تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,035 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,541,093 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,245,481 |
اثر روش کلوآک برد و 24 ساعته بر تولید ژله رویال و تاثیر آن بر اقتصاد زنبورستان | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 8، دوره 29، شماره 4، اسفند 1398، صفحه 115-126 اصل مقاله (1.15 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محسن علمی* 1؛ وحید دانش2؛ غلامحسین طهماسبی2؛ نعمت اله اسدی2؛ رضا علیمحمدلو1 | ||
1مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی | ||
2موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: روشهای کلوآک برد و 24 ساعته جزو کاربردیترین روشهای پرورش ملکه میباشند که در ایران تا حدودی پرورش دهندگان ملکه با آنها آشنا هستند. هدف: در این بررسی تلاش شد کاربرد دو روش عملی پرورش ملکه به منظور تولید ژله رویال و تاثیر نوع روش بر درصد پذیرش لارو و مقدار ژله رویال تولیدی از هر کندو بررسی و مقایسه شود. روشکار: محل اجرا استان آذربایجانشرقی و زمان آن سال 1395 بود. 30 کلنی زنبورعسل دارای ملکه خواهری یکساله و محتویات یکسان به سه گروه بطور تصادفی تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×2 با طرح پایه کاملا تصادفی با دو فاکتور روش کار و زمان اندازهگیری انجام شد. 10 کلنی به روش 24 ساعته، 10 کلنی به روش کلوآک برد سازماندهی و 10 کلنی به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. تعداد 45 سلول پیوندی در هر کندو گذاشته شد. آزمایش در سه ماه متوالی اردیبهشت، خرداد و تیر تکرار شد. برداشت ژله رویال روز سوم پیوند انجام شد. کلنی های شاهد به منظور محاسبه هزینه فایده در نظر گرفته شد. نتایج: نتایج آنالیز دادهها نشان داد پایینترین درصد پذیرش در تیرماه و بالاترین آن در خرداد ماه اتفاق میافتد (05/0>P). بیشترین مقدار ژله رویال از هر کندو در اردیبهشت ماه و کمترین آن در تیر ماه بود (05/0>P). مقدار ژله رویال به دست آمده از هر سلول در روش کلوآک برد (66/262 میلیگرم) بیشتر از روش 24 ساعته (87/236 میلیگرم) بود(05/0>P). با در نظر گرفتن قیمت هر کیلوگرم عسل و ژله به ترتیب 200 و 50000 هزار ریال، مبلغ 5/919 هزار ریال درآمد اضافی از هر کندو به دست میآید. نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل نشان داد که اجرای هر کدام از این روشها با توجه به قدرت کلنیها و شرایط زنبورستان درآمد حاصل از کندوها را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد. | ||
کلیدواژهها | ||
پیوند زنی؛ زنبورعسل؛ ژله رویال؛ کلوآک برد؛ 24 ساعته | ||
مراجع | ||
Asencot M and Lensky Y, 1988. The effect of soluble sugars in stored royal jelly on the differentiation of female honeybee (Apis mellifera L.) larvae to queens. Insect Biochemistry 18 (2): 127-133.
Bogdanov S, 2012. The royal jelly book. Bee Product Science, www.bee-hexagon.net,13 pp.
Bogdanov S, 2015. Royal Jelly, Bee Brood: Composition, Health, Medicine: A Review. Bee Product Science, www.bee-hexagon.net.
Büchler R, Andonov S, Bienefeld K, Costa C, Hatjina F, Kezic N, Kryger P, Spivak M, Uzunov A and Wilde J, 2013. Standard methods for rearing and selection of Apis mellifera queens. Journal of Apicultural Research 52(1):1-30.
Chen SL, Su SK and Lin XZ, 2002. An introduction to high-yielding royal jelly production methods in China. Bee World 83 (2): 69-77.
Ebadi R and Ahmadi A, 2004. Honey bee rearing, Arkan, Esfahan.
Elmi M, 2016. Royal jelly production from swarming honey bee colonies. Animal Sciences Researches Journal 26(3): 191-200.
Hatem Sh, Mahmoud E and Mohamed A, 2010. Some factors affecting royal jelly production from honey bee colonies at GIZA region. https://www.researchgate.net/publication/232723946
Javaheri SD and Mirhadi SA, 2000. Comparison of effect of instrumental wax med cells and natural queen cells on royal jelly production. Pajoohesh-va-Sazandegi Journal 47: 82.
Krell R, 1996. Value-Added Products from Beekeeping. FAO Agricultural Services Food and Agriculture Organization of the United Nations, Bulletin No. 124, Rome.
Kumar R and Kumar NR, 2000. Queen rearing and royal jelly production in Asian honey bee Apis cerana. In: Asian bees and beekeeping (Matsuka M, Wongsiri S and Shrestha eds KK) Oxford and IBH Publishing House, pp. 145-147.
Lercker G, Vecchi MA, Piana l, Nanetti A and Sabatini AG, 1984. Composition de la fraction lipidique de la gelée de larves d'abeilles reines et ouvrières (Apis mellifera ligustica Spinola) en fonction de l'age des larves. Apidologie 15 (3): 303-314.
Li J, 2001. Correlative analyses of brood ratio and royal jelly production. Proceedings of the 37th International Apicultural Congress, Durban, South Africa.
Mutsaers M, Van Blitterswijk H, Van't Leven L, Kerkvliet J and Vande Waerdt J, 2005. Bee products: properties, processing and marketing. Agromisa Foundation, Wageningen, ISBN Agromisa: 90-8573-028-7, ISBN CTA: 92-9081-305-9.
Rembold H and Dietz A, 1965. Biologically active substances in royal jelly. Vitamines and Hormones 23: 359-383.
Rembold H and Lackner B, 1978. Vergleichende Analyse von Weiselfuttersäften. Mitteilungen der Deutschen Gesellschaft für allgemeine und angewandte Entomologie 1 (2/3/4): 299-301.
Rembold H, 1987. Die Aufklärung der Kastenentstehung im Bienenstaat, In von Detfurth, H (ed.) Ein Panorama der Naturwissenschaften, Boehringer Mannheim, GmbH. Mannheim; pp 167-231.
Sahinler N, 2005. The Effects of Season and Honeybee (Apis mellifera L.) Genotype on Acceptance Rates and Royal Jelly Production. Turkish Journal of Veterinary Animal Sciences 29: 499-503.
Tahmasbi GH, 2014. Honey bee queen rearing. Elmi-karbordi Institute of Jahade-Agriculture pp 220.
Tahmasbi GH, Kamali Sarvestani MA, Babaei M, Javaheri SD, Seyfi EO, Rezayi M and Habibi Mood SH, 2010. Comparison of two starter colonies 24 and 4 hours in queen rearing success. 7th National Honey Bee Research Congress, Animal Sciences Research Institute of Iran, Karaj.
Tajabadi N and Bahreyni R, 2012. Queen rearing with new method, Cloack Board. Iranian Honey Bee Sciences and Technologies 4: 6-11. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 646 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,151 |