تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,035 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,540,468 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,244,643 |
بررسی فرآیند پیش سرمایش سیب در جعبه های تجاری و جعبه هایی با طراحی جدید | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
مقاله 7، دوره 4، شماره 2، آبان 1397، صفحه 81-90 اصل مقاله (798.12 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیدصادق سیدلو* ؛ حبیبه نعلبندی؛ سولماز جلالی | ||
گروه مهندسی بیو سیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
چکیده پیشسرمایش یک فرآیندی است که برای پیشگیری از فساد و افزایش عمر نگهداری میوهها انجام میشود. سیب یکی از محصولات مهم است که عملیات پیشسرمایش روی آن صورت نمیگیرد. در این تحقیق با هدف تجاریسازی این عملیات و معرفی جعبههایی که مبانی مهندسی مربوطه روی آنها پیاده شده است، جعبههای جدیدی طراحی و ساخته شد و تاثیر مشخصههای عملکردی در عملیات پیشسرمایش از قبیل دبی هوای سرد، نوع جعبه بستهبندی روی زمانام سرمایش و افت رطوبت سیب بررسی شد تا بهینهترین طرح جعبه بهصنعت مربوطه معرفی شود. نتایج نشان داد جعبه پلیاتیلنی دارای کمترین زمان ام سرمایش میباشد ولی بهدلیل افت رطوبت محصول در حین پیشسرمایش (23 الی 26 درصد) نمیتواند مورد استفاده قرار گیرد. جعبه کارتن پلاست رایج بهدلیل طراحی نامناسب منافذ آن، دارای زمان سرمایش طولانیتر و سرمایش غیریکنواختتری بود. درحالیکه زمان لازم سرمایش جعبه کارتن پلاست طرح جدید، نسبت بهکارتن پلاست رایج در دبی هوای 5/0 و 5/1 لیتر در ثانیه، بهترتیب 5/30 و 9/25 درصد کاهش یافت و فرآیند سرمایش در این جعبه یکنواختتر بود. افزایش دبی هوای سرد از 5/0 به 5/1 لیتر در ثانیه، منجر بهکاهش زمان سرمایش بین 8/16 و 7/39 درصد در همه جعبهها شد. ناچیزبودن افت رطوبت در جعبههای کارتنپلاست طرح جدید، یکنواختی سرمایش در جعبه و پایینبودن زمان سرمایش نسبت بهطرحهای موجود جعبه، مناسببودن این جعبهها را برای نگهداری محصول نشان میدهد؛ بنابراین این جعبه بهعنوان بهترین جعبه برای فرآیند پیشسرمایش و نگهداری سیب انتخاب و معرفی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژه های کلیدی: پیش سرمایش سیب؛ یکنواختی عملیات؛ طراحی جعبه؛ منافذ جعبه | ||
مراجع | ||
Anderson, B.A., Sarkar, A., Thompson, J. F. and Singh, R. P. 2004. Commercial scale forced air cooling of strawberries. Transactions of the ASAE. 47 (1): 183-190. Arifin, B.B., and K.V. Chau. 1988. Cooling of strawberries in cartons with new vent hole designs. ASHRAE Transactions. 92: 1415-26. Baird, C., Gaffney, J. and Talbot, M. 1988. Design criteria for efficient and cost effective forced-air cooling systems for fruits and vegetables. ASHRAE Transactions. 94(1): 1434–1454. Castro, L.R., Vigneault, C. and Cortez, L.A.B. 2004. Container opening design for horticultural produce cooling efficiency. Journal of Food, Agriculture and Environment. 2 (1): 135-140. Castro, L.R., C. Vigneault, C. and Cortez, L.A.B. 2005. Cooling performance of horticultural produce in containers with peripheral openings. Postharvest Biology and Technology. 38: 254-261. Cortbaoui, P., Goyette, B., Gariepy, Y., Charles, M.T., Raghavan, V.G.S. and Vigneaul, C. 2006. Forced air cooling system for Zea mays. Journal of Food, Agriculture and Environment. 4 (1): 100-104. Hardenburg, R. E., Watada, A. E. and Wang, C. Y. 1986. The commercial storage of fruits, vegetables and florist and nursery stocks. Department of Agriculture, Agricultural Research Service, Washington, 136 pp. Hass, E., Felsenstein, G., Shitzer, A. and Manor, G. 1976. Factors affecting resistance to air flow through packed fresh fruit. ASHRAE Transactions. 82(2): 548–554. Kader, A.A. 2002. Postharvest technology of horticultural crop, third. University of California, Division of Agriculture and Natural Resources Publication, Oakland, CA. 3311pp. Kumar, R., Kumar, A. and Murthy, U.N. 2008. Heat transfer during forced air precooling of perishable food products. Biosystems Engineering. 99: 228-233. Nalbandi, H., Ghasemzadeh, H.R., Seiiedlou, S. and Rangbar, R. 2016. Innovative parallel airflow system for forced-air cooling of strawberries. Journal of Food and Bioproducts processing. 100: 440-449. Tanner, D.J., Cleland, A.C., Opara, L.U. and Robertson, T.R. 2002. A generalized mathematical modeling methodology for design of horticultural food packages exposed to refrigerated conditions: part 1, Formulation. International Journal of Refrigeration. 25: 33-42. Van der Sman, R.G.M. 2002. Prediction of airflow through a vented box by the darcye forchheimer equation. Journal of Food Engineering. 55: 49-57. Vigneault, C. and Goyette, B. 2002. Design of plastic container opening to optimize forced-air precooling of fruits and vegetables. Applied Engineering in Agriculture. 18(1): 73–76. Vigneault, C., Goyette, B. and Castro, L.R. 2006. Maximum slat width for cooling efficiency of horticultural produce in wooden crates. Postharvest Biology and Technology. 40: 308-313. Zou, Q., Opara, L. U. and McKibbin, R. 2006. A CFD modeling system for airflow and heat transfer in ventilated packaging for fresh foods: I. Initial analysis and development of mathematical models. Journal of Food Engineering. 77(4): 1037–1047. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 388 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 291 |