تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,898 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,450 |
واکنش جوجههای گوشتی سویه راس 308 به سطوح مختلف والین قابل هضم در دوره رشد | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 3، دوره 29، شماره 1، خرداد 1398، صفحه 35-47 اصل مقاله (942.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
آرش حسن زاده سیدی* ؛ حسین جانمحمدی؛ سید علی میرقلنج؛ مجید علیایی | ||
گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: تغذیه سطوح مورد نیاز اسیدآمینه والین نقش موثری بر عملکرد جوجههای گوشتی دارد. هدف: این آزمایش به منظور تعیین احتیاجات اسید آمینه والین قابل هضم و اثرات آن بر صفات عملکردی جوجه خروسهای گوشتی سویه راس 308 انجام گرفت. روش کار: تعیین احتیاجات اسید آمینه والین براساس شاخصهای عملکردی جوجه خروسهای گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با450 قطعه جوجه یک روزه سویه راس 308 از سن 8 تا 21 روزگی در 6 تیمار و 5 تکرار (15 پرنده در هر تکرار) انجام گردید. جیره غذایی پایه حاوی ذرت و کنجاله سویا برای مقادیر کافی تمام مواد مغذی به جز اسید آمینه والین تنظیم گردید. سطوح افزایشی اسید آمینه والین به جیره غذایی پایه جهت ایجاد 6 سطح اسید آمینه والین قابل هضم، در دامنه 74/0 تا 99/0 درصد تامین گردید. افزایش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی، راندمان غذایی و میزان مصرف اسید آمینه والین قابل هضم طی دوره آزمایشی اندازه گیری شد. نتایج: مدل خطوط شکسته غیرخطی برای برآورد احتیاجات والین قابل هضم جوجههای گوشتی سویه راس 308 به خوبی روی دادههای افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی برازش داده شد و میزان والین قابل هضم مورد نیاز برای این سه صفت به ترتیب 85/0، 95/0 و 84/0 درصد جیره غذایی برآورد گردید. میانگین مقادیر شاخصهای افزایش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی، راندمان غذایی و میزان مصرف اسید آمینه والین قابل هضم به طور معنیداری تحت تاثیر اسید آمینه والین قرار گرفت (01/0>p). بطوریکه کمترین مقادیر ضریب تبدیل غذایی و بالاترین راندمان غذایی مربوط به سطح 89/0 درصد اسید آمینه والین بود. نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج، میزان احتیاجات اسیدآمینه والین برای حداکثر عملکرد جوجههای گوشتی بین 84/0 تا 95/0 متغییر میباشد و اختلاف چشمگیری بین احتیاجات والین برآورد شده سویه راس 308در دوره رشد با سایر منابع مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آمینه والین؛ مدل خط شکسته غیرخطی؛ جوجه خروس گوشتی؛ سویه راس 308 | ||
مراجع | ||
Allen NK and Baker DH, 1972. Quantitative efficacy of dietary isoleucine and valine for chick growth as influenced by variable quantities of excess dietary leucine. Poultry Science 51:1292-1298.
Anderson HC and Warnick RE, 1967. Gross abnormalities in chicks fed amino acid deficient diets. Poultry Science 46:856–861.
Association of official analytical chemists, 1990. Official methods of analysis (15th ed) Association of official analytical chemists, Washington, DC.
Baker DH, Batal AB, Parr TM, Augspurger NR and Parsons CM, 2002. Ideal ratio (relative to lysine) of tryptophan, threonine, isoleucine, and valine for chicks during the second and third weeks post hatch. Poultry Science 81: 485–494.
Berres J, Vieira SL, Kidd MT, Taschetto D, Freitas DM, Barros R and Nogueira ET, 2010. Supplementing L-Valine and L-Isoleucine in low-protein diet corn and soybean meal all vegetable diets for broilers. Journal of Applied Poultry Research 19: 373-379.
Corzo A, Moran ET and Hoehler D, 2004. Valine needs of male broilers from 42 to 56 days of age. Poultry Science 83:946–951.
Corzo A, Dozier WA and Kidd MT, 2008. Valine nutrient recommendation for Ross * Ross 308 broilers. Poultry Science 87:335-338.
