تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,754 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,817 |
اثر مغز میوه بلوط بر فعالیت باکتریها، قارچها و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز نجدی و گوسفند عربی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 2، دوره 29، شماره 1، خرداد 1398، صفحه 15-33 اصل مقاله (1.21 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا هاشمی؛ طاهره محمد آبادی* ؛ مرتضی چاجی؛ صالح طباطبایی | ||
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: مغز میوه بلوط به عنوان منبع انرژی در تغذیه دام نشخوار کننده استفاده میشود و تانن آن فعالیت میکروارگانیسمهای شکمبه را تحت تاثیر قرار میدهد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی اثر مغز میوه بلوط بر جمعیت و فعالیت هضمی باکتریها، قارچها و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز نجدی و گوسفند عربی انجام گرفت. روش کار: بدین منظور 6 راس بز نجدی و 6 راس گوسفند عربی ( با میانگین وزن 2 ± 35) برای 28 روز با جیرههای آزمایشی حاوی مغز میوه بلوط و بدون مغز میوه بلوط (شاهد) تغذیه شدند. نتایج: ناپدید شدن ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی توسط باکتریهای شکمبه بز تیمار شاهد در زمانهای 24، 48 و72 ساعت بیشتر از تیمار بلوط بود (05/0>P). ناپدید شدن ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی توسط قارچهای شکمبه بز و گوسفند بین تیمار شاهد و بلوط در زمانهای 3 و 6 روز تفاوت معنیداری داشت (05/0>P). پتانسیل تولید گاز کاه گندم، پارتشینینگ فاکتور، تولید توده میکروبی، راندمان توده میکروبی و ماده آلی واقعا هضم شده توسط باکتریها و قارچهای شکمبه گوسفند و بز در تیمار شاهد و تیمار بلوط اختلافی نداشتند (05/0P>). ماده آلی واقعاً هضم شده در تیمار شاهد بالاتر از تیمار بلوط بود (05/0p <). میزان پارتشینینگ فاکتور توسط قارچهای شکمبه گوسفند در جیره حاوی بلوط بالاتر از بز شد و ماده آلی واقعاً هضم شده توسط قارچهای شکمبه بز در جیره شاهد بالاتر از گوسفند بود (05/0p <). جمعیت کل پروتوزوآ و گونه هولوتریش تیمار بلوط در گوسفند و بز کاهش یافت (05/0p <). جمعیت باکتریها و قارچهای شکمبه تیمار شاهد بز نسبت به تیمار شاهد گوسفند بیشتر بود. نتیجهگیری نهایی: استفاده از ۶۳ درصد مغز میوه بلوط منجر به کاهش جمعیت، ناپدید شدن مواد مغذی، فراسنجههای تخمیری باکتری ها و قارچها و کاهش جمعیت پروتوزوآی شکمبه در گوسفند عربی و بز نجدی شد همچنین نتایج، تحمل بیشتر بزها نسبت به تاننهای جیره در مقایسه با گوسفند را نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
محیط کشت؛ مغز میوه بلوط؛ میکروارگانیسمها؛ ناپدیدشدن | ||
مراجع | ||
AFRC, 1993. Energy and Protein Requirements of Ruminants. CAB International, Wallingford, UK, Pp.918.
Alipour D and Rouzbehan Y, 2010. Effects of several levels of extracted tannin from grape pomace on intestinal digestibility of soybean meal. Livestock Science 128(1): 87-91.
Angaji L, Souri M and Moeini MM, 2011. Deactivation of tannins in raisin stalk by polyethylene glycol-600: Effect on degradation and gas production in vitro. African Journal of Biotechnology 10(21): 4478-4483.
Bae HD, McAllister TA, Yanke J, Cheng KJ and Muir AD, 1993. Effects of condensed tannins on endoglucanase activity and filter paper digestion by Fibrobacter succinogenes S85. Applied and Environmental Microbiology 59(7): 2132-2138.
Besharari M, Taghizadeh A, Jan Mohammadi H and Moghadam Gh, 2008. Determination of degradability of grape by products by using gas production method and nylon bags. Journal of Agricultural Science 18 (3): 173 - 185. (In Persian).
Calsamiglia S, Busquet M, Cardozo PW, Castillejos L and Ferret A, 2007. Invited review: essential oils asmodifiers of rumenmicrobial fermentation. Journal of Dairy Science 90: 2580-2595.
Dawson JM and Buttery PJ, 1995. The effect of polyphenolics on ruminant gut metabolism. Report Department of Applied Biochemistry and Food Science University of Nottingham, Uk.
Deschamps AM, 1989. Microbial degradation of tannins and related compounds. In: Lewis NG and paice MG (Eds) Plant Cell Wall Polymers Biogenesis and Biodegradation (pp. 559–566). American Chemical Society, Washington, DC.
Deschamps AM, Otuk G and Lebeault JM, 1983. Production of tannase and degradation of chestnut tannin by bacteria. Journal of Fermentation Technology 61(1): 55-59.
Donovan LO and Brooker JD, 2001. Effect of hydrolysable and condensed tannins on growth, morphology and metabolism of Streptococcus gallolyticus (S. caprinus) and Streptococcus bovis. Microbioligy 147: 1052-1033.
Firouz E, 2000. A Guide to the Funa of Iran (in persion). Iran university Press, Tehran. 491 Pp.
Getachew G, Makker HPS and Becker K, 2002. Tropical browses: contents of phenolic compounds, in vitro gas production and stoichiometric relationship between short chain fatty acid and in vitro gas production. Journal Agriculture Science 139: 341-352.
