتهای پایین باعث کاهش استحکام کششی و مدول الاستیک شدند، ولی در غلظتهای بالاتر به بهبود خواص مکانیکی کمک کردند. نتیجه گیری نهایی: با توجه به اینکه رنگدانه بتاکاروتن در شرایط مختلف محصولات غذایی تغییر رنگ میدهد در ادامه میتوان از این فیلمها برای بستهبندی هوشمند محصولات غذایی استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس زنیان؛ بتاکاروتن؛ خواص مکانیکی؛ فیلم خوراکی زیست تخریبپذیر | ||
مراجع | ||
صادقی س، محمدزاده میلانی ج، اسماعیل زاده کناری ر، کسایی م، 1398، خصوصیات مکانیکی و ضد میکروبی فیلمهای خوراکی بر پایه پروتئین کنجاله کنجد حاصل از دو روش استخراج قلیلیی و نمکی. نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی،جلد29، شماره3، صفحه 115-130 فیاضی آ، مصلحی م و هاشمی م، 1396. اثر اسانس زنیان و مرو بر بهبود ویژگی مکانیکی فیلم کربوکسی متیل سلولز، دومین کنفرانس علوم و صنایع غذایی. ایران. تهران مرادی م، تاجیک ح، رضوی روحانی م، ارومیهای ع، ملکینژاد ح و قاسم مهدی ه. 1391. تهیه و ارزیابی خصوصیات فیلم آنتی اکسیدان کیتوزان حاوی عصاره دانه انگور. فصلنامه گیاهان دارویی، ۱۱: 51-42. Abdollahi M, Rezaei M and Farzi G, 2012. Improvement of active chitosan filmproperties with rosemary essential oil for food packaging. International Journalof Food Science and Technology 47: 847–853. Aldana D S, Andrade-Ochoa S, Aguilar C.N, Contreras-Esquivel J.C and Nevárez-Moorillón G., 2015. Antibacterial activity of pectic-based edible films incorporated with Mexican lime essential oil. Food Control 50: 907-912. ASTM, 2001. Standard test method for tensile properties of thin plastic sheeting. In standards designations: D882. Annual book of ASTM. Philadelphia, Pa: American society for testing and materials. Atarés L, Pérez-Masiá R and Chiralt A, 2011. The role of some antioxidants in the hpmc film properties and lipid protection in coated toasted almonds. Journal of Food Engineer 104: 649-56. Boskabady M. H and Shaikhi J, 2006. Analgesic effect of essential oil (EO) from Carum copticum in mice. World Journal of Medical Science 1: 95–99. Chaichi M, Hashemi M, Badii F and Mohammadi A, 2017. Preparation and characterization of a novel bionanocomposite edible film based on pectin and crystalline nanocellulose. Carbohydrate polymer 157: 167-175. Chen C H, Kuo W. S and Lai, L. S. (2009). Rheological and physical characterization of film-1 forming solutions and edible films from tapioca starch/decolorized hsian-tsao leaf gum. Food Hydrocolloids 24: 2123, 2132. Chu S, Ichikawa S, Kanafusa S and Nakajima M, 2007. Preparation of protein stabilized b-carotene Nano dispersions by emulsification evaporation method. Journal of the American Oil Chemists' Society 84:1053-1062. Duoxia X, 2014. Influence of whey protein–beet pectin conjugate on the properties and digestibility of b-carotene emulsion during in vitro digestion. Food Chemistry 156: 374–379. Dorman HJD, Peltoketo A, Hiltunen R and Tikkanen MJ, 2003. Characterization of the antioxidant properties of deodourised aqueous extracts from selected Lamiaceae herbs. J. Food Chem 83: 255-262. Gohil M, 2011. Synergistic blends of natural polymers, pectin and sodium alginate. Journal of Applied Polymer Science 120: 2324-2336. González S, Chiralt A, Martínez G and Cháfer M, 2011. Effect of essential oils on properties of film forming emulsions and films based on hydroxypropylmethylcellulose and chitosan. Journal of Food Engineering 105: 246–253. Hari N, Francis S, Alakananda G, Rajendran N and Ananthakrishnan N, 2018. Synthesis, characterization and biological evaluation of chitosan film incorporated with β-Carotene loaded starch nanocrystals. Food Packaging and Shelf Life 16: 69-76. Han JH, Chapter9 Edible Films and Coatings: A Review, in Innovations in Food Packaging (Second Edition). 