تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,385 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,947 |
اثر عصاره اتانولی برگ چندل و اکالیپتوس بر ظرفیت آنتیاکسیدانی، فعالیت آنزیمی و میزان مالوندیآلدهید میوه موز تازه | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 2، دوره 30، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 15-28 اصل مقاله (1.24 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اقدس شاهیمریدی؛ عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی* | ||
گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: استفاده از عصاره یا اسانسهای گیاهی میتواند موجب بهبود شاخصهای بیوشیمیایی و افزایش عمرقفسهای میوه شود. هدف: این تحقیق بهمنظور تعیین اثرات عصاره برگ چندل (Rhizophora mucronata) و اکالیپتوس (Eucalyptus spp.) روی فعالیت آنتیاکسیدانی میوه موز انجام شد. روشکار: میوه در مرحله سبز بالغ از یک باغ تجاری واقع در بخش زرآباد، شهرستان کنارک، استان سیستان و بلوچستان برداشت شد. میوهها پس از انتقال به آزمایشگاه دانشگاه هرمزگان، ضدعفونی، شستشو و خشک شدن در دمای اتاق، با محلولهای عصاره اتانولی برگ چندل و اکالیپتوس در سه غلظت صفر، 500 و 1000 میکروگرم/ لیتر بهمدت 10 دقیقه تیمار شدند. سپس میوهها در مدتهای صفر، 7، 14 و 21 روز در دمای 1± ºC 25 و رطوبت نسبی 80 تا 90% نگهداری شدند. نتایج: نتایج نشان داد میوههای تیمارشده در مقایسه با میوههای شاهد کیفیت بهتری داشتند. مؤثرترین تیمار در حفظ میزان فنل کل در میوههای تیمار شده با عصاره اکالیپتوس غلظت 1000 میکروگرم/ لیتر با مقدار 79/10 میلیگرم گالیک اسید/ 100 گرم وزن تازه و کمترین میزان مالوندیآلدهید (29/0 نانو مول/ گرم وزن تازه)، در میوههای تیمار شده با عصاره اکالیپتوس غلظت 500 میکروگرم/ لیتر ثبت گردید در حالیکه میزان مالوندیآلدهید در نمونه شاهد نسبت به این تیمار 7/51% بیشتر بود. همچنین بیشترین فعالیت آنزیمی پراکسیداز (72/7 واحد/ میلیلیتر/ دقیقه) در میوههای تیمار شده با عصاره چندل با غلظت 1000 میکروگرم/ لیتر و بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی (90/11%) و کمترین فعالیت آنزیمی پلیفنل اکسیداز (22/11 واحد/ میلیلیتر/ دقیقه) در عصاره چندل با غلظت 500 میکروگرم/ لیتر مشاهده شد. این مطالعه نشان داد که عصارههای گیاهی استفاده شده در حفظ کیفیت بیوشیمیایی میوه موز بهواسطه کاهش سرعت مکانیسمهای رسیدن، اثر قابل ملاحظهای داشتند. همچنین کاربرد مواد زیستی و گیاهی بهدلیل ایمنی بالای سلامت در مقایسه با مواد شیمیایی، نزد مصرفکننده پذیرش بهتری خواهد داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
پلیفنل اکسیداز؛ عمر قفسهای؛ فسادپذیر؛ فنل کل؛ کیفیت بیوشیمیایی | ||
مراجع | ||
عروجعلیان ف، و کرمانشاهی ر، 1389. بررسی خواص فیتوشیمیایی و ضدباکتری اسانس بومادران شیرازی (AchilleaeriophoraDC) بهروش میکرو دایولیشن (ریزدقت)، نشریه علوم باغبانی، 24، 1، 115-109. فتاحیمقدم ج، هاشمپور ا.، حمیداوغلی ی. و فتوحیقزوینی ر. 1397. اثر تیمار دمایی بر ترکیبات زیستفعال و ظرفیت آنتیاکسیدانی گوشت و پوست میوهی دو رقم پرتقال خونی مورو و سانگینلو طی انبارداری. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 28، 4، 141-129. Aly AH, Edrada-Ebel R, Wray V, Müller WE, Kozytska S, Hentschel U and Ebel R, 2008. Bioactive metabolites from the endophytic fungus Ampelomyces spp. isolated from the medicinal plant Urospermum picroides. Phytochemistry 69 (8), 1716-1725.
Alizadeh-Behbahania A, Tabatabaei-Yazdib F, Shahidib F and Mohebbi M, 2012. Antimicrobial activity of Avicennia marina extracts ethanol, methanol & glycerin against Penicillium digitatum. Scientific Journal of Microbiology 1 (7) 147-151.
