تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,182 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,377 |
بررسی میزان آلودگی آفلاتوکسین در خوراک مصرفی و شیر تولیدی و شناسایی مولکولی سویه قارچی آن در برخی از گاوداریهای استان آذربایجان شرقی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 4، دوره 29، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 43-55 اصل مقاله (697.78 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهری منتظر هرزند؛ حمید پایا* ؛ اکبر تقیزاده؛ علی حسینخانی | ||
گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: آفلاتوکسینها گروهی از مایکوتوکسینهای تحت عنوان متابولیتهای ثانویه سمی هستند که باعث آلودگی خوراک میشوند. هدف: پژوهش حاضر به منظور شناسایی میزان آلودگی آفلاتوکسین M1 شیر، آفلاتوکسین B1 خوراک و متعاقبا جداسازی و شناسایی مولکولی گونه قارچی آسپرژیلوس فلاووس طراحی گردید. روش کار: بدینمنظور از 10 گاوداری سطح استان آذربایجان شرقی به طور تصادفی نمونههای خوراک و شیر در ماههای اسفند و فرودین جمع آوری گردید و متعاقباً تعیین میزان آفلاتوکسینها، به روش الایزا انجام گرفت. همچنین جداسازی و شناسایی قارچ آسپرژیلوس فلاووس نمونههایی با حداکثر آلودگی (2 نمونه) و سویههای خالص آسپرژیلوس فلاووس با استفاده از محیط کشت پوتیتو دکستروز آگار، پرایمر اختصاصی و واکنش PCR انجام پذیرفت. یافتههای به دست آمده از آنالیز آفلاتوکسین M1 و B1 توسط آزمون آماری T و با نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و اعداد به دست آمده با اعداد استاندارد جهانی و ملی مقایسه شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که تمامی نمونههای شیر و خوراک آلوده به آفلاتوکسین بودند ولی میزان آلودگی نمونههای شیر کمتر از مقادیر مجاز استاندارد ایران، آمریکا و اتحادیه اروپا (به ترتیب 1/0، 5/0 و 05/0 میکروگرم در کیلوگرم) بود و از بین 10 نمونه تنها دو نمونه خوراکی میزان آلودگی آفلاتوکسین B1 بالاتر از حد مجاز استانداردهای ایران و اتحادیه اروپا (5 میکروگرم در کیلوگرم) بود. محدوده آلودگی نمونههای شیر و خوراک به ترتیب در دامنههای 021/0 الی 05/0 و 1/1 الی 9/6 میکروگرم در کیلوگرم مشاهده شد. از لحاظ آماری نیز آلودگی آفلاتوکسین M1 و B1 سطح منطقه از استانداردهای ملی و بین المللی پایینتر بود. تفاوت معنیداری بین میانگین وجود داشت و به طور معنیداری میانگین آلودگیها پایینتر از این استانداردها بود (به ترتیب 0001/0>p و 01/0>p برای شیر و خوراک). بر اساس نتایج به دست آمده در خصوص شناسایی گونه قارچی نیز با توجه به عدم تشکیل باند در محدوه bp413، میتوان نتیجه گرفت که گونه غالب و عامل اصلی آلودگی خوراکهای نمونه برداری شده، گونه فلاووس نبوده است. نتیجه گیری نهایی: تفاوت معنیداری بین میانگین آلودگی آفلاتوکسین M1 و B1 سطح منطقه با استانداردهای ملی و بین المللی وجود داشت و میانگین آلودگیها پایینتر از این استانداردهای مزبور بود. | ||
کلیدواژهها | ||
آسپرژیلوس؛ آفلاتوکسین B1؛ آفلاتوکسین M1؛ خوراک دام؛ شیر؛ واکنش زنجیرهای پلیمراز | ||
مراجع | ||
Ahmed AD, Al-Khafaji NJ and Ahmed LT, 2017. Isolation and Molecular Identification of Aspergillus spp. Collected from Different Sources of Animals Feed. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences 6: 1792-1797.
