تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,323 |
تعداد مقالات | 16,270 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,953,003 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,623,915 |
اثرات کشت مخلوط ذرت- لگوم بر برخی صفات کمی و کیفی علوفه ذرت | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 12، دوره 22، شماره 3، آبان 1391، صفحه 137-151 اصل مقاله (181.77 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عبدالله جوانمرد* 1؛ عادل دباغ محمدی نسب2؛ عزیز جوانشیر2؛ محمد مقدم2؛ حسین جانمحمدی2 | ||
1دانشگاه مراغه | ||
2دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثرات کشت مخلوط ذرت با لگوم بر عملکرد و کیفیت علوفه، آزمایشی در دو سال زراعی 85-1384 و 86-1385 به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز اجرا شد. تیمارها کشت خالص شبدر برسیم، ماشک گل خوشه ای، لوبیا، گاودانه و دو هیبرید ذرت (سینگل کراس 704 و 301) در تراکم مطلوب و همچنین کشت مخلوط هیبرید ذرت 704 و 301 با هر یک از این لگومها به صورت افزایشی کامل را شامل میشد. نتایج حاصل از تجزیه دادهها نشان داد که عملکرد خشک علوفه ذرت در کشت مخلوط با لگومها بویژه ماشک گل خوشهای و گاودانه کاهش مییابد. میزان کاهش عملکرد علوفه خشک ذرت در مقایسه با کشت خالص ذرت 80/15 درصد بود. بررسی شاخصهای کیفی علوفه نشان داد که درصد خاکستر و میزان پروتئین خام ذرت در کشت مخلوط به دلیل مکمل بودن اجزای کشت مخلوط در جذب عناصر غذایی افزایش مییابد. به طوری که، بر اساس میانگین دو سال بالاترین میزان ASH (خاکستر) و CP (پروتئین خام) ذرت در کشت مخلوط هیبریدهای ذرت با شبدر برسیم و لوبیا مشاهده شد. میزان افزایش ASH و CP هیبریدهای 704 و 301 ذرت در کشتهای مخلوط نسبت به کشت خالص آنها به ترتیب 43/9، 02/11 و 52/14، 42/18 درصد بود. بنابراین، ذرت در کشت مخلوط با لوبیا و شبدر برسیم دارای CP بالاتر و در نتیجه عملکرد پروتئین خام بالاتر نسبت به کشت خالص آن بود. دلیل این امر میتواند انتقال بیشتر نیتروژن از این لگومها به ذرت و همچنین کاهش کمتر عملکرد ذرت در کشت مخلوط با این لگومها در مقایسه با ماشک گل خوشهای و گاودانه باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین خام؛ عملکرد علوفه؛ کشت مخلوط؛ کیفیت علوفه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,191 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,140 |