تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,304 |
تعداد مقالات | 15,948 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,284,094 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,042,908 |
بررسی اثرات زیست محیطی نظام تولید فلفل دلمهای با استفاده از تکنیک ارزیابی چرخه حیات (مطالعه موردی: شهرستان دزفول) | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 3، دوره 29، شماره 2، تیر 1398، صفحه 39-51 اصل مقاله (710.36 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نسترین تدین پور1؛ غلامرضا سبز قبائی* 1؛ سولماز دشتی2 | ||
1گروه محیط زیست، دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران | ||
2گروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز | ||
چکیده | ||
ارزیابی چرخه حیات (LCA) رویکردی برای مطالعه اثرات زیستمحیطی تولید محصول یا انجام یک فعالیت است که بر اساس دو شاخص میزان مصرف منابع وانتشارآلایندهها محاسبه میگردد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات زیستمحیطی تولید فلفل دلمهای با استفاده از تکنیک ارزیابی چرخه حیات در سال های زراعی 90 تا 96 انجام شد. اطلاعات اولیه از طریق سازمان جهاد کشاورزی و مصاحبه حضوری از بین 260 نفر جامعه آماری، 152 کشاورز که از طریق فرمول کوکران تعیین شد در شهرستان دزفول به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل اثرات زیستمحیطی، از روش 14040 ISO به ازای یک واحد کارکردی معادل با یک تن فلفل دلمهای استفاده شد. گرمایش جهانی، اسیدیته، تخلیه منابع آبی، فسیلی، فسفات و پتاس شش گروه تاثیر مورد مطالعه را تشکیل میدهند. نتایج نشان داد که آلاینده CO2 و NH3 در قالب گروه های تاثیر گرمایش جهانی واسیدیته درنظام کشت فلفل دلمهای بیشترین اثر را داشتند. مقادیرشاخص زیستمحیطی (EcoX) و شاخص تخلیه منابع (RDI) به ترتیب 0492/0 و 4806/0 محاسبه شدند. گروههای تاثیراسیدیته و منابع تخلیه فسفات بترتیب بیشترین پتانسیل آسیب به محیط زیست را درقالب گروههای تاثیر زیستمحیطی و تخلیه منابع داشتند. بنابراین، مدیریت مصرف کود اوره و جایگزینی بخشی از آن با منابع آلی و غیرشیمیایی در بومنظامهای کشاورزی به منظور کاهش آلودگیهای زیستمحیطی ایران امری ضروری واجتناب ناپذیراست. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزیابی چرخه حیات؛ شاخص تخلیه منابع؛ شاخص زیست محیطی؛ شهرستان دزفول؛ فلفل دلمهای | ||
مراجع | ||
Abeliotis K, Detsis V and Pappia C. 2013. Life cycle assessment of bean production in the Prespa National Park, Greece. Journal of Cleaner Production, 41: 89-96.
Bojacá CR, Wyckhuys KAG and Schrevens E. 2014. Life cycle assessment of Colombian greenhouse tomato production based on farmer-level survey data, Journal of Cleaner Production, 69: 26-33.
Brentrup F, Küsters J, Lammel J and Kuhlmann H. 2000. Methods to estimate on-field nitrogen emissions from crop production as an input to LCA studies in the agricultural sector. The International Journal of Life Cycle Assessment, 5(6): 349-357.
Brentrup F, Kusters J, Kuhlmann H and Lammel J. 2001. Application of the life cycle assessment methodology to agricultural production: an example of sugar beet production with different forms of nitrogen fertilizers. European Journal of Agronomy, 14: 221-233.
Brentrup F, Kusters J, Kuhlmann H and Lammel J. 2004a. Environmental impacts assessment of agricultural production systems using the life cycle assessment methodology, I. Theorical concept of a LCA method tailored to crop production. European Journal of Agronomy, 20: 247-264.
Brentrup F, Kusters J, Lammel J, Barraclough P and Kuhlmann H. 2004b. Environmental impacts assessment of agricultural production systems using the life cycle assessment (LCA) methodology, II. The application to N fertilizer use in winter wheat production systems. European Journal of Agronomy, 20: 265-279.
Björklund A. 2012. Life cycle assessment as an analytical tool in strategic environmental assessment. Lessons learned from a case study on municipal energy planning in Sweden. Environmental Impact Assessment Review, 32: 82-87.
Charles R, Jolliet O, Gaillard G and Pellet D. 2006. Environmental analysis of intensity level in wheat crop production using life cycle assessment, Agriculture, Ecosystems and Environment, 113(1–4): 216-225.
Dehghani H. 2007. Guide to Air Quality, Principles of Meteorology and Air Pollution, Publications of Ghashie. Tehran, Iran, 402 pp. (In Persian).
Emadi B, Nikkhah A, and Soltanali H. 2016. Environmental risk assessment of kiwi production in Guilan province using life cycle assessment, Natural Environment, Natural Resources of Iran, 69(1):131-141. (In Persian).
Finkbeiner M, Inaba A, Tan RBH, Christiansen K, and Klüppel HJ. 2006. The new international standards for life cycle assessment: ISO 14040 and ISO 14044. International Journal of Life Cycle Assessment. 11(2): 80–85.
Fallahpour F, Aminghafouri A, Ghalegolab Behbahani A and Bannayan M. 2012. The environmental impact assessment of wheat and barley production by using life cycle assessment (LCA) methodology. Environment, Development and Sustainability 14: 979-992.
Goebes MD, Strader R, and Davidson C .2005. An ammonia emission inventory for fertilizer application in the United States, Atmospheric Environment 37(18): 2539-2550.
