تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,272 |
تعداد مقالات | 15,724 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,825,044 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,664,804 |
تاثیر باکتریهای محرک رشد گیاه و قارچ های میکوریز آربوسکولار بر صفات فیزیولوژیکی تره ایرانی (.Allium ampeloprasum L) | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 8، دوره 29، شماره 1، اردیبهشت 1398، صفحه 121-136 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
صاحبعلی بلندنظر* 1؛ کیوان کریمی2؛ محمدرضا ساریخانی3 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
2گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
3گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
باکتری های حل کننده فسفات، تثبیت کننده نیتروژن و قارچ های میکوریز آربوسکولار نقش مهمی در تامین نیاز گیاهان به عناصر غذایی دارند. به منظور بررسی اثر کارایی باکترهای محرک رشد گیاهان و قارچ های میکوریز آربوسکولار بر صفات فیزیولوژیکی تره ایرانی آزمایش مزرعهای در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 10 تیمار و 3 تکرار در مزرعه به اجرا در آمد. در این آزمایش بذر تره ایرانی توده محلی تبریز با باکتریهای موجود در کودهای زیستی بارور 2 (Pseudomonas putida و Pantoea agglomerans P5) و نیتروکسین (Azotobacter sp.)، باکتریهای Azospirillum AC46I، Azospirillum AC49VП، باکتریهایP. fluorescens Chao،P. putida Tabriz و دو گونه قارچ میکوریز آربوسکولار Glomus versiforme، G. intraradices تلقیح و کاشته شد. نتایج نشان داد که شاخصهای محتوای کلروفیل، ویتامین ث، پلیفنل کل، فسفر و نیتروژن و درصد کلنیزاسیون در سطح احتمال یک درصد و اسیدپیروویک، پروتئینهای محلول و مقدار جذب فسفر و نیتروژن در سطح احتمال 5 درصد تحت تاثیر تیمار کودهای زیستی معنیدار شد.ه است. تیمار تلفیقی قارچهای میکوریز به همراه باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن به ویژه Azotobacter نتایج بهتری را نسبت به بقیه تیمارهای میکروبی در افزایش صفات کیفی تره ایرانی داشته به طوری که این باکتری ها باعث افزایش کارایی قارچ های میکوریز در تیمارهای تلفیقی شد که دلیل آن تغذیه بهتر و بیشتر مواد غذایی به ویژه فسفر و نیتروژن می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید پیرویک؛ پتاسیم؛ کود زیستی؛ فسفات بارور2؛ فسفر؛ کلروفیل؛ نیتروکسین | ||
مراجع | ||
Aguilera-Gumez L, Davies FT J, Olalde_Portugal V, Duray SA and Phavaphutanon L. 1999. Influence of phosphoruse and endomycorrhiza (Glomus intraradices) on gas exchange and plant growth of chile ancho pepper (Capsicum annum L. cv. San Luis). Photosynthetica, 36: 441-449.
Alizadeh Oskuei P, Aliasgharzad N and Baghban S. 2005. The effect of VA mycorrhiza on yield and vietemin C content of tomato. Journal of Aricultural Science and Natural Resource, 12(6): 218-228. (In Persian).
Amer GA and Utkhede RS. 2000. Development of formulation of biological agents for management of root rot of lettuce and cucumber. Canadian Journal of Microbiology, 46: 809–816.
Arnon DI. 1949. Copper enzymes in isolated chloroplast, polyphenoloxidase in Beta vulgaris. Plant Physiology, 24: 1-15.
Auge RM. 2004. Arbuscular mycorrhizae and soil plant water relations. Canadian Journal of Soil Scienc, 84: 373-381.
Biro B, Koves-Pechy K, Voros I, Takacs T, Eggenbergr P and Strasser RJ. 2000. Interrelations between Azospirillum and Rhizobium nitrogen-fixers and arbuscular mycorrhizal fungi in the rhizosphere of alfalfa in sterile, AMF-free or normal soil conditions. Appied Soil Ecology, 15(12): 159-168.
Bolandnazar S, Aliasgarzad N, Neishabury MR, and Chaparzadeh N. 2007. Mycorrhizal colonization improves onion (Allium cepa L.) yield and water use efficiency under water deficit condition. Scientia Horticulturae, 114: 11-15.
Bremner JM and Mulvaney CS. 1965. Nitrogen-Total. In: Methods of soil analysis: part 2, Chemical and Microbiological Properties. Page, A.L. (Ed). 1982. Second Edition. American Society of Agronomy Inc. Madison, Wisconsin USA. Agronomy Series No. 9, Part 2. pp. 595-622.
Brewster JL. 1994. Onion and other vegetable Alliums. CAB International‚ pp: 203-211.
Cardoso I and Kuyper MTW. 2006. Mycorrhizas and tropical soil fertility. Agriculture, Ecosystems and Environment, 116: 72-84.