Corzo A, Kidd MT, Dozier WA and Vieira SL, 2007a. Marginality and needs of dietary valine for broilers fed certain all-vegetable diets. Journal of Applied Poultry Research 16:546-554.
D'Mello JPF and Lewis D, 1970. Amino acid interactions in chick nutrition. 2. Interrelationships between leucine, isoleucine and valine. British Poultry Science 11, 313.
D'Mello JPF, 1974. Plasma concentrations and dietary requirements of leucine, isoleucine, and valine: Studies with young chicks. Journal of Food and Agriculture science. 24:187-196.
Emmert JL and Baker DH, 1997. Use of the ideal protein concept for precision formulation of amino acid levels in broiler diets. Journal of Applied Poultry Research 6: 462–470.
Fernandez S R, Aoyagi S, Han Y, Parsons CM and Baker DH,1994. Limiting order of amino acids in corn and soybean meal for growth of the chick. Poultry Science 73:1887-1896.
Farran MT and Thomas OP, 1990. Dietary requirements of leucine, isoleucine, and valine in male broilers during the starter period. Poultry Science 69:757–762.
Farran MT and Thomas OP, 1992. Valine deficiency. 1. The effect of feeding a valine deficient diet during the starter period on performance and feather structure of male broiler chicks. Poultry Science 71:1879-1884.
Han Y, Suzuki H, Parsons CM and Baker DH,1992. Amino acid fortification of a low protein corn-soybean meal diet for maximal weight gain and feed efficiency of the chick. Poultry Science 71: 1168-1178.
Han Y and Baker DH, 1994. Digestible lysine requirement of male and female broiler chicks during the period three to six weeks post hatching. Poultry Science 73:1739–1745.
Heidariniya A, Shahir MH, Taheri HR and Hosseini A, 2014. Standardized ileal digestible lysine requirement of male turkey poults in starter. Journal of Animal Science Researcher 28: 73-83.
Helmbrechet A, Elwert C and Lemme A, 2010. Requirement of valine in a diet for broilers from 15 to 29 days of age. Journal of Agriculture and Food Science 167-169.
Mack S, Bercovici DDE, Groote G, Leclercq B, Lippens M, Pack M, Schutte JB and Van Cauwenberghe S, 1999. Ideal amino acid profile and dietary lysine specification for broiler chickens of 20 to 40 days of age. British Poultry Science 40: 257–265.
Leclercq B, 1998. Specific effects of lysine on broiler production: Comparison with threonine and valine. Poultry Science 77:118-23.Mendoca CX and Jensen LS, 1989. Influence of valine level on performance of older broilers fed a low protein diet supplemented with amino acids. Nutrition Report International. 40:247–252.
National Research council, 1994. Nutrient Requirements of Poultry .9th. Rev ed. National Academy Press. Washington DC.
Penz Jr, Clifford AJ, Rogers QR and Kratzer FH, 1984. Failure of dietary leucine to influence the tryptophan-Niacin Pathway in chicken. Journal of Nutrition 114: 33-41.
Rostagno HS, Albino LF, Donzele TJ, Gomes LPC, Oliveira RFM, Lopes DC, Ferreira AS and Barreto SL, T. 2011. Brazilian tables for poultry and swine—Composition of feedstuffs and nutritional requirements. 3rd ed. Vicosa, MG, Brasil.
Rostagno HS, Albino LFT, Donzele JL, Gomes PC, Olivira RF, Lopes DC, Ferreira AS, and Barreto SLT, 2005. Tabelas brasileiras para aves e suínos: composição de alimentos e exigências nutricionais. 2. ed. Viçosa: UFV, 2005.
Smith TK and Austic RE, 1978. The branched chain amino acid antagonism in chicks. Journal of Nutrition 108:1180-1191.
SAS Institute. 2002. SAS Users Guide. SAS Institute Inc. Cary NC.
Tavernari FC, Lelis GR, Vieira RA, Rostagno HS, Albino LFT and Oliveira Neto AR, 2013. Valine needs in starting and growing Cobb (500) broilers. Poultry Science 92:151-157.
Thornton SA, Corzo A, Pharr GT, Dozier III WA, Miles DM and Kidd MT, 2006. Valine requirements for immune and growth responses in broilers from 3 to 6 weeks of age. British Poultry Science 47: 190-199. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 806 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 633 |