Aydin N and Kadioglu A, 2001.Changes in the chemical composition, polyphenol oxidase and peroxidase activities during development and ripening of Medlar fruits (Mespilus germanica L). Bulg Journal Plant Physiololgy 27, 85-92.
Bill M, Sivakumar D, Korsten L and Thompson AK, 2014. The efficacy of combined application of edible coatings and thyme oil in inducing resistance components in avocado (Persea americana Mill) against anthracnose during post-harvest storage. Crop Protection 64, 159-167.
Brand-Williams W, Cuvelier ME and Berset CLWT, 1995.Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. LWT-Food science and Technology 28 (1), 25-30.
Chance B and Maehly AC, 1955. Assay of catalases and peroxidases. Methods Enzymology 11, 764-755.
De León-Zapata MA, Sáenz-Galindo A, Rojas-Molina R, Rodríguez-Herrera R, Jasso Cantú D and Aguilar CN, 2015. Edible candelilla wax coating with fermented extract of tarbush improves the shelf life and quality of apples. Food packaging and shelf life 3, 70-75.
Fernando HRP, Srilaong V, Pongprasert N, Boonyaritthongchai P and Jitareerat PP, 2014. Changes in antioxidant properties and chemical composition during ripening in banana variety 'Hom Thong' (AAA group) and 'Khai' (AA group). International Food Research Journal 21 (2), 1-14.
Hassan MK, Shipton WA, Coventry R and Gardiner C, 2004. Extension of banana shelf life. Australasian Plant Pathology 33 (2), 305-308.
Hernes PJ, Benner R, Cowie GL, Goñi MA, Bergamaschi BA and Hedges JI, 2001. Tannin diagenesis in mangrove leaves from a tropical estuary: a novel molecular approach. Geochimica et Cosmochimica Acta 65 (18), 3109-3122.
Janave MT, 2008. Biochemical changes induced due to Staphylococcalinfection in spongy alphonso mango (Mangifera indica L) fruits. Journal of Crop Science and Biotechnology 10, 167-174.
John P and Marshal J, 1995. Ripening and biochemistry of the fruit. In Banana and Plantains, Chapman and Hall London, 434–467.
Kabaru JM and Gichia L, 2001. Insecticidal activity of extracts derived from different parts of the mangrove tree Rhizophora mucronata (Rhizophoraceae) Lam. against three arthropods. African Journal of Science and Technology 2 (2), 1-13.
Kar M and Mishra D, 1976. Catalase, peroxidase, and polyphenol oxidase activities during rice leaf senescence. Plant Physiology 57, 315-319.
Karakaya A, SElSN A and Tas AA, 2001. Antioxidant activity of some foods containing phenolic compounds. International Journal of Food Science Nutrition 52, 501–508.
Li Y, Xu C, Zhang Q, Liu JY and Tan RX, 2005.In vitro anti-Helicobacter pyloriaction of 30 Chinese herbal medicines used to treat ulcer diseases. Journal of Ethno pharmacology 98, 329-333.
Mohapatra D, Mishra S, Singh CB and Jayas DS, 2011. Post-harvest processing of banana: opportunities and challenges. Food and bioprocess technology 4 (3), 327-339.
Nath K, Solanky KU, Mahatma MK and Madhubala SR, 2015.Role of Total Soluble Sugar, Phenols and Defense Related Enzymes in Relation to Banana Fruit Rot by Lasiodiplodia theobromae During Ripening. Journal of Plant Pathology and Microbiology 6 (2), 1-15.
Pardeshi SR, Shaikh NB and Chitodkar SS, 2015. Reduction of post-harvest diseases and prolonging the shelf-life of banana through chemical and botanicals. International Journal of Postharvest Technology and innovation 6 (1), 125-127.
Pokorny J, Yanishlieva N and Gordon MH, 2001. Antioxidants in Food: Practical Applications. Woodhead Publishing Limited, Cambridge,UK.
Pongprasert N, Sekozawa Y, Sugaya S and Gemma H, 2011. A novel postharvest UV-C treatment to reduce chilling injury (membrane damage, browning and chlorophyll degradation) in banana peel. Scientia Horticulturae 130 (1), 73-77.
Priya-Darsini DT, Maheshu V, Vishnupriya M and Sasikumar JM, 2012. In vitroantioxidant activity of banana (Musa spp., ABB cv. Pisang Awak). Indian Journal of Biochemistry and Biophysics 49, 124-129.
Raffo A, Leonardi C, Fogliano V, Ambrosino P, Salucci M and Gennaro L, 2002.Nutritional value of cherry tomatoes (Lycopersicon esculentum cv. Naomi) harvested at different ripening stages. Journal of Agricultural and Food Chemistry 50, 6550– 6556.
