تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,524 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,060 |
اثر مدت مکملسازی ال-کارنیتین و پودر سیر بر عملکرد، اندامهای بدن، فراسنجههای چربی خون و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی سویه آرین | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 6، دوره 29، شماره 1، خرداد 1398، صفحه 77-87 اصل مقاله (1.16 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
امیناله پورملکشاهی1؛ علی خطیبجو* 1؛ فرشید فتاحنیا2؛ هوشنگ جعفری3 | ||
1دام گروه علوم دامی دانشگاه ایلام | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه ایلام | ||
3بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: افزودن سیر و ال-کارنتین میتواند سبب بهبود عملکرد جوجههای گوشتی شود. هدف: به منظور ارزیابی تاثیر ال-کارنیتین و پودر سیر بر عملکرد، فراسنجههای چربی خونی و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی این آزمایش طراحی شد. روشکار: آزمایش با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین، در قالب فاکتوریل (5×2) بر پایه طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار و دو دوره کوتاه (3 هفته اول دوره پرورش) و بلند مدت (کل دوره پرورش) انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون افزودنی)، جیره حاوی 02/0 درصد آنتیبیوتیک فلاوومایسین (کنترل مثبت)، جیره حاوی 5/1 درصد پودر سیر، جیره حاوی 025/0 درصد ال-کارنیتین و جیره حاوی 025/0 درصد ال–کارنیتین و 5/1 درصد پودر سیر در دوره آزمایشی بودند. نتایج: نتایج نشان داد که وزن زنده، افزایش وزن، میزان خوراک مصرفی و ضریب تبدیل جوجههای گوشتی تحت تاثیر جیرههای آزمایشی و مدت زمان مصرف آنها قرار نگرفت (05/0<P). افزودن پودر سیر یا ال-کارنیتین به جیره جوجههای گوشتی در کوتاه مدت سبب کاهش چربی حفره بطنی شد اما تغذیه بلند مدت افزودنیها سبب افزایش درصد سینه جوجههای گوشتی شد (05/0>P). مدت زمان مصرف و جیره های آزمایشی بر تریگلیسرید، کلسترول، کلسترول-HDL، کلسترول-LDL سرم و اسید لاکتیک گوشت سینه تاثیر معنیداری نداشتند (05/0<P). نتیجهگیری نهایی: به طور کلی کاربرد مکملهای ال-کارنیتین به مقدار 025/0 درصد و پودر سیر به میزان 5/1 درصد در جیره جوجههای گوشتی به صورت مصرف کوتاه یا بلند مدت به دلیل افزایش هزینهها در مقابل اثرات مثبت آنها قابل توصیه نمیباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ال- کارنیتین؛ جوجه گوشتی؛ خصوصیات لاشه؛ سیر؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
Ademola SG, Farinu GO, Ajayi-Obe AO, and Babatunde GM, 2004. Growth, hematological and biochemical studies on garlic and ginger-fed broiler chickens. Moor Journal of Agricultural Research4: 122-128.
Amagase HB, Petesch L, Matsuura H, Kasuga S, and Itakura Y, 2001. Intake of garlic and its bioactive components. Journal of Nutrition 5: 955–962.
Anthony JP, Fyfe L and Smith H, 2005. Plant active components-A resource for anti-parasitic agents. Trends Parasitology 1: 46–468.
Brevetti G, Chiariello M, Ferulano G, Policicchio A, Nevola E and Rossini A, 1988. Increases in walking distance in patients with peripheral vascular disease treated with L-carnitine: a double-blind. cross-over study. Circulation 7: 767-773.
Celik L, Ozturkcan O, Gnal TC, Canacankatan N and Kayrin L, 2003. Effects of L-carnitine by drinking water on fattening performance, carcass quality and plasma l-carnitine concentration of broiler chicks. Archives of Animal Nutrition 10: 127-136.
Chowdhury SR, Chowdhury SD and Smith TK, 2002. Effects of Dietary Garlic on Cholesterol Metabolism in Laying Hens.Poultry Science 8: 1856–1862.
Corduk M and Ceylan N, 2007. Effects of dietary energy density and L-carnitine supplementation on growth performance, carcass traits and blood parameters of broiler chickens. Journal Animal Science 3: 2.