Hamzei J, Babaei M, Khorramdel S. 2015. Effects of different irrigation regimes on fruit production, oil quality, and water use efficiency and agronomic nitrogen use efficiency of pumpkin. Agroecology, 7 (1): 99-108. Iriarte A, Rieradevall J and Gabarrell X. 2010. Life cycle assessment of sunflower and rapeseed as energy crops under Chilean conditions. Journal of Cleaner Production, 18(4): 336-345.
Khoda rezaie E, Wisie H, Nouri A, Taheri M and khoshbakht K. 2017, Evaluation of the Environmental Effects of Olive Oil Production (Olea europaea L) Using Life Cycle Assessment: Case Study of Tarom Town. Zanjan Province, Journal of Agricultural Ecology, 9(2): 474-458 (In Persian).
Khorramdel S, Rezvani-Moghaddam P and Amin-Ghafori A. 2014. Evaluation of environmental impacts for wheat Agro ecosystems of Iran by using Life Cycle Assessment methodology. Cereal Research, 4(1): 27-44. (In Persian).
Liu Y, Langer V, Høgh-Jensen H and Egelyng H. 2010. Life Cycle Assessment of fossil energy use and greenhouse gas emissions in Chinese pear production. Journal of Cleaner Production, 18: 1423-1430.
Mirhaji H, Khojastehpour M and Abaspour-fard MH. 2013 .Environmental Effects of wheat production in the Marvdasht region, Journal of Natural Environment, 66(2): 223-232. (In Persian).
Mirhaji H, Khojastehpour M, Abaspour-Fard MH, Mahdavi-Shahri SM. 2012. Environmental impact study of sugar beet production using life cycle assessment in Khorasan province. Agro ecology, 4(2): 112-120. (In Persian). Nikkhah A, Emadi B, Shabanian F and Hamzeh-Kalkenari H .2014. Energy sensitivity analysis and greenhouse gas emissions for tea production in Guilan province, Iran, Agroecology, 6 (3): (In Persian).
Nikkhah A. Khojastehpour M, Emadi B, Taheri-Rad A and Khorramdel S, 2015a. Environmental impacts of peanut production system using life cycle assessment methodology, Journal of Cleaner Production, 92: 84-90. Nikkhah A, Emadi B, Shabanian F, and Hamzeh-Kalkenari H. 2015b. Energy Sensitivity Analysis and Greenhouse Gas Emissions for Tea Production in Guilan Province, Iran, Agroecology, 6(3): 622-633. (In Persian).
Nikkhah A, Khorramdel S, Abedi M, Firoozi S and Hamza Kalkonari H. 2017, Environmental Impact Assessment of Tea Production System in Chaboxar Region of Guilan Province Using Hyclity Assessment, Journal of Agricultural Science and Sustainable Production, 27(1): 181-195 (In Persian).
Pishgar-Komleh SH, Sefeedpari P and Rafiee S. 2011. Energy and economic analysis of rice production under different farm levels in Guilan province of Iran. Energy, 36: 5824-5831.
Rahimizadeh M, Madani H, Rezadoust S, Mehraban A, and Marjani A. 2007. Analysis of energy in agro ecosystems & methods of increasing energy efficiency. In: The 6th National Energy Congress. 12-13 June, 2007. Available at:http://Iranenergy.org.ir/sixth/new3/ final_schedule.pdf
Sahle A, & Potting J. 2013. Environmental life cycle assessment of Ethiopian rose cultivation. Science of the Total Environment, 443: 163-172.
Schröder JJ, Aarts HFM, Ten-Berge HFM, Van-Keulen H and Neeteson JJ. 2003. An evaluation of whole-farm nitrogen balances & related indices for efficient nitrogen use. European Journal of Agronomy, 20: 33-44. Shahmohammadi A, Vasi E, Hassanbakht K, Mahdavi Damghani AS and Soltani A. 2016. Evaluation of the life cycle of semi-mechanized potato production in Iran: a case study, Markazi province, Engineering of Biosystem of Iran, 47(4): 659-666. (In Persian).
Sherwani AF, Usmani JA and Varun. 2010. Life cycle assessment of solar PV based electricity generation systems: A review. Renewable & Sustainable Energy Reviews, 14: 540-544.
Snedecor GW and Cochran WG. 1989 .Statistical methods. Iowa State University Press.
Soltani A, Rajabi MH, Zeinali E and Soltani E. 2010. Evaluation of environmental impact of crop production using LCA: wheat in Gorgan, Electronic Journal of Crop Production, 3(3): 201-218. (In Persian).
Snyder CS, Bruulsema TW, Jensen TL and Fixen PE. 2009. Review of green house gas emissions from crop production systems & fertilizer management effects. Agriculture, Ecosystems & Environment, 133(3–4): 247-266. Tzilivakis J, Warner DJ, May M, Lewis KA and Jaggard K. 2005. An assessment of the energy inputs & greenhouse gas emissions in sugar beet (Beta vulgaris) production in the UK. Agricultural Systems, 85(2): 101-119.
Wang M, Wu W, Liu W and Bao Y. 2007. Life cycle assessment of the winter wheat-summer maize production system on the North China Plain. International Journal of Sustainable Development & World Ecology, 14: 400-407.
Zhou J, Chang VWC and Fane AG. 2013. An improved life cycle impact assessment (LCIA) approach for assessing aquatic eco-toxic impact of brine disposal from seawater desalination plants, Desalination, 308: 233-241. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 729 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 999 |