تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,035 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,539,270 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,242,884 |
تأثیر افزودن سطوح مختلف ال- ترئونین بر عملکرد رشد، صفات لاشه و ریختشناسی ژژونوم جوجههای گوشتی در شرایط پرورش متراکم | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 6، دوره 29، شماره 4، اسفند 1398، صفحه 89-101 اصل مقاله (889.42 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
کبری سوختهزاری1؛ علی خطیبجو* 1؛ هوشنگ جعفری* 2؛ محمد اکبریقرائی1؛ کامران طاهرپور1 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه ایلام | ||
2بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: افزایش تراکم موجب بروز تنش در گله میشود و اسید آمینه ترئونین ممکن است با بهبود عملکرد و تأثیر بر شرایط دستگاه گوارش موجب کاهش اثرات تنش شود. هدف: به منظور بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف اسید آمینه ترئونین بر عملکرد، کیفیت لاشه و ریختشناسی روده کوچک جوجههای گوشتی در شرایط تنش پرورش متراکم این آزمایش با استفاده از 495 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس-308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار انجام شد. روش کار: تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- شاهد (10 قطعه جوجه در هر مترمربع) دریافت کننده جیره پایه بر اساس ذرت و کنجاله سویا، 2- پرورش متراکم (15 قطعه در هر مترمربع) دریافت کننده جیره پایه، 3) پرورش متراکم دریافت کننده جیره حاوی 10 درصد اسید آمینه ترئونین (110 درصد نیاز سویه راس-308) و 4) پرورش متراکم دریافت کننده جیره حاوی 20 درصد اسید آمینه ترئونین (120 درصد نیاز سویه راس-308). عملکرد، یکنواختی گله و شکل توزیع دادهها، میزان تلفات، شاخص تولید اروپایی، اجزاء لاشه، چربی و پروتئین ران و سینه و ریختشناسی ژئوژنوم اندازهگیری شد. نتایج: اعمال تراکم موجب کاهش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک نسبت به گروه شاهد شد (01/0 >P ). اعمال تراکم منجر به کاهش درصد جوجههای سنگین وزن در هر پن شد و چولگی منحنی توزیع جوجهها در داخل هر تیمار منفی بود و بیشتر جوجهها در محدوده وزنی کمتر از میانگین بودند. درصد تلفات، درصد ران و سینه و ریختشناسی روده کوچک جوجههای گوشتی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0 >P ). افزودن 10 درصد مکمل ترئونین سبب افزایش شاخص تولید اروپایی، بازده لاشه و پروتئین سینه شد (05/0 >P ). نتیجهگیری نهایی: اعمال تراکم موجب کاهش عملکرد رشد جوجههای گوشتی شد و مکمل ترئونین نیز قادر به جبران کاهش عملکرد رشد جوجههای گوشتی تحت تنش تراکم نبود. | ||
کلیدواژهها | ||
تراکم؛ ترئونین؛ جوجه گوشتی؛ صفات لاشه؛ عملکرد؛ مورفولوژی | ||
مراجع | ||
Azzam MM and Gogary MRE, 2015. Effects of dietary threonine levels and stocking density on the performance, metabolic status and immunity of broiler chickens. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances 10, 215- 225.
Awad W, Ghareeb K and Böhm J. 2008. Intestinal structure and function of broiler chickens on diets supplemented with a synbiotic containing Enterococcus faecium and oligosaccharides. International Journal of Molecular Science 9, 2205-2216.
Chen YP, Cheng YF, Li XH, Yang WL, Wen C, Zhuang S and Zhou YM, 2016. Effects of threonine supplementation on the growth performance, immunity, oxidative status, intestinal integrity, and barrier function of broilers at the early age. Poultry Science 96, 405-413.
De Los Santos FS, Donoghue A, Farnell M, Huff G, Huff W and Donoghue D. 2007. Gastrointestinal maturation is accelerated in turkey poults supplemented with a mannan-oligosaccharide yeast extract (Alphamune). Poultry Science 86, 921-930.
Denli M, Okan F and Celik K, 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and carcass yield. Journal of Nutrition 2(2), 89-91.
Donaldson W, 1985. Lipogenesis and body fat in chicks: Effects of calorie-protein ratio and dietary fat. Poultry Science 64, 1199.
Dozier WA, Moran ETJR and Kidd WT, 2001. Male and female responses to low and adequate dietary threonine on nitrogen and energy balance. Poultry Science 80, 926.
Eftekhari A, Rezaeipour V and Abdullahpour R, 2015. Effects of acidified drinking water on performance, carcass, immune response, jejunum morphology, and microbiota activity of broiler chickens fed diets containing graded levels of threonine. Livestock Science 180, 158-163.
El-Deek AA and Al-Harthi MA, 2004. Responses of modern broiler chicks to stocking density, green tea, commercial multi enzymes and their interactions on productive performance, carcass characteristics, liver composition and plasma constituents. International Journal of Poultry Science 3(10), 635-645.
Feddes JJ, Emmanuel REJ and Zuidhof MJ, 2002. Broiler performance, body weight variance, feed and water intake and carcass quality at different stocking densities. Poultry Science 81, 774-779.
