تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,358 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,926 |
اثر زمان برداشت بر برخی از ویژگیهای آنتیاکسیدانی میوه زغالاخته طی انبارمانی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 6، دوره 30، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 81-97 اصل مقاله (1.07 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نیر اسماعیلی؛ رحیم نقشبند حسنی* ؛ فریبرز زارع نهندی | ||
گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: میوه زغالاخته بالاترین مقادیر آنتوسیانینها، فنلها و فعالیت آنتیاکسیدانی را در میان بسیاری از میوههای دیگر بهخود اختصاص داده است.میزان ترکیبات شیمیایی و کیفیت میوه بستگی به عوامل متعددی دارد که یکی از مهمترین آنها زمان برداشت است. هدف: این پژوهش بهمنظور بررسی اثر زمان برداشت بر برخی ویژگیهای شیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی میوههای زغالاخته طی انبارمانیآن انجام گرفت. روشکار: برای این منظورمیوه یک ژنوتیپ تجاری زغالاخته در دو زمان برداشت ( برداشت اول با میوه به رنگ قرمز روشن و برداشت دوم با میوه به رنگ قرمز تیره) برداشت شد. بهمنظور بررسی ویژگیهای مختلف شیمیایی از قبیل میزان فنل کل، فلاونوئید کل، تاننهای محلول، آنتوسیانین کل، کاروتنوئید کل ، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل و میزان مالوندیآلدهید طی نگهداری (0، 7، 14 و 21 روز ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج : با پیشرفت مرحله بلوغ و رسیدگی میوه در طول انبارمانی، میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدکل، آنتوسیانینها با افزایش طول دوره نگهداری در انبار در برداشت اول نسبت به برداشت دوم بهطور معنیداری (01/0 P<) افزایش یافته، ولی ظرفیت آنتیاکسیدانی با افزایش مدت زمان انبارمانی روند کاهشی داشته (01/0 P<) بهطوری که در میوههای برداشت اول بهمیزان 1/41 % و میوههای برداشت دوم 71 % کاهش یافت. همچنین با تاخیر در برداشت (دوم) و افزایش زمان نگهداری (هفته سوم) میوهها، محتوای کاروتنوئیدها افزایش پیدا کردند. در طول انبارمانی میزان تاننهای محلول میوه بهطور معنیداری (01/0 P<) کاهش پیدا کرده، در حالی که میزان مالوندیآلدهید میوهها افزایش پیدا کردند. با تاخیر در برداشت میوه میزان تاننهای محلول کاهش یافت. در حالی که محتوای مالوندیآلدهید تحت تاثیر زمان برداشت قرار نگرفت. نتیجه گیری کلی : بطور کلی میوههای مربوط به برداشت دوم در مقایسه با میوههای برداشت اول دارای مقادیر بیشتری از نظر ترکیبات کاروتنوئیدی و فعالیت آنتیاکسیدانی در مقایسه با سایر ترکیبات بیوشیمیایی میوه زغالاخته در طول دوره انبار مانی بودند. مطابق نتایج حاصله مناسبترین زمان انبارمانی با قابلیت مناسب آنتیاکسیدانی برای میوههای زمان برداشت اول هفته اول انبارمانی (هفت روز) و برای میوههای برداشت دوم تا هفته دوم انبارمانی (چهارده روز) بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
انبارمانی؛ آنتیاکسیدانهای میوه؛ پراکسیداسیون لیپیدی؛ رسیدگی میوه | ||
مراجع | ||
Ariza M, Martínez-Ferri E, Domínguez P, Medina J, Miranda L and Soria C, 2015. Effects of harvest time on functional compounds and fruit antioxidant capacity in ten strawberry cultivars. Journal of Berry Research, 5, 71-80.
Asna Ashari M, and Zakai M, 2008. Physiology and Technology of postharvest. (First edition). Hamedan University Pub. Page 658. (In Farsi).
Ayala-Zavala JF , Wang SY, Wang CY, 2004 . Effect of storage temperatures on antioxidant capacity and aroma compounds in strawberry fruit. LWT - Food Science and Technology, 37(7), 687–695.
Bagheri, M, Esna-Ashari M, and Ershadi, A, 2015. Effect of postharvest calcium chloride treatment on the storage life and quality of persimmon fruits (Diospyros kaki Thunb.) cv. ‘Karaj’. International Journal of Horticultural Science and Technology, 2, 15-26.
Cabrita L, Fossen T, and Andersen QM, 2000. Colour and stability of the six common anthocyanidin 3-glucosides in aqueous solutions. Food Chemistry, 68, 101-107.
Chang CC, Yang MH, Wen HM, and Chern JC, 2002. Estimation of total flavonoid content in propolis by two complementary colorimetric methods. Journal of food and drug analysis, 10(3), 178-182.