2014, Academic Press: San Diego 9: 213-255. Haq M, Hasnain A and Azam M, 2014. Characterization of edible gum cordia film: effects of plasticizers. LWT – Food Science and Technology 55: 163-169. Hosseini MH, Razavi SH and Mousavi MA, 2009. Antimicrobial, physical and mechanical properties of chitosan-based films incorporated with thyme, cloveand cinnamon essential oils. Journal of Food Process. Preservation 33: 727-43. Jahed E, Alizadeh Khaledabad M, Almasi H and Hasanzadeh H, 2017. Physicochemical properties of Carum copticum essential oilloadedchitosan films containing organic nanoreinforcements. Carbohydrate Polymers 164: 325–338. Jolie R, Duvetter T, Van Loey AM and Hendrickx ME, 2010. Pectin methyl esterase and its proteinaceous inhibitor: a review. Carbohydrate Research 345: 2583-2595. Kazemi. M, 2014. Chemical composition, antimicrobial, antioxidant andanti-inflammatory activity of carum copticum Journal of Essential Oil Bearing Plants oil 17: 1040–1045. Khajeh M, Yamani Y, Seiken F, and Bahramifar N, 2004.Comparison of essential oil composition of Carum copticum obtained by supercritical carbon dioxide extraction and hydro distillation methods. Food Chemistry 86:587-591 Kulisic T, Radonic A, Katalinic V and Milos. M. 2004. Use of different methods for testing antioxidative activity of oregano essential oil. Food chemistry 85: 633-640. Manrique G and Lajol F. 2002. FT-IR spectroscopy as a tool for measuring degree of methyl esterification in pectins isolated from ripening papaya fruit, Postharvest Biology and. Technology 25: 99–107. Meneguin A, Cury B, and Evangelista R, 2014. Films from resistant starch-pectin dispersions intended for colonic drug delivery. Carbohydrate polymer 99: 140-149. Mishra RK, Banthia AK and Majeed ABA 2012. Pectin based formulations for biomedical applications:a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research 5:1-7 Nickavar B Abolhasani FA, 2009. Screening of antioxidant properties ofseven Umbelliferae fruits from Iran. Pakistan Journal of Pharmaceutical Science 22: 30-35. Nisar T, Wang Z, Yang X, Tian Y, Iqbal M and Guo Y, 2018. Characterization of citrus pectin films integrated with clove bud essential oil: Physical, thermal, barrier, antioxidant and antibacterial properties. International Journal of Biological Macromolecules 106: 670-680. Peng Y and Li Y, 2014. Combined effects of two kinds of essential oils on physical, mechanical and structural properties of chitosan films. Food Hydrocolloids 36: 287-29. Pires C, Ramos C, Teixeira B, Batista I and Nunes M, 2013 Hake proteins edible films incorporated with essential oils: physical, mechanical, antioxidant and antibacterial properties. Food Hydrocolloid 30: 224-31. Shahnia M and Khaksar R, 2013. Antimicrobial effects and determination of minimum inhibitory concentration (MIC) methods of essential oils against pathogenic bacteria. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology 7:949-955. Synytsya AJ, Copikova A, Matejka P and Machovic V, 2003. Fourier transform Raman and infrared spectroscopy of pectins. Carbohydrate Polymers 54: 97-106. Sukhtezari SH, Almasi H, Pirsa S, Zandi M and Pirouzifard, M, 2017. Development of bacterial cellulose based slow-release active films by incorporation of Scrophularia striata Boiss. extract, Carbohydrate Polymer 156: 1-31. Videcoq P, Garnier C, Robert P and Bonnin E, 2011. Influence of calcium on pectin methylesterase behaviour in the presence of medium methylated pectins. Carbohydrate Polymers 86: 1657-1664. Vlachos N, Skopelitis Y, Psaroudaki M, Konstantinidou V, Chatzilazarou A and Tegou N, 2009. Applications of Fourier transform-infrared spectroscopy to edible oils. Analytica Chimica Acta 573-574:459-465. Yuen S, Choi M, Phillips D and Ma C, 2009. FTIR spectroscopic study of carboxymethylated non-starch polysaccharides. Food chemistry 114: 1091-1098. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 864 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 551 |