Diaz M, Lopez F, Hernandez F and Urbania JI, 2000. L-carnitine effects of chemical composition of plasma lipoprotein of rabbit fed with normal and high cholesterol diet. Lipids 1: 627-632.
Deng K, Wong CW and Nolan JV, 2006. Long-term effects of early-life dietary L-carnitine on lymphoid organs and immune responses in Leghorn-type chickens. Animal Physiology and Animal Nutrition 90(1-2): 81-86.
Ferket PR,2004. Alternatives to antibiotics in poultry production: Responses, practical experience and recommendations, in: Nutritional Biotechnology in the Feed and Food Industries, Nottingham University Press, Nottingham. UK. pp: 57-67
Golzar-adabi SH, Cooper RG, Ceylan N and Corduk M, 2011. L-Carnitine and its functional effects in poultry nutrition. Journal Poultry Science 4: 203-203.
Harris JC, Cottrell SL, Plummer S and Lioyd D,2001. Antimicrobial properties of Allium Sativum (garlic). Appl Microbiol Biotechnol 12: 282-286.
Khatibjoo A, Heydarzadeh Z, Jaefai H and M Aalaei, 2017. Effect of garlic powder and flavomycin on performance of broiler chickens fed diets containing different levels of dietary crude fat. Journal of Animal Science Researches 27: 15-26.
Konjufca VH, Pesti GM and Bakalli RI, 1997. Modulation of cholesterol levels in broiler meat by dietary garlic and copper. Poultry Science 1: 1264–1271.
Lien TF and Horng YM,2001. The effect of supplementary dietary L-carnitine of the growth performance, serum components, carcass traits and enzyme activities in relation to fatty acid B-oxidation of broiler chickens. Journal of British poultry Science 5: 92-95.
Lindahl G, Lundström K and Tornberg E, 2001. Contribution of pigment content, myoglobin forms and internal reflectance to the colour of pork loin and ham from pure breed pigs. Meat Science 5: 141-151.
Mehdizadeh Taklimi, SM, Ghazvinian, Kh and Ahmadi Kasgari MR, 2015. Effect of L-carnitine on performance and carcass quality of broiler chickens. Academia Journal of Scientific Research 3: 050-054
Raeesi M, Hoseini-Aliabad SA, Roofchaee A, Zare-Shahneh A and Pirali S, 2010. Effect of Periodically Use of Garlic (Allium sativum) Powder on Performance and Carcass Characteristics in Broiler Chickens, World Academy of Science, Engineering and Technology 7: 70-76.
Rezaei M, Attar A, Ghodratnama A and Kermanshahi H,2007. The effects of different levels of fat and L-carnitine on performance, carcass characteristics and serum composition of broiler chicks. Pakistan Journal of Biological Sciences 6: 1970-1976.
Ross 308 Broiler Nutrition Specification. 2014. Management guide. Zarbal Co. IRIRAN.
Sharifi SD, Dibamehr A, Lotfollahian H and Baurhoo B, 2012. Effects of flavomycin and probiotic supplementation to diets containing different sources of fat on growth performance, intestinal morphology, apparent metabolizable energy, and fat digestibility in broiler chickens. Poultry Science 91: 918–927.
Slyranda KI,2011. Effects of Feeding Onion (Allium cepa) and Garlic (Allium sativum) on Some Performance Characteristics of Broiler Chickens. Poultry Sciences 7: 22-27.
Tan X, Hu SH and Wang XL, 2008. The effect of dietary L-carnitine supplementation on pulmonary hypertension syndrome mortality in broilers exposed to low temperatures. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 2: 203–210.
Woelfel R, Owens C, Hirschler E, Martinez-Dawson R and Sams A, 2002. The characterization and incidence of pale, soft, and exudative broiler meat in a commercial processing plant. Poultry Science 9: 579-584.
Yam KL and Papadakis SE, 2004. Adigital imaging method for measuring and analyzing color of food surface. Journal of Food Engineering 7: 137–142.
Zhang YQ, Bai MA, Zhao X, Wang Q and Ji C, 2010. Effects of dietary acetyl- L- carnitine on meat quality and lipid metabolism in Arbor Acres broilers. Asian-Aust Journal of Animal Science 3: 1639-1644. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 546 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 421 |