Díaz-Mula H, Zapata P, Guillén F, Martínez-Romero D, Castillo S, Serrano M, and Valero D, 2009. Changes in hydrophilic and lipophilic antioxidant activity and related bioactive compounds during postharvest storage of yellow and purple plum cultivars. Postharvest Biology and Technology, 51, 354-363.
Dea A, Ingrid B, Tanel K, Mati R, Marina H, Anne L, and Tonu P, 2017. Changes in Polyphenols Contents and Antioxidant Capacities of Organically and Conventionally Cultivated Tomato (Solanum lycopersicum L.) Fruits during Ripening. International Journal of Analytical chemistry, Article ID 2367453, 1-10.
Dokhanieh YA, Soleimani AM, Rezapour FJ, Hasanpour H, 2013. Postharvest salicylic acid treatment enhances antioxidant potential of cornelian cherry fruit. Scientia Horticulture, 154, 31-36.
Egert M, and Tevini M, 2002 . Influence of drought on some physiological parameters symptomatic for oxidative stress in leaves of chives (Allium schoenoprasum). Environmental and Experimental Botany, 48, 43-49.
Eyde RH,1988 . Comprehending Cornus: Puzzles and progress in the systematics of the dogwoods. The Botanical Review, 54, 233-351.
Fattahi Moghadam J, and Hallaji Sani M, 2012. Determine the appropriate harvest time of Kiwifruit and its impact on quality of fruit after harvest. Journal of Horticultural Science, 26(2), 230-237. (In Farsi)
Fawole OA, and Opara UL, 2013 . Effects of maturity status on biochemical content, polyphenol composition and antioxidant capacity of pomegranate fruit arils (cv.‘Bhagwa’). South African Journal of Botany, 85, 23-31.
Ferreyra RM, Viña SZ, Mugridge A, and Chaves AR, 2007 . Growth and ripening season effects on antioxidant capacity of strawberry cultivar Selva. Scientia Horticulturae, 112, 27-32.
Ghasemi Y, Nematzadeh GA, Ebrahimzadeh M, A. and Dehpour AA, 2012. Influence of harvesting date on some physicochemical properties of nectarine leaf and fruit. Journal of Medicinal Plants Research, 6, 5552-5556.
Ghasemnezhad M, Ghorban Alipour, R,and Fattahi Moghadam J, 2011. Effect of harvesting time on antioxidant capacity and keeping quality of Actinidia deliciosa cv. Hayward fruit. Journal of Crops Improvement, 13(1), 55-64. (In Farsi)
Gordon A , Friedrich M , Matta VM, da Moura C FH,. and Marx F, 2012 . Changes in phenolic composition, ascorbic acid and antioxidant capacity in cashew apple (Anacardium occidentale L.) during ripening. Fruits, 67, 267-276.
Gunduz K, Saracoglu O, Özgen M, and Serce S, 2013 . Antioxidant, physical and chemical characteristics of cornelian cherry fruits (Cornus mas L.) at different stages of ripeness. Acta Sci. Pol. Hortorum Cultus, 12, 59-66.
Hamadani M, Moradi H, and Ghanbari A, 2014. Effect of Harvest Time and Storage on Moro Blood Orange Fruit Quality (Citrus sinensis cv. Moro). Journal of horticulture science, 28(2), 252-259. (In Farsi)
Hassanpour H, Yousef, H, Jafar H, and Mohammad A, 2011. Antioxidant capacity and phytochemical properties of cornelian cherry (Cornus mas L.) genotypes in Iran. Scientia Horticulturae, 129, 459-463.
Heath, R. L. and Packer L, 1968 . Photoperoxidation in isolated chloroplasts: I. Kinetics and stoichiometry of fatty acid peroxidation. Archives of biochemistry and biophysics, 125, 189-198.
Hodges DM, DeLong JM, Forney CF, and Prange RK, 1999 . Improving the thiobarbituric acid-reactive-substances assay for estimating lipid peroxidation in plant tissues containing anthocyanin and other interfering compounds. Planta, 207, 604-611.
Hopkins WG, 1999 . In:Introduction to plant physiology. (Third edition). John Wiley and Sons.
Jimenez A, Creissen G, Kular B, Firmin J, Robinson S, Verhoeyen M, and Mullineaux P, 2002 . Changes in oxidative processes and components of the antioxidant system during tomato fruit ripening. Planta, 214, 751-758.
Keshavkant S, and Naithani S, 2007. Low temperature stress induced changes in the phenolic contents and its regulatory enzymes in sal seedlings. Indian journal of plant physiology, 12, 146.
