تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,268 |
تعداد مقالات | 15,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,651,991 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,559,230 |
بررسی ساختار تولید واحدهای پرورش مرغ گوشتی در شهرستان مسجدسلیمان | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 2، دوره 29، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 15-29 اصل مقاله (1.02 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
آذر شهبازی؛ عذرا جوانبخت* | ||
گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: صنعت مرغداری به جهت تامین بخش عمدهای از نیازهای غذایی و پروتئینی کشور، از جمله زیربخشهای مهم بخش کشاورزی محسوب میگردد. از اینرو، در راستای افزایش بازده تولیدات این زیربخش و به تبع آن افزایش بازده بخش کشاورزی، لازمست عوامل موثر بر سطح تولید در این صنعت، شناسایی و ترکیب بهینه نهادهها و صرفههای ناشی از مقیاس، مورد تحلیل و بررسی قرار گیرند. هدف: در مطالعه حاضر به بررسی ساختار تولید و تعیین اندازه بهینه واحدهای پرورش مرغ گوشتی شهرستان مسجدسلیمان، روش کار: از طریق برآورد تابع هزینه ترانسلوگ به روش سیستم معادلات به ظاهر نامرتبط، پرداخته شده است. دادههای موردنیاز با تنظیم پرسشنامه و مراجعه حضوری به مدیران تمام واحدهای پرورش مرغ گوشتی در این شهرستان به دست آمد. نتایج: نتایج نشان میدهند که کششهای خودقیمتی تقاضا برای همه نهادهها منفی است و مقدار اندک آنها حاکی از کم کشش بودن تقاضا برای نهادهها و عدم امکان تغییر زیاد تقاضا در قبال تغییرات قیمت میباشد. در بین نهادهها نیز تقاضای نهاده دان، با توجه به ضروری بودن آن در فرآیند تولید، کمترین حساسیت را نسبت به تغییر قیمت نشان میدهد. کششهای تقاطعی نیز نشانگر رابطه جانشینی بین اغلب نهادههای تولیدی به جز نهاده دان با جوجه یکروزه و نیروی کار است. با توجه به نتایج برآورد تابع هزینه متوسط ترانسلوگ، صنعت مرغداری در این شهرستان، از بازده افزایشی نسبت به مقیاس برخوردار است و اندازه بهینه واحدها با نگهداری 28000 قطعه جوجه، حاصل میشود، در حالیکه متوسط ظرفیت موجود آنها 20000 قطعه است. یعنی، این واحدها میتوانند با افزایش متناسب نهادههای تولیدی و افزایش مقیاس تولید، از صرفههای ناشی از مقیاس بهره گیرند و تولید خود را با هزینههای کمتری، افزایش دهند. به عبارت دیگر، واحدهای تولیدی مورد مطالعه با 28000 قطعه از حداقل هزینه متوسط برخوردار خواهند شد. نتیجهگیری نهایی: در نهایت، پیشنهاد میگردد برای تشویق تولیدکننده به افزایش تولید، با اعمال سیاستهای مناسب از نوسان قیمت بویژه افزایش قیمت نهادهها جلوگیری نمود و از لحاظ فنی راه حلی پیدا کرد که امکان جانشینی بین نهادهها در بخش تغذیهی طیور فراهم گردد تا در صورت افزایش قیمت برخی نهادهها، به دلیل عدم امکان جانشینی بین آنها، تولید، محدود نشود. | ||
کلیدواژهها | ||
ساختار تولید؛ اندازه بهینه؛ واحدهای مرغداری؛ سیستم معادلات به ظاهر نامرتبط؛ مسجدسلیمان | ||
مراجع | ||
Ansari V, and Salami H, 2007. Scale-based savings in shrimp breeding industry in Iran, Proceedings of the 6th Iranian Conference on Agricultural Economics, Ferdowsi University of Mashhad, 35-51.
Beattie BR, Taylor CR and Watts MJ, 2009. The Economics of Production, Krieger Publishing Compony, Florida.
Berndt, ER and Khaled M S, 1979. Parametric productivity measurement and choice among flexible functional forms, Journal of Political Economy, 87(6): 1220-1245.
Boussemart JP, Butault JP and Matvejef E, 2006. Economies of scale and optimal farm size in the estonia dairy sector, 96-th eaae seminar, Jan 2006, Taenikon, Switzerland.
