تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,323 |
تعداد مقالات | 16,270 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,954,110 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,624,793 |
بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی نانولیپوزومهای حاوی بتا- سیتواسترول | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 9، دوره 30، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 125-136 اصل مقاله (911.99 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عاطفه پورجاهد1؛ حبیب اله عباسی1؛ نسیم صفاریان2 | ||
1گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول | ||
2دانش آموخته شیمی کاربردی | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: در سالهای اخیر، از فیتواسترولها، به منظور کاهش جذب کلسترول در رژیم غذایی استفاده شده است. نقطه ذوب بالا و نامحلول بودن آنها در آب و روغن، افزودن فیتواسترولها را به مواد غذایی با مشکل مواجه میکند. هدف: هدف از این پژوهش بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی فیتواسترولها به کمک نانولیپوزومها است. روش کار: در این مطالعه، نانولیپوزومهای حاوی بتا- سیتواسترول از غلظتهای مختلف لسیتین سویا و کلسترول به روش هیدراسیون لایه نازک تهیه شد و برای کاهش اندازه ذره از هموژنایزر اولتراسونیک استفاده گردید. طیفسنجی مادون قرمز (FTIR) برای مطالعه برهمکنش گروههای عاملی مواد افزودنی مختلف در ترکیب نانولیپوزومها استفاده گردید. نتایج نشان داد که برهمکنش بین بتا- سیتواسترول و نانولیپوزومها از نوع پیوند هیدروژنی است. میانگین قطر حجمی ذرات، شاخص پراکندگی، پتانسیل زتا، پایداری فیزیکی و pH نانولیپوزومهای تولید شده بررسی گردید. نتایج: میانگین قطر حجمی ذرات بین 90 تا 100 نانومتر بود. افزودن کلسترول به نمونهها، میانگین قطر حجمی نانولیپوزمها را به مقداری کم و به صورت معناداری (05/0>P) افزایش داد، با این حال، موجب کاهش معنادار پتانسیل زتا (05/0>P) و پایداری بیشتر نمونهها در دماهای مختلف گردید. همچنین pH نمونهها به محدوده خنثی نزدیک بود که ثابت میکند استفاده از این نانولیپوزومها تاثیری در تغییر pH مواد غذایی ندارد. نتیجه گیری نهایی: بهترین نتایج برای نمونه حاوی 06/0 گرم کلسترول به دست آمد که علیرغم اندازه ذره تا حدودی بزرگتر، از نظر پتانسیل زتا، پایداری فیزیکی و pH،مطلوبتر از سایر نمونهها بود. | ||
کلیدواژهها | ||
بتا- سیتواسترول؛ نانولیپوزوم؛ اندازه ذره؛ پایداری | ||
مراجع | ||
فتحی آچاچلویی ب، آزادمرد میرچی ص، سیدشریفی ر، جلالی ح، 1388، جداسازی محصولات اکسیداسیونی فیتواسترولها در روغنهای گیاهی با کروماتوگرافی ستونی. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی ایران، 19(1)، 13-22. ایزدی ز، گروسی ق، نصیرپور ع، احمدی ج و بهرامی ب، 1390، بهینه سازی تولید ماست غنی شده با فیتواسترول به منظور کاهش کلسترول. نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 7(2)، 163-156. Acevedo NC and Danielle Franchetti, 2016. Analysis of co-crystallized free phytosterols with triacylglycerols as a functional food ingredient. Food Research International 85: 104-12. Alexander MA, Lopez AA, Fang Y and Corredig M, 2012. Incorporation of phytosterols in soy phospholipids nanoliposomes: Encapsulation efficiency and stability. LWT-Food Science and Technology 47: 427-36. Arabi MH, Chabok H, Mirzapour A and Shafiee M, 2017. Preparation of nanoliposomes containing Rosmarinus officinalis L essential oil: A comparative study. Bioscience Biotechnology Research Communication 10: 103-08. Bahari LAS and Hamishehkar H, 2016. The impact of variables on particle size of solid lipid nanoparticles and nanostructured lipid carriers; a comparative literature review. Advanced pharmaceutical bulletin 6(2): 143-151. Bulama, JS, Dangoggo SM and Mathias SN, 2015. Isolation and Characterization of Beta-Sitosterol from ethyl acetate extract of root bark of Terminalia glaucescens. International Journal of Scientific and Research Publications 5(3):1-3. Cui H, Li Wei, Li C, Vittayapadung S and Lin L, 2016. Liposome containing cinnamon oil with antibacterial activity against methicillin-resistant Staphylococcus aureus biofilm. Biofouling 32: 215-25. Deutch-Kolevzon R, Aserin A and Garti N, 2011. Synergistic cosolubilization of omega-3 fatty acid esters and CoQ 10 in dilutable microemulsions. Chemistry and Physics of Lipids 164: 654-63. Eckert GP, Chang S, Eckmann J, Copanaki E, Hagl S, Hener U, Müller WE and Kögel D, 2011. Liposome-incorporated DHA increases neuronal survival by enhancing non-amyloidogenic APP processing, Biochimica et Biophysica Acta-Biomembranes 1808: 236-43. Feng T, Wei Y, Lee RJ and Zhao L. 2017. Liposomal curcumin and its application in cancer, International journal of nanomedicine 12: 6027-44. Gadkari PV and Balaraman M, 2015. Extraction of catechins from decaffeinated green tea for development of nanoemulsion using palm oil and sunflower oil based