تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,487,448 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,214,259 |
اثر روشهای عملآوری فیزیکی و بیولوژیکی دانه ذرت بر تولید گاز و فراسنجههای تخمیری در شرایط برونتنی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 8، دوره 29، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 103-115 اصل مقاله (804.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حسین اصغر حسین زاده؛ فریبا فریور* ؛ جواد بیات کوهسار؛ فرزاد قنبری | ||
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: عملآوری به روشهای مختلف میتواند بر فراسنجههای تولید گاز و قابلیت هضم برونتنی تخمیری دانه ذرت تأثیر بگذارد. هدف: این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر روشهای عملآوری فیزیکی و بیولوژیکی بر فراسنجههای تولید گاز و قابلیت هضم برونتنی تخمیری دانه ذرت در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار شامل: ۱) دانه ذرت بدون عملآوری (شاهد)، ۲) دانه ذرت فلیک شده با بخار (بهمدت ۳ تا ۵ دقیقه)، ۳) دانه ذرت فلیک شده+ مخمر (ساکارومایسس سرویزیه) (4 درصد به نسبت 1:2)، ۴) دانه ذرت مایکروویو شده (باقدرت۸۵۰ وات و به مدت ۳ دقیقه)، ۵) دانه ذرت فلیک شده با مایکروویو و ۶) دانه ذرت فلیک شده+ مخمر + مایکروویو انجام شد. روشکار: مایع شکمبه از سه رأس گوسفند نژاد دالاق با میانگین وزنی 5/2 ± 45 کیلوگرم قبل از وعده خوراکدهی، صبحگاهی جمعآوری و پس از صاف کردن با بزاق مصنوعی با نسبت 1:2 مخلوط و در داخل ویالها ریخته و بهمدت 96 ساعت در داخل بن باری قرار داده شد. میزان تولید گاز نمونهها در ساعات مختلف ثبت و نتایج توسط نرمافزار SAS پردازش گردید. نتایج: نتایج نشان داد که روشهای عملآوری تأثیر معنیداری بر پتانسیل تولید گاز داشتند. در بین عملآوریها، روش ترکیبی بیشترین تأثیر را بر قابلیت هضم ماده آلی (10/88 گرم بر کیلوگرم) داشت. تیمارهای عملآوری شده با مایکروویو در مقایسه با تیمار شاهد بهطور معنیداری قابلیت هضم برونتنی ماده خشک و ماده آلی را کاهش دادند. بالاترین مقدار تولید پروتئین میکروبی در تیمارهای عملآوری شده بهترتیب مربوط به تیمار فلیک+مخمر، فلیک و مایکروویو بود (بهترتیب: 73/171، 23/170 و 11/170 میلیگرم بر گرم ماده خشک) . نتیجهگیری نهایی: به نظر میرسد بر اساس دادههای حاصل از فراسنجههای تولید گاز تخمینی و قابلیت هضم، عملآوری با مایکروویو تجزیه شکمبهای دانه ذرت را کاهش داده است. | ||
کلیدواژهها | ||
تولید گاز؛ دانه ذرت؛ عملآوری؛ قابلیت هضم برونتنی؛ مایکروویو؛ مخمر ساکارومایسس سرویزیه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 417 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 351 |