تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,301 |
تعداد مقالات | 15,903 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,149,879 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,919,983 |
بررسی اثر افزودن مخلوط سیاه دانه و پونه با اسید فرمیک پوششدار بر عملکرد، فراسنجههای خونی، مورفولوژی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در جوجههای تغذیه شده با جیرههای آردی و پلت | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 7، دوره 29، شماره 3، آذر 1398، صفحه 87-104 اصل مقاله (1.28 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
سعید خلجی | ||
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: بررسی اثر مخلوط گیاهان دارویی و اسیدهای آلی در جوجههای گوشتی. هدف: بررسی اثر افزودن مخلوط سیاه دانه و پونه با اسید فرمیک پوشش دار (فیتوسید)با هدف بهبود سلامتی دستگاه گوارش و عملکرد جوجههای گوشتی. روش کار: آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی شامل4 تیمار بصورت جیره آردی و 4 تیمار بصورت جیره پلت در 4 تکرار و 7 پرنده در هر واحد آزمایشی انجام شد. تیمارها شامل تیمار کنترل، کنترل به همراه1 گرم فیتوسید در هرکیلوگرم خوراک، کنترل به همراه 2 گرم فیتوسید در هرکیلوگرم خوراک و کنترل به همراه 500 گرم سالینومایسین در هرکیلوگرم خوراک. افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی جوجهها در سنین مختلف در هر واحد آزمایشی مورد اندازهگیری قرار گرفت. همچنین فراسنجههای خونی در 21 و 42 روزگی، مورفولوژی روده در 42 روزگی و جمعیت میکروبی ایلئوم و سکوم در 7 و 21 روزگی اندازه گیری شد. نتایج: افزودن فیتوسید بطور معنیدار باعث افزایش وزن بدن و خوراک مصرفی و کاهش معنیدار ضریب تبدیل غذایی در جوجههای تغذیه شده با خوراک آردی و پلت شد (01/0>P). افزودن فیتوسید همچنین pH ژژنوم و ایلئوم را بطور قابل توجهی کاهش داد (01/0>P). افزودن فیتوسید در جیرههای پلت سطح اسید اوریک و ازت اورهای خون جوجههای گوشتی را بطور معنیداری کاهش داد. افزودن فیتوسید به جیرههای پلت و آردی منجر به کاهش بسیار معنیدار جمعیت باکتریهای سالمونلا، کلیفرم و اشریشیاکلی در 7 و 21 روزگی در ایلئوم و نیز سکوم جوجههای گوشتی شد. فیتوسید بطور معنیداری طول پرزهای ایلئوم را افزایش داد. نتیجه گیری نهایی: بطورکلی نتایج بدست آمده نشان داد که مخلوط گیاه دارویی با اسید آلی میتواند در سلامتی دستگاه گوارش نقش قابل توجهی داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید فرمیک؛ ایمنی؛ پونه و سیاه دانه؛ جوجه گوشتی؛ سلامتی روده؛ فیتوسید | ||
مراجع | ||
Al-Beitawi NA, El-Ghousein SS and Nofal A H, 2009. Replacing bacitracin methylene disalicylate by crushed Nigella sativa seeds in broiler diets and its effects on growth, blood constituents and immunity. Livestock Science 125:304–307.
Al-Homidan A, Al-Qarawi AA, Al-Waily SA and Adam SEI, 2002. Response of broiler chicks of dietary Rhazya stricta and Nigella sativa. British Poultry Science 43:291–296.
Basilico MZ and Basilico JC, 1999. Inhibitory effects of some spice essential oils on Aspergillus ochraceus NRRL 3174 growth and ochratoxin A production. Letters in Applied Microbiology 29:238–241.
Brunton LL, 1999. Agents affecting gastrointestinal water flux and motility, digestants and bile acids. Pages 914–932 in The Pharmacological Basis of Therapeutics. 8th ed. Pregman Press, Oxford, UK.
Bryant MP and Burkey LA, 1953 Cultural methods and some characteristics of some of the more numerous groups of bacteria in the bovine rumen. Journal of Dairy Science 36:205–217. 1953.
Bowles BL and Miller AJ, 1993. Antibacterial properties of selected aromatic and aliphatic aldehydes. Journal of Food Production 56: 788–794.
Byrd J, Hargis B, Caldwell D, Bailey R, Herron K, McReynolds J, Brewer R, Anderson R, Bischoff K and Callaway T, 2001. Effect of lactic acid administration in the drinking water during preslaughter feed withdrawal on Salmonella and Campylobacter contamination of broilers. Poultry Science 80: 278–283
Chang ST, Chen PF and Chang SC, 2001. Antibacterial activity of leaf essential oils and their constituents from Cinnamomun osmophloeum. Journal of Ethnopharmacology 77:123–127.
Cross DE, McDevitt RM, Hillman K and Acamovic T, 2007. The effect of herbs and their associated essential oils on performance, dietary digestibility and gut microflora in chickens from 7 to 28 days of age. British Poultry Science 48:496–506.
Cowan MM, 1999. Plant products as antimicrobial agents. Clinical microbiology reviews 12:564–582.
Diaz-Sanchez S, D’Souza D, Biswas D and Hanning I, 2015. Botanical alternatives to antibiotics for use in organic poultry production. Poultry Science 94:1419–1430.
Dibner J and Buttin P, 2002. Use of organic acids as a model to study the impact of gut microflora on nutrition and metabolism. Journal of Applied Poultry Research 11:453–463.
Duke GE, 1986. Alimentary canal: Secretions and digestion, special digestion functions and absorption. Pages 289–302 in Avian Physiology. P. D. Sturkie, ed. Springer-Verlag, New York, NY.