Feldsine, P, Abeyta C and Andrews WH, 2002. AOAC International methods committee guidelines for validation of qualitative and quantitative food microbiological official methods of analysis. Journal of AOAC International 85(5), 1187-1200.
Folch J, Lees M and Stanley GS, 1957. A simple method for the isolation and purification of total lipides from animal tissues. Journal of biological chemistry 226(1), 497-509.
Furuse M and Yokota H, 1985. Effect of the gut microflora on chick growth and utilisation of protein and energy at different concentrations of dietary protein. Poultry Science 26, 97-104.
HanY, Suzuki H, Parsons CM and Baker DH, 1992. Amino acid fortification of a low-protein corn and soybean meal diet for chicks. Poultry Science 71(7), 1168-1178.
HassanAbadi A and Poorraberi MM, 2009. Effect of stocking density on broiler chicken performance, blood metabolites and carcass index. Animal Production 1(2), 138-155. (In Persian)
Hoehler D, Lemme A, Ravindran V, Bryden W and Rostagno H, 2005. Feed formulation in broiler chickens based on standardized ileal amino acid digestibility. Pages 78-91 in Proc. Proceedings of the 3rd Mid-Atlantic Nutrition Conference.
Hosseinpoor A, HassanAbadi A, Shahir MH and Hajati H, 2012. Effect of crude protein levels and threonine supplemetation on broiler chicken performance, carcass parameters and immune response. Animal Science Research 4(3), 191-198.
Jahandoost-Ardin S, HassanAbadi A and Nassirimoghadam H, 2014. Effect of metabolisable energy and stocking density on broiler chicken performance. 6th Animal science conference, Tabriz, Iran, 1-5.
Khan AR, Nawaz H and Zahoor I, 2006. Effect of different levels of digestible threonine on growth performance of broiler chicks. Journal of Animal and Poultry Science 16(1-2), 8.
Kidd MT, 2002. The importance of meeting dietary threonine needs in broilers, Amino News 3, 15-22.
Kidd, MT and Kerr BJ, 1997. Threonine responses in commercial broilers at 30 to 42 days. Journal of Applied Poultry Research 6, 362-367.
Mack S, Bercovici D, De Groote G, Leclerq B, Lippens M, Pack M, Schutte JB and Van Cauwenberghe S, 1999. Ideal amino acid profile and dietary lysine specifications for broiler chickens of 20 to 40 days of age. British Poultry Science 40, 257-265.
Maroufyan E, Kasim A and Hashemi SR, 2010. Change in Growth Performance and Liver Function Enzymes of Broiler Chickens Challenged with Infectious Bursal Disease Virus to Dietary Supplementation of Methionine and Threonine. American Journal of Animal and Veterinary Sciences 5, (1), 20.
Martrenchar A, Huonnic DC, Boilletot E and Morisse JP, 2000. Influence of stocking density, artificial dusk and group size on the perching behavior of broilers. Poultry Science 41, 125-130.
MohammadiGheisar M, Foroudi F and Ghazikhani A, 2011. Effect of Using L–Threonine and Reducing Dietary Levels of Crude Protein on Egg Production in Layers. Iranian Journal of Applied Animal Science 1(1): 65.
Qaid MI, Albatshan H, Shafey T, Hussein E and Abudabos AM, 2016. Effect of Stocking Density on the Performance and Immunity of 1- to 14-d- Old Broiler Chicks. Brazilian Journal of Poultry Science 18(4), 683-692.
Rasheed MF, Rashid MA, Saima A, Mahmud MS, Yousaf MS and Malik ML, 2018. Digestible threonine and its effects on growth performance, gut morphology and carcass characteristics in broiler Japanese quails (Coturnix japonica). South African Journal of Animal Science 48 (4), 425-733.
Rosales A, Galicia L, Oviedo E, Islas C, Palacios-Rojas N. 2011. Near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS) for protein, tryptophan, and lysine evaluation in quality protein maize (QPM) breeding programs. Journal of agricultural and food chemistry 59 (20), 10781-10786.
Schaart MV, Schierbeek H and Vanderschoor SR, 2005. Threonine utilization is high in the intestine of piglet. Journal of Nutition 135 (4), 765- 770.
Selvam R, Saravanakumar M, Suresh S and Sureshbabu G, 2017. Stocking Density on the Performance and Stress Parameters of Broilers. Brazilian Journal of Poultry Science 19(4), 1806-9061.
Shan AS, Sterling KG, Pesti GM, Bakalli RI, Driver JP and Atencio T, 2002. The influence of temperature on the threonine requirement of young broiler chicks. Poultry Science Association91st Annual Meeting Abstracts.August 11-14, Newark, Delaware, pp: 73
Zaefarian F, Zaghari M and Shivazad M, 2008. The threonine requirements and its effects on growth performance and gut morphology of broiler chicken fed different levels of protein. International Journal of Poultry Science 7(12), 1207-1215.
Zarrin-Kavyani Sh, Khatibjoo A, Fattahnia F and Taherpour K, 2018. Effect of threonine and potassium carbonate supplementation on performance, immune response and bone parameters of broiler chickens. Journal of Applied Animal Research 46(1), 1329–1335. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 653 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 359 |