lipid carrier systems, Journal of Food Engineering 147: 14-23. Karami N, Moghimipour E and Salimi A, 2018. Liposomes as a Novel Drug Delivery System: Fundamental and Pharmaceutical Application. Asian Journal of Pharmaceutics 12(1): S31-41. Kogan A, Aserin A and Garti N, 2007. Improved solubilization of carbamazepine and structural transitions in nonionic microemulsions upon aqueous phase dilution, Journal of Colloid and Interface Science 315: 637-47. Li T, Yang S, Liu L, Liu C, Liu W, Zheng H, Zhou W and Tong G, 2015. Preparation and characterization of nanoscale complex liposomes containing medium-chain fatty acids and vitamin C. International journal of food properties 18: 113-24. Marianecci C, Di Marzio L, Rinaldi F, Celia C, Paolino D, Alhaique F, Esposito S and Carafa M, 2014. Niosomes from 80s to present: the state of the art. Advances in colloid and interface science 205: 187-206. Marsanasco M, Márquez AL, Wagner JR, Alonso SDV and Chiaramoni NS, 2011. Liposomes as vehicles for vitamins E and C: An alternative to fortify orange juice and offer vitamin C protection after heat treatment. Food Research International 44: 3039-46. Matsuoka K, Kase A, Matsuo T and Ashida Y, 2015. Competitive solubilization of cholesterol/cholesteryl oleate and seven species of sterol/stanol in model intestinal solution system. Journal of oleo science 64: 783-91. Mel’nikov SM, Seijen ten Hoorn JWM and Eijkelenboom AP, 2004. Effect of phytosterols and phytostanols on the solubilization of cholesterol by dietary mixed micelles: an in vitro study. Chemistry and Physics of Lipids 127: 121-41. Moghimipour E, Salimi A and Leis F, 2012. Preparation and evaluation of tretinoin microemulsion based on pseudo-ternary phase diagram. Advanced pharmaceutical bulletin 2 (2): 141-7. Mohammadi M, Ghanbarzadeh B and Hamishehkar H. 2014. Formulation of nanoliposomal vitamin D3 for potential application in beverage fortification. Advanced pharmaceutical bulletin 4: 569-75. Mohammadi R, Mahmoudzade M, Atefi M, Khosravi‐Darani K and Mozafari MR, 2015. Applications of nanoliposomes in cheese technology. International journal of dairy technology 68: 11-23. Nguyen TL, Nguyen TH and Nguyen DH, 2017. Development and in vitro evaluation of liposomes using soy lecithin to encapsulate paclitaxel. International journal of biomaterials, 2017. Párraga I, López-Torres J, Andrés F, Navarro B, Campo JMD, García-Reyes M, Galdón MP, Lloret A, Precioso JC and Rabanales J, 2011. Effect of plant sterols on the lipid profile of patients with hypercholesterolaemia. Randomised, experimental study, BMC complementary and alternative medicine 11: 73. Patra A, Jha S, Murthy PN and Manik SA 2010. Isolation and characterization of stigmast-5-en-3β-ol (β-sitosterol) from the leaves of Hygrophila spinosa T. Anders, Int J Pharma Sci Res 1: 95-100. Pezeshky A, Ghanbarzadeh B, Hamishehkar H, Moghadam M and Babazadeh A, 2016. Vitamin A palmitate-bearing nanoliposomes: preparation and characterization, Food Bioscience 13: 49-55. Rasti B, Jinap S, Mozafari MR and Yazid AM, 2012. Comparative study of the oxidative and physical stability of liposomal and nanoliposomal polyunsaturated fatty acids prepared with conventional and Mozafari methods. Food chemistry 135: 2761-70. Shaker S, Gardouh AR and Ghorab MM, 2017. Factors affecting liposomes particle size prepared by ethanol injection method, Research in pharmaceutical sciences 12 (5): 346-52. Taylor TM, Bruce BD, Weiss J and Davidson PM, 2008. Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157: H7 inhibition in vitro by liposome‐encapsulated nisin and ethylene diaminetetraacetic acid. Journal of food safety 28: 183-97. Trialists Cholesterol Treatment, 2012. The effects of lowering LDL cholesterol with statin therapy in people at low risk of vascular disease: meta-analysis of individual data from 27 randomised trials. The Lancet 380: 581-90. Tsai YJ and Chen BH, 2016. Preparation of catechin extracts and nanoemulsions from green tea leaf waste and their inhibition effect on prostate cancer cell PC-3. International journal of nanomedicine 11: 1907-1926. Yao M, McClements DJ and Xiao H, 2015. Improving oral bioavailability of nutraceuticals by engineered nanoparticle-based delivery systems, Current opinion in food science 2: 14-19. Zhao M, Zhao M, Fu C, Yu Y and Fu A, 2018. Targeted therapy of intracranial glioma model mice with curcumin nanoliposomes. International journal of nanomedicine 13: 1601-10. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 856 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 529 |