Chambers RG, 1988. Applied production analysis: A Dual Approach, CambridgeUniversity Press, New York.
Christensen L, Jorgenson D and Lau L, 1971. Conjugate duality and the transcendental logarithmic production function.Econometrica39: 255-256.
Dashti Q and Sherafa S, 2007. Analysis of economical economies due to scale and optimal size in laying hens in Tehran province, Journal of Agricultural Economics and Development, 79: 481-507.
Dashti Q, Alfie KH and Khorrami SH, 2012. Analysis of the relationship between inputs and cost-benefit in potato production in Ardabil province, Journal of Agricultural Science and Sustainable Production, 22(41): 213-224.
Dashti Q, Hosseini SH, 2013. Analysis of production structure and economic savings in sugar beet production in Iran. Journal of Agricultural Science and Sustainable Production, 23(3): 129-140.
Dashti Q, Sani F, Qahramanzadeh M, Sani R, 2018. Measuring and analyzing total productivity growth factors in the iranian dairy industry. Journal of Animal Science Research 29(1): 61- 76.
Debertin D, 1997. Agricultural Production Economics, Translatied by Mohammadgholi Mousaeinejad and Reza Najjarzadeh, Tarbiat Modares University Research Institute.
Diewert W, Wales T, 1987. flexible functional forms and global curvature conditions, Econometrica, 55(1): 43-68.
Etteghayi M, Salami H, 2009. Study of cost structure and relationship between inputs in rice producers in Guilan province using a seemingly unrelated regression model, The 7th Iranian Agricultural Economics Conference. Tehran University. Agricultural Projection of Karaj.
Gezahegn A, Tesfaye K, Sharma J and Belel M, 2016. Determination of optimum plant density for faba bean (Vicia faba L.) on vertisols at Haramaya, Eastern Ethiopia, Cogent Food & Agriculture, 2: 1224485. (doi.org/10.1080/23311932.2016.1224485.)
Ghaderzadeh H, Nozari N and Mirzaie K, 2012. Investigating the cost structure of broiler chickens breeding units (case study of Sanandaj and Kamyaran cities).
Golzari Z, Eshraqi F and Keramatzadeh A, 2015. Determination of Optimum Size of Wheat Fields in Gorgan, The 2nd National Conference on New Horizons in Empowerment and Sustainable Development of Architecture, Civil, Tourism, Energy and Urban and Rural Environment, 1-7.
Iranian Statistics Center. 2011. Results of broiler chickens breeding.
Kavoi MM, Hoag L and Pritchett J, 2009. Production structure and derived demand for factor inputs in smallholder dairying, African Journal of Agricultural and Resource Economics 3(2):122-143.
Louland K and Ringstad V, 2001. Gains and Structural effects of exploiting scale-economies in Norwegian dairy production, Agricultural Economics 24: 149-166.
Mohseni E, Yazdani A, Chizari A and Rafiee H, 2017. Investigating the Optimal Size of Milk Producer Dairies and Estimating Effective Factors (Case study of selected cities of Mazandaran province), Animal Production Research, 8(18): 194-199.
Motasem Al- masad. 2010. Factors affecting profits of broiler industry in Jordan: A Quantitative Approach, Research Journal of Biological Sciences 5(1):111-115.Shokri E, 2007. The production structure in broiler industry of the country and determination of the desirable size of production units, MA thesis of Agricultural Economics, Faculty of Agriculture, University of Tehran.
Nikoo goftar Z, 2003. Investigating Factors Related to Improving Rural Industries Productivity, Ministry of Jihad-e-Agriculture (Case Study of Tehran Province), MA Thesis, Faculty of Agriculture, University of Tehran.
Shouruei A, Tahmasebi R, Mirzaei Khalilabadi H and Diyani O, 2017. Determining the optimal amount of inputs and plant size of poultry units in Kerman province. Journal of Agricultural Economics Research, 9(1): 109-124.
Stier J C, 1985. Implication of factor substitution economies of scale and technological change in the United States pulps and paper industry. Forest Science, 31: 803-812.
Taru EA, 2010. Economics of broiler production in Meme Division of Cameroon. Journal of Agricultural Sciences, 1(2): 83-87. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 975 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 323 |