تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,730 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,377 |
ارزیابی عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوههای کیوی رقم ’هایوارد‘ تولید شده در سیستمهای کشاورزی ارگانیک و متداول | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 1، دوره 22، شماره 3، آبان 1391، صفحه 1-12 اصل مقاله (166.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مصطفی عشورنژاد1؛ محمود قاسم¬نژاد* 1؛ سیروس آقاجانزاده2؛ جواد فتاحی مقدم1؛ داوود بخشی1 | ||
1دانشگاه گیلان | ||
2موسسه تحقیقات مرکبات رامسر | ||
چکیده | ||
تقاضا برای میوههای ارگانیک به خاطر ارزش غذایی بالا، کیفیت بهتر و نگهداری مناسب آنها به سرعت رو به افزایش است. در پژوهش حاضر، اثر روشهای تولید ارگانیک و متداول بر عمر انبارمانی میوههای کیوی رقم ’هایوارد‘ در دو سال متوالی ارزیابی شد. صفاتی مانند مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)،نسبت TSS/TA، سفتی بافت، کاهش وزن، ویتامین C، فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی میوهها در زمان برداشت، 30، 60 و 90 روز انبارداری در دمای 5/0±1 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی 5±90 درصد ارزیابی شدند. نتایج نشان داد کهدرصد کاهش وزن میوههای ارگانیک در طی انبارداری به طور معنیداری کمتر از میوههای متداول بوده است و چنین میوههای سفتی بافت خود را در طی انبارداری بهتر حفظ کردند. همچنین، میزان ویتامین C، فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی میوههای ارگانیک در زمان برداشت و در طی انبارداری نسبت به میوههای متداول بالاتر بوده است. میزان TSSمیوهها در زمان برداشت و در پایان انبارداری هر دو سال در میوههای متداول بیشتر بوده است، اما میزان TA میوههای ارگانیک در زمان برداشت و طی انبارداری نسبت به میوههای متداول بیشتر بود. بدین ترتیب میوههایی که به شیوه ارگانیک تولید شدند علاوه بر بالا بودن ارزش غذایی ماندگاری بیشتری را در طی نگهداری در سردخانه نشان دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
انبارداری؛ محصول ارگانیک؛ ظرفیت آنتی¬اکسیدانی؛ سفتی بافت؛ کاهش وزن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,014 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,172 |