El-Tahir KEH, Ashour MM and Al-Harbi MM, 1993. The respiratory effects of the volatile oil of the black seed (Nigella sativa) in guinea-pigs: Elucidation of the mechanism(s) of action. General Pharmacology 24:1115–1122.
Feng J, LiuXu X, Wang ZR and Liu JX, 2007. Effects of fermented soybean meal on digestive enzyme activities and intestinal morphology in broilers. Poultry Science 86: 1149–1154.
Fossati P and Prencipe L, 1982 Serum triglycerides determined colorimetrically with an enzyme that produces hydrogen peroxide. Clinical Chemistry 28: 2077–2080.
Forte C, Branciari R, Pacetti D, Miraglia D, Ranucci D, Acuti G, Balzano M, Frega NG and Trabalza-Marinucci M, 2018. Dietary oregano (Origanum vulgare L.) aqueous extract improves oxidative stability and consumer acceptance of meat enriched with CLA and n-3 PUFA in broilers. Poultry Science97: 1774–1785.
Goodarzi Boroojeni F, Mader A, Knorr F, Ruhnke I, Röhe I, Hafeez A, Männer K and Zentek J. 2014. The effects of different thermal treatments and organic acid levels on nutrient digestibility in broilers Poultry Science 93:1159–1171.
González-Alvarado JM, Jiménez-Moreno E, Lázaro R and Mateos GG, 2007. Effects of cereal, heat processing, and fiber on productive performance and digestive traits of broilers. Poultry Science 86:1705–1715.
Halle I, Thomann R, Flachowsky G, Schubert R, Flachowsky G, Bitsch R and Jahreis G, 1999. Effect of ethereal (essential) oil and oilseed on the growth of broilers. Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernaehrung von Mensch und Tier: 7. Symposium Jena-Thuringen, Germany.
Hamid H, Shi HQ, MA GY, Fan Y, Li WX, Zhao LH, Zhang JY, Ji C and Ma QGM, 2018. Influence of acidified drinking water on growth performance and gastrointestinal function of broilers. Poultry Science 0:1–9.
Hedayati M, Sheikholeslami A, Manafi M and Yari M, 2017. Comparison effect of ethanoic extract of chicory root with antibiotic growth promoter on blood parameters, humoral Immune response and colony counts of broilers. Journal of Animal Sciences Researches (Agricultural Science) 27:115-130 (in Persian).
Izat AL, Adams MH, Cable MC, Colberg M, Retber MA, Skinner JT and Waldroup P. W, 1990. Effects of formic acid or calcium formate in feed on performance and microbiological characteristics of broilers. Poultry science 69:1876-1882.
Khalaji S, Zaghari M, Hatami KH, Hedari-Dastjerdi S, Lotfi L and Nazarian H, 2011. Black cumin seeds, Artemisia leaves (Artemisia sieberi), and Camellia L. plant extract as phytogenic products in broiler diets and their effectson performance, blood constituents, immunity, and cecal microbial population.Poultry Science90:2500–2510.
Kroismayr A, Sehm J, Pfaffl MW, Schedle K, Plitzner C and Windisch W, 2008. Effects of avilamycin and essential oils on mRNA expression of apoptotic and inflammatory markers and gut morphology of piglets. Czech Journal of Animal Science 53: 377-387.
Lopes-Lutz D, Alviano DS, Alviano CS and Kolodziejczyk PP, 2008. Screening of chemical composition, antimicrobial and antioxidant activities of Artemisia essential oils. Phytochemistry 69:1732–1738.
Mitsch P, Zitterl-Eglseer K, K¨ohler B, Gabler C, Losa R and Zimpernik I, 2004. The effect of two different blends of essential oil components on the proliferation of Clostridium perfringens in the intestine of broiler chickens. Poultry Science 83:669–675
Nair MKM, Vasudevan P and Venkitanarayanan K, 2005. Antibacterial effect of black seed on Listeria monocytogenes. Food Control 16:395–398.
Pesti G, Bakalli R, Vendrell P and Chen HY, 2004. Effects of organic acid on control of bacteria growth in drinking water for broilers. Poultry Science 83:M303
Shamlo R, Nasr J and Kheiri F, 2014. Effects of various levels of pennyroyal (Mentha pulegium L.) on carcass characteristics and serum cholesterol in broiler. Research Opinions in Animal and Veterinary Sciences. 4:453–457.
Symeon G, Mantis F, Bizelis I, Kominakis A and Rogdakis E, 2010. Effects of caponization on growth performance, carcass composition, and meat quality of medium growth broilers. Poultry Science 89:1481–1489.
Timbermont L, Lanckniet A, Dewulf J, Nollet N, Schwarzer K, Haesebrouck F, Ducatelle R and van Immerseel F, 2010. Control of Clostridium perfringes-induced necrotic enteritis in broiler by target-released butyric acid, fatty acids and essential oils. Avian Pathology39:117–121.
Van Immerseel F, Fievez V, de Buck J, Pasmans F, Martel A, Haesebrouck F and Ducatelle R, 2004. Microencapsulated short-chain fatty acids in feed modify colonization and invasion early after infection with salmonella enteritidis in young chickens. Poultry Science83:69–74.
Xu ZR, Hu CH, Xia MS, Zhan XA and Wang MQ, 2003. Effects of dietary fructooligosaccharide on digestive enzyme activities, intestinal microflora and morphology of male broilers. Poultry Science 82:1030–1036.
Yang Y, Iji PA and Choct M, 2009. Dietary modulation of gut microflora in broiler chickens: A review of the role of six kinds of alternatives to in-feed antibiotics. World’s Poultry Science Journal, 65:97–114
Zargari A, 1990. Medicinal Plants. 4th ed. Tehran University Press. Iran. Vol. 4, p. 28-42 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 632 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 397 |