| تعداد نشریات | 45 |
| تعداد شمارهها | 1,415 |
| تعداد مقالات | 17,462 |
| تعداد مشاهده مقاله | 56,329,500 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 18,669,400 |
اثر روشهای عملآوری فیزیکی و بیولوژیکی دانه ذرت بر تولید گاز و فراسنجههای تخمیری در شرایط برونتنی | ||
| پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
| مقاله 8، دوره 29، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 103-115 اصل مقاله (804.8 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| حسین اصغر حسین زاده؛ فریبا فریور* ؛ جواد بیات کوهسار؛ فرزاد قنبری | ||
| گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس | ||
| چکیده | ||
| زمینه مطالعاتی: عملآوری به روشهای مختلف میتواند بر فراسنجههای تولید گاز و قابلیت هضم برونتنی تخمیری دانه ذرت تأثیر بگذارد. هدف: این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر روشهای عملآوری فیزیکی و بیولوژیکی بر فراسنجههای تولید گاز و قابلیت هضم برونتنی تخمیری دانه ذرت در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار شامل: ۱) دانه ذرت بدون عملآوری (شاهد)، ۲) دانه ذرت فلیک شده با بخار (بهمدت ۳ تا ۵ دقیقه)، ۳) دانه ذرت فلیک شده+ مخمر (ساکارومایسس سرویزیه) (4 درصد به نسبت 1:2)، ۴) دانه ذرت مایکروویو شده (باقدرت۸۵۰ وات و به مدت ۳ دقیقه)، ۵) دانه ذرت فلیک شده با مایکروویو و ۶) دانه ذرت فلیک شده+ مخمر + مایکروویو انجام شد. روشکار: مایع شکمبه از سه رأس گوسفند نژاد دالاق با میانگین وزنی 5/2 ± 45 کیلوگرم قبل از وعده خوراکدهی، صبحگاهی جمعآوری و پس از صاف کردن با بزاق مصنوعی با نسبت 1:2 مخلوط و در داخل ویالها ریخته و بهمدت 96 ساعت در داخل بن باری قرار داده شد. میزان تولید گاز نمونهها در ساعات مختلف ثبت و نتایج توسط نرمافزار SAS پردازش گردید. نتایج: نتایج نشان داد که روشهای عملآوری تأثیر معنیداری بر پتانسیل تولید گاز داشتند. در بین عملآوریها، روش ترکیبی بیشترین تأثیر را بر قابلیت هضم ماده آلی (10/88 گرم بر کیلوگرم) داشت. تیمارهای عملآوری شده با مایکروویو در مقایسه با تیمار شاهد بهطور معنیداری قابلیت هضم برونتنی ماده خشک و ماده آلی را کاهش دادند. بالاترین مقدار تولید پروتئین میکروبی در تیمارهای عملآوری شده بهترتیب مربوط به تیمار فلیک+مخمر، فلیک و مایکروویو بود (بهترتیب: 73/171، 23/170 و 11/170 میلیگرم بر گرم ماده خشک) . نتیجهگیری نهایی: به نظر میرسد بر اساس دادههای حاصل از فراسنجههای تولید گاز تخمینی و قابلیت هضم، عملآوری با مایکروویو تجزیه شکمبهای دانه ذرت را کاهش داده است. | ||
| کلیدواژهها | ||
| تولید گاز؛ دانه ذرت؛ عملآوری؛ قابلیت هضم برونتنی؛ مایکروویو؛ مخمر ساکارومایسس سرویزیه | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 598 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 493 |
||