Besufekad Y, Ayalew W and Getachew A, 2018. Analysis to Ascertain the Determination for Aflatoxin Contamination of Milk and Feeds from Gurage Zone, Ethiopia. International Journal of Agricultural Research 13: 1-11.
Blanco JL, Dominguezs L, Gomez-lucia E, Garayzabal JF, Garcia JA and Suarez G, 1988. Presence of aflatoxin M1 in commercial UHT treated milk, Applied Environmental Microbiology 54: 1622-1633.
Campone L, Piccinelli AL, Celano R, Pagano I, Di Sanzo R, Carabetta S, Mariateresa R and Rastrelli L, 2018. Occurrence of aflatoxin M1 in milk samples from Italy analysed by online-SPE UHPLC-MS/MS. Natural Product Research 32: 1803-1808.
Costanzo P, Santini A, Fattore L, Novellino E and Ritieni A, 2015. Toxicity of aflatoxin B1 towards the vitamin D receptor (VDR). Food and Chemical Toxicology 76: 77-79.
Creppy EE, 2002. Update of survey, regulation and toxic effects of mycotoxins in Europe. Toxicology Letters 127: 19-28.
Davari E, Mohsenzadeh M, Mohammadi G and Rezaeian-Doloei R, 2015. Characterization of aflatoxigenic Aspergillus flavus and A. parasiticus strain isolates from animal feedstuffs in northeastern Iran. Iranian Journal of Veterinary Research 16: 150-155.
Ehsani A, Barani A and Nasiri Z, 2016. Occurrence of aflatoxin B1 contamination in dairy cows feed in Iran. Toxin Reviews 35: 54-57.
Gizachew D, Szonyi B, Tegegne A, Hanson J and Grace D, 2016. Aflatoxin contamination of milk and dairy feeds in the Greater Addis Ababa milk shed, Ethiopia. Food Control 59: 773-779.
Gontia-Mishra I, Tripathi N and Tiwari S, 2014. A simple and rapid DNA extraction protocol for filamentous fungi efficient for molecular studies. Indian Journal of Biotechnology 13: 536-539.
Hernández-Hierro JM, García-Villanova RJ and González-Martín I, 2008. Potential of near infrared spectroscopy for the analysis of mycotoxins applied to naturally contaminated red paprika found in the Spanish market. Analytica Chimica Acta 622: 189-194.
Hussein HS and Brasel JM, 2001. Toxicity, metabolism, and impact of mycotoxins on humans and animals. Toxicology 167: 101-134.
Kaufman P, 2007. Mushroom poising: syndromic diagnosis and treatment. Food Additives and Contaminants. 157: 493-502.
Khare R, Agarwal MK, Bhagayavant SS, Verma P and Nagar DP, 2018. Detection of Aspergillus flavus using PCR method from fungus infested food grains collected from local market. Annals of Plant Sciences 7: 2073-2077.
Khodavaisy S, Maleki A, Hossainzade B, Rezai S, Ahmadi F, Validi A, Rashidi A and Ghahramani A, 2012. Occurrence of fungal contamination in pistachio and peanut samples from retail shops in Sanandaj province, Iran. African Journal of Microbiology Research 6: 6781-6784.
Lewis L, Onsongo M, Njapau H, Schurz-Rogers H, Luber G, Kieszak S, Nyamongo J, Backer L, Dahiye AM, Misore A and DeCock K, 2005. Aflatoxin contamination of commercial maize products during an outbreak of acute aflatoxicosis in eastern and central Kenya. Environmental Health Perspectives 113: 1763-1767.
Liu J, Sun L, Zhang J, Guo J, Chen L, Qi D and Zhang N, 2016. Aflatoxin B1, zearalenone and deoxynivalenol in feed ingredients and complete feed from central China. Food Additives and Contaminants: Part B 9: 91-97.