Ghasemi S, Naserian A, Valizadeh R and Behgar M, 2010. Effect of phenolic compounds of pistachio hull on digestibility and some fermentative properties of rumen in Baluchi sheeps. Fourth Iranian Congress of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Tehran (Campus-Karaj). (In Persian).
Gupta BK and Sing A, 1998. Effect of feeding dried subabul as replacement of concentrate mixture in buffalo calves. Indian. Journal of Animal Science 59: 590-596.
Haddi ML, Filacorda S, Meniai K, Rollin F and Susmel P, 2003. In vitro fermentation kinetics of some halophyte shrubs sampled at three stages of maturity. Animal Feed Science and Technology 104: 215-225.
Hervás G, Pilar Frutos F, Javier Giráldez, Ángel R, Mantecón Mar´ıa C and Álvarez Del P, 2003. Effect of different doses of quebracho tannins extract on rumen fermentation in ewes. Animal Feed Science and Technology 109: 65–78.
Kiani Asl A, 1394. Comparison of digestibility and rumen fermentation of Nijdi goat and Arabi sheep fed with diets containing tannin of oak kernel. M.Sc. Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan. 43-44. (In Persian).
Makkar HPS, 2003. Effects and fate tannins in ruminant animals, adaptation to tannins, and strategies to overcome detrimental effects of feeding tannin-rich feeds. Small Ruminant Research 49: 241–256.
Maldar SM, Roozbehan Y and Alipour D, 2010. The effect of adaptation to oak leaves on in vitro digestibility and rumen parameters in Almout goat. Iranian Journal of Animal Science 243-252. (In Persian).
McLeod MN, 1974. Plant tannins-their role in forage quality. Nutrition Abstracts and Reviews (UK). 44:803-15.
McNeill DM, Komolong M Gobius N and Barber D, 2000. Influence of dietary condensed tannins on microbial crude protein supply in sheep. In:Brooker, J. D. (ed,), Tannins in Livestock and Human Nutrition. ACIAR proc, 92: 57-61.
Michael H, Tavendale L, Meagher P, Pacheco D, Walker N, Attwood GT and Sivakumaran S, 2005. methane production from in vitro rumen incubations with Lotus pedunculatus and Medicago sativa, and effects of extractable condensed tannin fractions on methanogenesis. Animal Feed Science and Technology 123-124: 403-419.
Mirzaei-Aghsaghali A, Maheri-Sis N, Mansouri H, Ebrahim Razeghi M, Shayegh J and Aghajanzadeh-Golshani A, 2011. Evaluating nutritional value of apple pomace for ruminants using in vitro gas production technique. Annual of Biological Research 2(1): 100-106.
Molan AL, Attwood GT, Min BR and McNabb WC, 2001. The effect of condensed tannins from Lotus pedunculatus and Lotus corniculatus on the growth of proteolytic rumen bacteria in vitro and their possible mode of action. Canadian Journal of Microbiology 47(7): 626-633.
Narjisse H, Elhonsali MA and Olsen JD, 1995. Effects of oak (Quercus ilex) tannins on digestion and nitrogen balance in sheep and goats. Small Ruminant Research 18(3): 201-206.
NRC (National Research Council), 1985.Nutritional requirements of goats. National Academy Press. Washington DC.
Nsahlai IV, Siaw DEKA and Osuji PO, 1994.The relationship between gas production and chemical composition of 23 browses of the genus Sesbania. Journal of Science and Food Agriculture 65: 13-20.
Olivera MP, 1998. Use of in vitro gas production technique to assess the contribution of both soluble and insoluble fraction on the nutritive value of forage. A thesis submitted to the University of Aberdeen, Scotland, in partial fulfillment of the degree of Master of Science in Animal Nutrition.
Ozcan T, 2006. Total protein and amino acid compositions in the acorns of Turkish Quercus L. taxa. Genetic Resources and Crop Evolution 53(2): 419-429.
Pell AN, Wooslton TK, Nelson KE and Schofield P, 2000. Tannins: biological activity and bacterial tolerance. In: Brooker, J. D. (Ed), Tannins in livestock and human nutrition. Proc. Int. Workshop. Adelaide, Austalia. ACIAR Proc. (92) P: 111-116.
Salehi Sourmaghi M, 1981. Chemical analysis of Iranian oak and its possible use. Oak Seminar, Yasouj. Pp 43 to 44. (In Persian).
Seresinhe T, Madushika SAC, Seresinhe Y, Lal PK and Ørskov ER, 2012. Effects of tropical high tannin non legume and low tannin legume browse mixtures on fermentation parameters and methanogenesis using gas production technique. Asian-Australian Journal of Animal Sciences 25(10): 1404.
Sharma RK, Singh BA and Sahoo A, 2008. Exploring feeding value of oak (Quercus incana) leaves: Nutrient intake and utilization in calves. Livestock Science 118: 157–165.
Tabatabaei M, 2003. Physiological aspects of ruminant’s nutrition. University of Bu Ali Sina of Hamedan.pp 758. (In Persian).
Tavendale MH, Meagher LP Pacheco D, Walker N, Attwood GT and Sivakumaran S, 2005. Methane production from in vitro rumen incubations with Lotus pedunculatus and Medicago sativa, and effects of extractable condensed tannin fractions on methanogenesis. Animal Feed Science and Technology 123–124: 403–419.
Yanez Ruiz DR, Moumen A, Mart´ın Garc´ıa AI and Molina Alcaide E, 2004. Ruminal fermentation and degradation patterns, protozoa population, and urinary purine derivatives excretion in goats and withers fed diets based on two-stage olive cake: effect of PEG supply. Journal of Animal Science 82: 2023–2032. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 518 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 513 |