Ranasinghe L, Jayawardena B and Abeywickrama K, 2002. Fungicidal activity of essential oils of Cinnamomum zeylanicum L. and Syzygium aromaticum L. against crown rot and anthracnose pathogens isolated from banana. Letters in Applied Microbiology 35, 208–211.
Rastegar S and Gozari M, 2017. Effect of mangrove plant extract on growth of four fungal pathogens. Journal of Paramedical Sciences 8 (1), 1-6.
Sellamuthu PS, Sivakumar D, Soundy P, Korsten L, 2013. Enhancing the defence related and antioxidant enzymes activities in avocado cultivars with essential oil vapours. Postharvest Biology and Technology 81, 66-72.
Sen C, Mishra HN and Srivastav PP, 2012. Modified atmosphere packaging and active packaging of banana (Musa spp.): a review on control of ripening and extension of shelf life. Journal of Stored Products and PostharvestResearch 3(9), 122-132.
Shui G and Leong LP, 2002. Separation and determination of organic acids and phenolic compounds in fruit juices and drinks by high-performance liquid chromatography. Journal of Chromatography977 (1), 89-96.
Singh NB, Pandey BN and Singh A, 2009. Allelopathic effects of Cyperus rotundus extract in vitro and ex vitro on banana. Acta physiologiae plantarum 31 (3), 633-638.
Song A, Wang Y and Liu Y, 2009. Study on the chemical constituents of the essential oil of the leaves of Eucalyptus globulus Labill from China. Asian Journal of Traditional Medicines 4 (4), 134-140.
Stadnik MJ, Talamini V, 2004. Ecological management of plant diseases. Florianópolis, Science: UFSC, 290-293.
Su X, Jiang Y, Duan X, Liu H, Li Y, Lin W and Zheng Y, 2005. Effects of Oxygen on Skin Browning of Longan Fruit. Food Technology and Biotechnology 43(4), 359–365.
Tapre AR and Jain RK, 2016. Study of inhibition of browning of clarified banana juice. Asian Journal of Dairy and Food Research 35 (2): 155-159.
Tzortzakis NG, Economakis CD, 2007. Antifungal activity of lemongrass (Cympopogon citratus L) essential oil against key postharvest pathogens. Innovative Food Science and Emerging Technologies8: 253-258.
Uma S, 2008. Indigenous Varieties for Export market. International Conference on Banana Tamilnadu India, 24-26.
Ummarat N, Matsumoto TK, Wall MM and Seraypheap K, 2011.Changes in antioxidants and fruit quality in hot water-treated ‘Hom Thong’banana fruit during storage. Scientia Horticulturae 130 (4), 801-807.
Wang YS, Tian SP and Xu Y, 2005. Effects of high oxygen concentration on pro-and anti-oxidant enzymes in peach fruits during postharvest periods. Food chemistry 91 (1), 99-104.
Wanigasekara UWNP, Adikaram NKB and Abayasekara CL, 2014. Pre-harvest chemical elicitor treatment enhances induced resistance in harvested banana fruit cv ‘Embul’ and reduces anthracnose caused by Colletotrichum musae. Journal of the National Science Foundation of Sri Lanka, 42 (2), 76-82.
Win NKK, Jitareerat P, Kanlayanarat S and Sangchote S, 2007. Effects of cinnamon extract, chitosan coating, hot water treatment and their combinations on crown rot disease and quality of banana fruit. Postharvest biology andtechnology 45 (3), 333-340.
Xing Y, Li X, Xu Q, Yun J, Lu Y and Tang Y, 2011. Effects of chitosan coating enriched with cinnamon oil on qualitative properties of sweet pepper (Capsicum annuum L). Food Chemistry 124 (4), 1443-1450.
Xu J, Kjer J, Sendker J, Wray V, Guan H, Edrada R and Proksch P, 2009. Chromones from the endophytic fungus Pestalotiopsis sp. isolated from the Chinese mangrove plant Rhizophora mucronata. Journal ofnaturalproducts 72 (4), 662-665.
Xu J, Kjer J, Sendker J, Wray V, Guan H, Lin W and Proksch P, 2009. New polyketides from the endophytic fungus Pestalotiopsis sp. isolated from the Chinese mangrove plant Rhizophora mucronata. PlantaMedica 75 (09), 171-177.
Yahia EM (editor), 2011. Postharvest biology and technology of tropical and subtropical fruits. Volume 2: Acai to citrus. Woodhead Publishing, Cambridge, UK, 532 pp.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 583 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 495 |