Mahmoudi R and Norian R, 2015. Aflatoxin B1 and M1 contamination in cow feeds and milk from Iran. Food and Agricultural Immunology 26: 131-137.
Manafi M, Hedayati M and Arak H, 2018. The effect of concomitant use of ethanolic mixture extractions of Thyme and Oregano on performance and morphology of gastrointestinal tract in broilers fed contaminated feed with Aflatoxin B1. Journal of Animal Science Researches (Agriculture Science) 18: 1-16. (In Persian)
Martin RR, James D and Lévesque CA. (2000). Impacts of molecular diagnostic technologies on plant disease management. Annual Review of Phytopathology 38: 207-239.
Mohammadi H, Shokrzadeh M, Aliabadi Z and Riahi-Zanjani B, 2016. Occurrence of aflatoxin M1 in commercial pasteurized milk samples in Sari, Mazandaran province, Iran. Mycotoxin Research 32: 85-87.
Pleadin J, Vulić A, Perši N, Škrivanko M, Capek B and Cvetnić Z, 2014. Aflatoxin B1 occurrence in maize sampled from Croatian farms and feed factories during 2013. Food Control 40: 286-291.
Rahimi S and Rahimi S, 2017. Evaluation of the Cattle Ration feed Contamination Amount With the Aspergillus Fungi by PCR-Based Technique and Based on ITS Gene Sequences. Biosciences Biotechnology Research Asia 14: 53-61.
Schena L, Nigro F, Ippolito A and Gallitelli D, 2004. Real-time quantitative PCR: a new technology to detect and study phytopathogenic and antagonistic fungi. European Journal of Plant Pathology 110: 893-908.
Smith MC, Madec S, Coton E and Hymery N, 2016. Natural co-occurrence of mycotoxins in foods and feeds and their in vitro combined toxicological effects. Toxins 8: 94-109.
Taheri N, Semnani S, Roshandel G, Namjoo M, Keshavarzian H, Chogan AG, Kebria FG and Joshaghani H, 2012. Aflatoxin contamination in wheat flour samples from Golestan Province, Northeast of Iran. Iranian Journal of Public Health 41: 42-47.
Velazhahan R, Vijayanandraj S, Vijayasamundeeswari A, Paranidharan V, Samiyappan R, Iwamoto T, Friebe B and Muthukrishnan S, 2010. Detoxification of aflatoxins by seed extracts of the medicinal plant, Trachyspermum ammi (L.) Sprague ex Turrill-structural analysis and biological toxicity of degradation product of aflatoxin G1. Food Control 21: 719-725.
Wang Q, Zhang Y, Zheng N, Guo L, Song X, Zhao SH and Wang J, 2019. Biological System Responses of Dairy Cows to Aflatoxin B1 Exposure Revealed with Metabolomic Changes in Multiple Biofluids. Toxins 11: 77-99.
Xie L, Chen M and Ying Y, 2016. Development of methods for determination of aflatoxins. Critical Reviews in Food Science and Nutrition 56: 2642-2664.
Xiong J, Xiong L, Zhou H, Liu Y and Wu L, 2018. Occurrence of aflatoxin B1 in dairy cow feedstuff and aflatoxin M1 in UHT and pasteurized milk in central China. Food Control, 92: 386-390.
Yahyaraeyat R, Shokri H, Khosravi AR and Torabi S, 2017. Evaluation of the contamination of aflatoxin M1 level in raw milk samples by ELISA method in Yazd province. Journal of Veterinary Research 72.
Zachová I, Vytřasová J, Pejchalová M, Červenka L and Tavčar-Kalcher G, 2003. Detection of aflatoxigenic fungi in feeds using the PCR method. Folia Microbiologica 48: 817-821.
Zhao Y, Wang Q, Huang J, Ma L, Chen Z and Wang F, 2018. Aflatoxin B1 and sterigmatocystin in wheat and wheat products from supermarkets in China. Food Additives and Contaminants: Part B 11: 9-14. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,058 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 594 |