Carletti S. 2002. Use of Plant Growth-Promoting Rhizobacteria in plant micropropagation www. ag. Auburn. Edu/argentina/pdfmanuscripts/ carletti. Pdf.
Cottenie A. 1980. Soil and plant testing as a basis of fertilizer recommendations. FAO Bulletin, No.82/2.
Dashti M, Kashi A, Vezvaei A, Mousavi A and Ershadi A. 2005. Evaluation the genetic diversity of Iranian leek (Allium ampeloprasum) landrace by using of RAPD marker. Agricultural Research ( Water, Soil and Plant in Agriculture), 5(3): 1-9. (In Persian).
Glick BR. 1995. The enhancement of plant growth by free-living bacteria. Canadian Journal of Microbiology, 41: 109-117.
Gupta Sood S. 2003. Chemotactic response of plant-growth-promoting bacteria towards root of vesicular-arbuscular mycorrhizal tomato plants. FEMS Microbiological Ecology, 45(3): 219-227.
Ibrahim MA, Campbell WF, Rupp L A and Allen EB. 1990. Effects of mycorrhizae on sorghum groeth, photosynthesis, and stomatal conductance under drought conditions. Arid Soil Research and Rehabitatin, 4: 99-107.
Jahan M, Koochki A, Ghornani R, Rejali F, Ariaei M and Ebrahimi A. 2009. The effect of biological fertilizers application on some agroecological characteristics of corn under conventional and ecological cropping systems. Iranian Journal of Field Crops Research,7(2): 375-390. (In Persian).
Jeffries P, Gianinazi S, Perotto S, Turnau K and Barea JM. 2003. The contribution of arbuscular mycorrhzal fungi in sustainable maintenance of plant health and soil fertility. Biology and Fertility of Soil, 61(1-2): 65-70.
Kaya C, Higes D, Kirnak H, and Tas I, 2003. Mycorrhizal colonization improves fruit yield and water use efficiency in watermelon grown under well-watered and water-stress condition. Plant and Soil, 253: 287-292.
Kloepper JW, Lifshittz R and Zablotowicz RM. 1989. Free-living bacterial inocula for enchancing crop productivity. Trends to Biotechnology, 7: 39-43.
Lincoln T and Edvardo Z. 1998. Plant physiology. Second Edition. Sinauer Associates. Inc publishers, PP. 792.
Morte A, Lovisolo C and Schubert A. 2000. Effect of drought stress on growth and water relations of the mycorrhizal association Helianthemum almeriense-Terfezia claveryi. Mycorrhiza, 10: 115-119.
Panahandeh J and Aghayev Y. 2001. Evaluation of Iranian leek (Allium ampeloprasum) karyplogy. Prossiding of Scond Iranian Horticultural Scienc, 141 p. (In Persian).
Piga P, Belanger R, Paulitzand TZ and Benhanau N. 1997. Increased resistance to Fusarium oxysporum f.sp. radicis-lycopersici in tomato plants treated with the endophytic bacterium Pseudomonas fluorescens, strain 63-28. Physiological and Molecular Plant Pathology, 50: 301-320.
Ribaudo CM, Paccusse AN, Cura JA and Fraschina V. 1998. Azospirillum maiz association: effects on dry matter yield and nitrate reductase activity. Journal of Agriculture in the Tropics and Subtropics, 31: 61-70. Sari E, Etebarian HR and Aminian H. 2007. The effects of Bacillus pumilus, isolated from wheat rhizosphere, on resistance in wheat seedling roots against the take-all fungus, Gaeumannomyces graminis var. tritici. Phytopathology, 155: 720-727 .
Sarrikhani MR and Ansari S. 2014. Assessment of some qualitative characteristics of common biofertilizers in Iran. Agricultural Science and Sustainable Production, 24(4.1): 1-14.
Schwimmer S and Weston WJ. 1961. Onion flavor and odor, enzymatic development of pyruvic acid in onion as a measure of pungency. Journal of the Science of Food and Agriculture, 9: 301–304.
Strack D, Fester T, Hause B, Schilemann W and Walter MH. 2003. Arbuscular mycorrhiza: biological, chemical and molecular aspects. Journal of Chemistry and Ecology, 29(9): 1955-1977.
Subramania KS, Santhanakrishnan P and Balasubramania P. 2006. Response of field grown tomato plants to arbuscular mycorrhizal fungal colonization under varying intensities of drought stress. Scientia Horticulturae, 107: 245-253.
Subramanian KS and Charest C. 1997. Nutritional, growth and reporductive responses of maize (Zea mays L.) to arbuscular mycorrhizal inoculation during and after drought stress at tasselling. Mycorrhiza, 7: 25-32. Varma A, and Hock B. 1998. Mycorrhiza. Springer Verlag Belin, Hiedelbery New York. PP. 704. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 517 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 494 |