Kulkarni AP, and Aradhya SM, 2005 . Chemical changes and antioxidant activity in pomegranate arils during fruit development. Food Chemistry, 93, 319-324.
Lata B, 2007. Relationship between apple peel and the whole fruit antioxidant content: year and cultivar variation. Journal of agricultural and food chemistry, 55, 663-671.
Leja M, Mareczek A, and Ben J, 2003 . Antioxidant properties of two apple cultivars during long-term storage. Food Chemistry, 80, 303-307.
Lichtenthaler HK, 1987. Chlorophylls and carotenoids: pigments of photosynthetic biomembranes. Methods in enzymology, 148, 350-382.
Lo Piero AR, Puglisi I, Rapisarda P, Petrone G, 2005. Anthocyanins accumulation and related gene expression in red orange fruit induced by low temperature storage. J. Agric. Food Chem., 53, 9083–9088.
Lurie S, 2003 . Antioxidants. In: Postharvest oxidative stress in horticultural crops. (First edition). CRC press. pp.131-150.
Marty I, Bureau S, Sarkissian G, Gouble B, Audergon J, and Albagnac G, 2005 . Ethylene regulation of carotenoid accumulation and carotenogenic gene expression in colour-contrasted apricot varieties (Prunus armeniaca). Journal of Experimental Botany, 56, 1877-1886.
Mirdehghan S, Rahemi M, Martínez-Romero D , Guillén F, Valverde J, Zapata P, Serrano M, and Valero D, 2007 . Reduction of pomegranate chilling injury during storage after heat treatment: role of polyamines. Postharvest Biology and Technology, 44, 19-25.
Nakajima Ji, Tanaka I, Seo S, Yamazaki M and Saito K, 2004 . LC/PDA/ESI-MS profiling and radical scavenging activity of anthocyanins in various berries. BioMed Research International, 2004, 241-247.
Plaza, L., Crespo, I., Pascual-Teresa, S., De Ancos, B., Sánchez-Moreno, C., Muñoz, M. and Cano, MP, 2011a . Impact of minimal processing on orange bioactive compounds during refrigerated storage. Food Chemistry, 124, 646-651.
Plaza L, Sánchez-Moreno, C, De Ancos, B, Elez-Martínez, P, Martín-Belloso O, and Cano, MP, 2011b . Carotenoid and flavanone content during refrigerated storage of orange juice processed by high-pressure, pulsed electric fields and low pasteurization. LWT-Food Science and Technology, 44, 834-839.
Remorini D, Tavarini S, Degl’Innocenti E, Loreti F, Massai R, and Guidi L, 2008 . Effect of rootstocks and harvesting time on the nutritional quality of peel and flesh of peach fruits. Food Chemistry, 110, 361-367.
Rogiers SY, Kumar GM, and Knowles NR, 1998 . Maturation and ripening of fruit of Amelanchier alnifolia Nutt. are accompanied by increasing oxidative stress. Annals of Botany, 81, 203-211.
Sanchez-Ballesta MT, Romero I, Jimenez JB, Orea JM, Gonzalez-Urena Á, Escribano MI, Merodio C, 2007. Involvement of the phenylpropanoid pathway in the response of table grapes to low temperature and high Involvement of the phenylpropanoid pathway in the response of table grapes to low temperature and high CO2 levels. Postharvest Biol. Technol.46, 29–35.
Scalzo RL, Iannoccari T , Summa C, Morelli R, and Rapisarda P, 2004 . Effect of thermal treatments on antioxidant and antiradical activity of blood orange juice. Food chemistry, 85, 41-
Singleton V, and Rossi JA, 1965 . Colorimetry of total phenolics with phosphomolybdic-phosphotungstic acid reagents. American journal of Enology and Viticulture, 16, 144-158.
Soleimani AM, Dokhanieh AY, Hasanpour H, and Rezapour FJ, 2013. Enhancement of antioxidant capacity of cornelian cherry fruit by postharvest calcium treatment. 161, 160-164.
Taira S, 1996 . Astringency in Persimmon. In: Linskens, H.-F. and J. F. Jackson . Modern Method of Plant Analysis, Fruit Analysis. (eds). Springer-Verlang, Berlin, 18, 97-110.
Tessmer MA, Besada C, Hernando I, Appezzato-da-Glória B, Quiles A, and Salvador A, 2016. Microstructural changes while persimmon fruits mature and ripen. Comparison between astringent and non-astringent cultivars. Postharvest Biology and Technology, 120, 52-60.
Wang SY, Zheng W, 2001. Effect of plant growth temperature on antioxidant capacity in strawberry. J. Agric. Food Chem. 49, 4977–4982.
Wrolstad RE, 1993 . Color and pigment analysis in fruit products. Agricultural Experiment Station Publication. Oregon State University.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 561 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 351 |