تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,487,029 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,983 |
ارزیابی نهاده و انرژی مصرفی در واحدهای پرورش گاو شیری با جایگاه نگهداری متفاوت | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 7، دوره 28، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 99-112 اصل مقاله (816.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
داود زحمتکش1؛ محمد زینالی1؛ حمیدرضا میرزایی الموتی1؛ احسان محجوبی1؛ پریا سفیدپری2 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه زنجان | ||
2گروه مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: ارزیابی انرژی مصرفی در واحدهای پرورش گاو شیری. هدف: این پژوهش به منظور مقایسه نهاده و انرژی مصرفی در واحدهای پرورش گاو شیری با جایگاه نگهداری متفاوت انجام شد. روش کار: برای انجام این تحقیق اطلاعات مورد نیاز از 42 واحد پرورش گاو شیری در غرب استان تهران از طریق پرسشنامه از دامداریها براساس روش نمونهگیری تصادفی در سال 1395 جمعآوری گردید. اطلاعات شامل نهادههای مصرفی واحدهای پرورش گاو شیری در یک دوره یک ساله بود. اطلاعات انرژی مصرفی شامل انرژی تجدید ناپذیر مانند سوخت و الکتریسیته و انرژی تجدید پذیر مانند علوفه، کنسانتره، ماشینها، نیروی انسانی و آب محاسبه گردید. نتایج: میانگین مصرف انرژی تجدید ناپذیر در واحدهایی با جایگاه نگهداری فری استال و اصطبل باز به ازای هر کیلوگرم شیر تصحیح شده بر اساس چربی و پروتئین (FPCM) به ترتیب برابر 34/3 و 01/5 مگاژول بود (08/0=P). بیشترین میزان سهم انرژی مصرفی در همه واحدها مربوط به انرژی خوراک بود که در واحدهای نگهداری فری استال و اصطبل باز بهترتیب دارای سهمی برابر با 69/86% و 91/81% بود. میزان بهرهوری انرژی در واحدهای نگهداری فری استال و اصطبل باز برابر با 046/0 و 041/0 کیلوگرم بر مگاژول بود. نتیجهگیری کلی: با توجه به میزان مصرف انرژی تجدید ناپذیر به ازای هر کیلوگرم FPCM، واحدهای پرورش گاو شیری با جایگاه نگهداری متفاوت (فری استال در مقابل اصطبل باز) تفاوت متمایل به معنیداری با هم داشتند. همچنین، با توجه به میزان انرژی خوراک مصرفی به عنوان منبع اصلی مصرف انرژی، توجه ویژه به جلوگیری از هدر رفت منابع خوراکی از طریق مدیریت صحیح خوراکدهی و گروهبندی مناسب حیوانات باید مدنظر قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی تجدید ناپذیر؛ انرژی مصرفی؛ بهرهوری انرژی؛ جایگاه نگهداری؛ گاو شیری | ||
مراجع | ||
Abasi A, Fazaeli H, Zahedifar M, Mirhadi A, Gerami A, Teymournejhad N and Alavi M, 2015. Iran's chemical composition tables of livestock and poultry. Tehran, Iran. (In Persian).
Alam M, Alam M and Islam K, 2005. Energy flow in agriculture: Bangladesh. American Journal of Environmental Sciences 1(3): 213-220.
Clark J, Beede D, Erdman R, Goff J, Grummer R, Linn J, Pell A, Schwab C, Tomkins T and Varga G, 2001. Nutrient requirements of dairy cattle. National Academies Press, Washington DC, USA.
Corré W, Schröder JJ and Verhagen A, 2003. Energy use in conventional and organic farming systems. Paper presented at the Proceedings of the Open Meeting of the International Fertiliser Society, London.
Dalgaard T, Halberg N and Porter JR, 2001. A model for fossil energy use in Danish agriculture used to compare organic and conventional farming. Agriculture, Ecosystems and Environment 87(1): 51-65.
Dovì VG, Friedler F, Huisingh D and Klemeš JJ, 2009. Cleaner energy for sustainable future. Journal of Cleaner Production 17(10): 889-895.
Esengun K, Gündüz O and Erdal G, 2007. Input–output energy analysis in dry apricot production of Turkey. Energy Conversion and Management 48(2): 592-598.
Frorip J, Kokin E, Praks J, Poikalainen V, Ruus A, Veermäe I, Lepasalu L, Schäfer W, Mikkola H and Ahokas J, 2012. Energy consumption in animal production-case farm study. Agronomy research Biosystem engineering, Special 1: 39-48.
Hosseinzadeh-Bandbafha H, Safarzadeh D, Ahmadi E and Nabavi-Pelesaraei A, 2016. Optimization of energy consumption of dairy farms using data envelopment analysis–A case study: Qazvin city of Iran. Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences.
IDF A, 2010. Common carbon footprint approach for dairy. The IDF guide to standard lifecycle assessment methodology for the dairy sector. Bulletin of the International Dairy Foundation, Brussels, Belgium. 445.
Kitani O, 1999. CIGR Handbook of Agricultural Engineering, Volume V Energy and Biomass Engineering, Chapter 1 Natural Energy and Biomass, Part 1.3 Biomass Resources.
Kizilaslan H, 2009. Input–output energy analysis of cherries production in Tokat Province of Turkey. Applied Energy 86(7): 1354-1358.
Mandal K, Saha K, Ghosh P, Hati K and Bandyopadhyay K, 2002. Bioenergy and economic analysis of soybean-based crop production systems in central India. Biomass and Bioenergy 23(5): 337-345.
Mohammadi A, Rafiee S, Mohtasebi SS and Rafiee H, 2010. Energy inputs–yield relationship and cost analysis of kiwifruit production in Iran. Renewable energy 35(5): 1071-1075.
Ozkan B, Kurklu A and Akcaoz H, 2004. An input–output energy analysis in greenhouse vegetable production: a case study for Antalya region of Turkey. Biomass and Bioenergy 26(1): 89-95.
Sefeedpari P, 2012. Assessment and optimization of energy consumption in dairy farm: energy efficiency. Iranica Journal of Energy and Environment 3(3): 213-224.
Sefeedpari P, Rafiee S and Akram A, 2012. The functional relationship between non-renewable energy use and milk yield in Iran. Journal of Livestock Science (ISSN online 2277-6214) 3: 45-51.
Singh S and Mittal JP, 1992. Energy in production agriculture: Mittal Publications.
Soltanali H, Emadi B, Rouhani A and KHojastepour M, 2015. Energy consumption modeling and greenhouse gas emissions in dairy farms (case study: guilan province, Iran). Journal of Ruminant Research 4(2): 175-193. (In Persian).
Steinfeld H, Gerber P, Wassenaar T, Castel V and de Haan C, 2006. Livestock's long shadow: environmental issues and options, Roma, IT, FAO.
Uzal S, 2008. The effects of seasons on the area usage of animals and time budget in loose and free stall dairy cattle barns. Available: http://agris.fao.org.
Uzal S, 2013. Comparison of the energy efficiency of dairy production farms using different housing systems. Environmental Progress and Sustainable Energy 32(4): 1202-1208.
Uzal S and Ugurlu N, 2010. The time budget of dairy cows as affected by season and housing system. Journal of International Environmental Application and Science 5(4): 638-647.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 566 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 374 |