تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,241 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,435 |
اثر افزودن سطوح مختلف جو بر فراسنجههای تولید گاز، جمعیت پروتوزوآ و کیفیت سیلاژ تفاله نعناع و سیلاژ تفاله کاسنی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 3، دوره 29، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 31-42 اصل مقاله (673.48 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نسیم بیابانی1؛ فرشید فتاح نیا1؛ گلناز تأسلی* 1؛ مهدی بهرامی یکدانگی2؛ حمیدرضا میرزایی الموتی3 | ||
1گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام | ||
2گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
3گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: برای استفاده بهینه از فرآوردههای فرعی کارخانجات صنایع تبدیلی باید فرآیندهایی روی این محصولات صورت پذیرد تا با سهولت بیشتری در تغذیه دام استفاده شوند. بسیاری از این فرآوردههای فرعی مانند تفاله نعناع و تفاله کاسنی، به دلیل رطوبت بالا و کربوهیدرات غیرالیافی پایین خصوصیات مناسب سیلو شدن را ندارند، از این رو بهتر است در هنگام سیلو کردن آنها از مواد افزودنی مناسب استفاده نمود. هدف: در این پژوهش اثر سطوح مختلف دانه جو بر ترکیب شیمیایی و کینیتیک هضم سیلاژ تفاله نعناع و سیلاژ تفاله کاسنی در شرایط آزمایشگاهی مطالعه شد. روشکار: پس از خرد کردن تفاله تازه کاسنی و تفاله تازه نعناع، پودر جو در سطوح 10، 20، 30 درصد به تفاله کاسنی و در سطوح 10 و 20 درصد (وزن سیلاژ) به تفاله نعناع اضافه و به مدت 30 روز سیلو شد. ترکیب شیمیایی، فراسنجههای تولیدگاز، جمعیت پروتوزوآ، غلظت نیتروژن آمونیاکی، pH و ظرفیت بافری سیلاژها اندازهگیری شد. میزان انرژی قابل متابولیسم، کل اسیدهای چرب فرار و گوارشپذیری ماده آلی برآورد شد. کیفیت سیلاژها با استفاده از شاخص فلیگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: با افزایش سطح جو میزان الیاف غیرقابل حل در شوینده اسیدی سیلاژهای تفاله کاسنی و سیلاژهای تفاله نعناع کاهش یافت و سیلاژ تفاله کاسنی حاوی 10 درصد جو بیشترین میزان الیاف غیرقابل حل در شوینده اسیدی داشت. سیلاژ تفاله نعناع حاوی 20 درصد جو بیشترین میزان سرعت تولید گاز، انرژی قابل متابولیسم، کل اسیدهای چرب فرار و گوارشپذیری ماده آلی را در مقایسه با سایر سیلاژها داشت (01/0P < ). غلظت نیتروژن آمونیاکی و جمعیت پروتوزوآ سیلاژهای آزمایشی باهم تفاوتی نداشتند. نتیجهگیری نهایی: این نتایج نشان داد که در بین سیلاژهای آزمایشی، سیلاژ تفاله نعناع حاوی 20 درصد جو ویژگیهای یک سیلاژ مطلوب را دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
تخمیر برونتنی؛ جو؛ سیلاژ تفاله کاسنی؛ سیلاژ تفاله نعناع | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 470 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 418 |