| تعداد نشریات | 45 |
| تعداد شمارهها | 1,422 |
| تعداد مقالات | 17,543 |
| تعداد مشاهده مقاله | 56,733,464 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 18,812,959 |
استفاده از سطوح مختلف پساب تقطیری حاصل ازکارخانه الکل سازی با بسترملاس(ویناس) مخلوط با کاه بر عملکرد پرواری، صفات لاشه و ترکیب شیمیایی گوشت بره های نژاد لری | ||
| پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 آبان 1404 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2025.63464.1751 | ||
| نویسندگان | ||
| بهروز یاراحمدی* 1؛ سعید ویسکرمی2؛ محسن محمدی ساعی3 | ||
| 1بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران | ||
| 2بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ،لرستان ،سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی | ||
| 3بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، | ||
| چکیده | ||
| زمینه مطالعاتی: پساب تقطیری حاصل ازکارخانه الکل سازی با بسترملاس (ویناس) ازجمله فرآوردههای جانبی کارخانههای صنایع تبدیلی است که میتواند در تغذیه دام مورداستفاده قرار گیرد. هدف: هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات استفاده از پساب الکل سازی (ویناس) مخلوط با کاه بر عملکرد پرواری، صفات لاشه و ترکیب شیمایی گوشت بره های نژاد لری بود. روش کار: برای انجام آزمایش، تعداد 72 رأس بره پرواری با میانگین وزنی 52/0±30 کیلوگرم و سن سه ماهگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار با شش رأس در هر تکرار بود. وزن شروع پروار بهعنوان عامل کوواریت در نظر گرفته شد به همین دلیل از روش تجزیه کوواریانس استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل الف- تیمار شاهد ب- تیمار کاه مخلوط شده با 5 درصد پساب الکل ج- تیمار کاه مخلوط شده با10 درصد پساب الکل د- تیمار کاه مخلوط شده با 15 درصد پساب الکل بود. نتایج: نتایج نشان داد میزان خوراک مصرفی، اضافهوزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک تحت تأثیر سطوح مختلف ویناس درکل دوره پرورش بود و تیمار 15 درصد پساب عملکرد پرواری بالاتری داشت. اثر سطوح مختلف پساب الکل سازی روی وزن لاشه گرم و سرد، گوشت لخم، درصد چربی لاشه و عضله راسته معنیدار بود و تیمار 15 درصد پساب نسبت به سایر تیمارها برتر بود(05/0P<). سطوح مختلف ویناس تأثیر معنیداری بر میزان ماده خشک، پروتئین، عصاره اتری و خاکستر گوشت داشت و تیمار برتر 15 درصد پساب بود (05/0P<). همچنین میانگین وزن لاشه تیمار 15درصد نسبت به سایر تیمارها بیشتر بوده، علاوه بر این موجب کاهش درصد چربی لاشه، افزایش راندمان لاشه و درصد گوشت لخم و درنهایت افزایش کیفیت و ترکیب لاشه شد. نتیجهگیری نهایی: نتیجه کلی نشان داد که استفاده از 15 درصد پساب الکل مخلوط با کاه تأثیر مثبتی بر عملکرد برههای پرواری داشته و موجب درصد چربی لاشه کمتر، گوشت لخم بیشتر و درنهایت هزینههای تولید لاشه و گوشت لخم پائین تری نسبت به سایر تیمارها شد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| بره پرواری؛ پساب الکل سازی (ویناس)؛ صفات و ترکیب لاشه؛ عملکرد پروار؛ نژاد لری | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2 |
||