تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,333 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,911 |
تخمین مدت ماندگاری و ارتباط همبستگی خواص کیفی میگوی سفید سرتیز (Metapenaeus affinis) پوست کنی شده طی سردسازی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 3، دوره 30، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 29-41 اصل مقاله (821.08 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ثریا صالحی1؛ آی ناز خدانظری* 1؛ اسحاق زمانی2 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر | ||
2گروه زیست دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: میگوی سفید سرتیز بدون پوست به منظور ارزیابی کاهش کیفیت و تازگی در یخ و یخچال به مدت 16 روز نگهداری شدند. هدف: هدف از مطالعه حاضر، تاثیر دماهای مختلف (یخ و یخچال) بر تغییرات ویژگی های کیفی میگوی سفید سرتیز بود. روش کار: آنالیزهای فیزیکوشیمیایی (TVBN، pH، TBA و FFA)، میکروبی (بار باکتریایی مزوفیل، سرمادوست، انتروباکتریاسه، استافیلوکوکوس و باکتری های تولید کننده H2S) و ارزیابی حسی در روز های 0، 4، 8، 12 و 16 نگهداری انجام شدند. نتایج: تغییرات شاخص فیزیکوشیمیایی در کل دوره نگهداری مشاهد شد. تغییرات ارزیابی حسی به طور معنیدار طی دوره نگهداری مشاهده شد و همبستگی معنیدار نزدیک به 800/0 در میگوی سفید سرتیز نگهداری شده در یخ و یخچال طی زمان نگهداری مشاهده شد که نشان دهنده کاهش کیفیت میگو میباشد. آنالیز رگرسیون با استفاده از محدوده قابل قبول برای باکتریهای مزوفیل (log cfu/g 7) نشان داد که ماندگاری میگوی سفید سرتیز بدون پوست نگهداری شده در یخ و یخچال به ترتیب 7 و 4 روز تخمین زده شده است. نتیجه گیری نهایی: آنالیزهای TVBN، میکروبی و حسی همبستگی خیلی بالایی با زمان نگهداری دارد و ممکن است به عنوان شاخصهای مناسب برای ارزیابی فساد میگوی سفید سرتیز بدون پوست نگهداری شده در یخ و یخچال بررسی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
Metapenaeus affinis؛ ماندگاری؛ خواص کیفی؛ سردسازی | ||
مراجع | ||
Broekaert K, Heyndrickx M, Herman L, Devlieghere F and Vlaemynck G, 2013. Molecular identification of the microbiota of peeled and unpeeled brown shrimp (Crangon crangon) during storage on ice and at 7.5 ºC. Food Microbiology 36: 123-134.
Chinivasagam HN, Bremner HA, Wood AF, Nottingham and SM. 1998. Volatile components associated with bacterial spoilage of tropical prawns. International Journal of Food Microbiology 42:45–55.
Chytiri S, Chouliara I, Savvaidis IN and Kontominas MG, 2004. Microbiological, chemical and sensory assessment of iced whole and filleted aquacultured rainbow trout. Food Microbiology 21: 157-165.
Dabade DS, den Besten HMW, Azokpota P, Nout MJR, Hounhouigan DJ and Zwietering MH, 2015. Spoilage evaluation, shelf-life prediction, and potential spoilage organisms of tropical brackish water shrimp (Penaeus notialis) at different storage temperatures. Food Microbiology 48: 8-16.
Goulas AE and Kontominas MG, 2005. Effect of salting and smoking-method on the keeping quality of chub mackerel (Scomber japonicus): Biochemical and sensory attributes. Food Chemistry 93: 511–520.
Gram L and Huss H, 1996. Microbiological spoilage of fish and fish products. Food Microbiology 33: 121-137.
Gram L and Dalgaard P, 2002. Fish spoilage bacteria-problems and solutions. Current Opinion in Biotechnology 13: 262-266.
Heu MS, Kim JS and Shahidi F, 2003. Components and nutritional quality of shrimp processing by-products. Food Chemistry 82: 235-242.
ICMSF. 1978. Sampling for microbiological analysis (2nd ed.). In microorganisms in foods, Vol. 2 Toronto, Canada: University of Toronto Press: The International Commission on Microbiological Specifications for Foods.
Joseph J and Iyer TSG, 2002. Sensory evaluation. In K. Gopakumar (Ed.), Textbook of fish processing and technology (pp. 445-467). New Delhi, India: Indian Council of Agricultural Research.
Kaewprachu P, Osako K, Benjakul S and Rawdkuen S, 2016. Effect of protein concentrations on the properties of fish myofibrillar protein based film compared with PVC film. Journal of Food Science and Technology 53: 2083-2091.
Liston J, 1980. Microbiology in fishery science. In: Connell, J.J. (Ed.), Advances in Fish Science and Technology. Fishing News Book Ltd, Farnham, Surrey, England, pp. 138e157.
Jay JM, 1986. Modern Food Microbiology, third ed. Van Nostrand Reinhold Company, New York.
Kirschnik PG and Viegas EMM, 2004. Alterações na qualidade do camarão de água doce Macrobrachium rosenbergii durante estocagem em gelo. Ciência e Tecnologia de Alimentos 23: 407-412.
Kilincceker O, Dogan IS and Kucukoner E, 2009. Effect of edible coatings on the quality of frozen fish fillets. LWT - Food Science and Technology 42: 868–873.
Lopez-Caballero M, Gonçalves A and Nunes M, 2002. Effect of CO2/O2-containing modified atmospheres on packed deepwater pink shrimp (Parapenaeus longirostris). European Food Research and Technology 214: 192-197.
Okpala COR, Choo WS and Dykes GA, 2014. Quality and shelf life assessment of Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei) freshly harvested and stored on ice. LWT-Food Science and Technology 55: 110-116.
Sallam KI, 2007. Antimicrobial and antioxidant effects of sodium acetate, sodium lactate, and sodium citrate in refrigerated sliced salmon. Food Control 18: 566–575.
Siripatrawan U and Noipha S, 2012. Active film from chitosan incorporating green tea extract for shelf life extension of pork sausages. Food Hydrocolloids 27: 102-108.
Suvanich V, Jahncke ML and Marshall DL, 2000. Changes selected chemical quality characteristics of channel catfish frame mince during chill and frozen storage. Food Science 65: 24-29.
Vieira RHSF, Vieira GHF, Rocha CAS, Saker-Sampaio S and Sampaio AH, 1990. Avaliação sensorial e química de lagosta do gênero Panulirus White, estocada em gelo. Arquivos de Ciências do Mar 28: 69-92.
Woyewoda AD, Shaw SJ, Ke PJ and Burns BG, 1986. Recommended laboratory methods for assessment of fish quality. Canadian Technical Report of Fish and Aquatic Science. 1448p.
Zeng QZ, Thorarinsdottir KA and Olafsdottir G, 2005. Quality changes of shrimp (Pandalus borealis) stored under different cooling conditions. Journal of Food Science 70: 459-466.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 543 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 429 |