تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,897 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,450 |
تاثیر واریته و تفت دادن بر خصوصیات فیزیکی و تجزیهپذیری شکمبهای دانه جو | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 4، دوره 28، شماره 3، آذر 1397، صفحه 47-63 اصل مقاله (748.95 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سمیرا سروری؛ علی حسینخانی* ؛ اکبر تقیزاده؛ حمید محمدزاده | ||
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: فرآوری حرارتی و نوع واریته دانه جو میتواند بر خصوصیات فیزیکی و تخمیری آن در شکمبه تاثیر بگذارد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی تاثیر واریتههای دانه جو و طول مدت تفت دادن بر خصوصیات فیزیکی و تجزیهپذیری دانه جو انجام شد. روشکار: دو واریته دانه جو(سهند و ماکویی) و چهار زمان فرآوری حرارتی (دمای 120 درجه سانتی گراد و زمان های0، 5،10، 15 دقیقه) در قالب طرح فاکتوریل 2*4 مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیهپذیری شکمبهای با استفاده از 2 راس گوسفند قزل فیستولادار و روش کیسههای نایلونی انجام پذیرفت. نتایج: فرآوری حرارتی موجب کاهش تجزیهپذیری ماده خشک دانه جو در ساعات 16 تا 48 گردید. میزان تجزیهپذیری واریته سهند بیشتر از واریته ماکوئی بود بود (05/0p <). با این حال نوع واریته و تیمار حرارتی تاثیری بر میزان تجزیهپذیری دانه جودر ساعات اولیه انکوباسیون نداشتند. بخش با تجزیهپذیری سریع (a) و با تجزیهپذیری آهسته(b) و ثابت نرخ تجزیه(c) با تفت دادن در هر دو واریته کاهش یافت. چربی خام، حل پذیری مادهخشک و خاکستر، تحت تاثیر اثر ثابت واریته، ماده خشک تحت تاثیرزمان فرآوری و دیواره سلولی، دیواره سلولی منهایهمیسلولز، ظرفیت نگهداری آب و جرم حجمی تودهای(BD100) تحت تاثیر اثرات ثابت زمان فرآوری و واریته قرار گرفتند. ظرفیت نگهداری آب دارای همبستگی مثبتی با ترکیبات دیواره سلولی (84/0r=) و دیواره سلولی منهایهمیسلولز (71/0r=) بود. همچنین ارتباط بین BD100 با دیواره سلولی و دیواره سلولی منهای همیسلولز مثبت و به ترتیب (40/0r= و 35/0r=) بود. نتیجهگیری نهایی: نتایج آزمایش نشان داد که با استفاده از واریته و فرآوری تفت دادن میتوان ضریب تجزیهپذیری مادهخشک دانهجو در شکمبه را کاهش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
غلات؛ ظرفیت نگهداری آب؛ جرم حجمی تودهای؛ فرآوری حرارتی | ||
مراجع | ||
AOAC. 2002. Official Methods of Analysis. 17th Edn. AOAC International, Gaithersburg, Maryland, USA.
Abdi Ghezeljeh E, Danesh Mesgaran M, Nassiri Moghaddam H and Vakili A, 2011. Bulk density, chemical composition and in vitro gas production parameters of Iranian barley grain cultivars grown at different selected climates. African Journal of Agriculture Research 6:5: 1226-1232.
Arieli A, Ben-Moshe A, Zamwel S and Tagari H, 1989. In situ evaluation of the ruminal and intestinal digestibility of heat-treated whole cottonseeds. Journal of dairy science 72:1228-1233.
Arieli A, Bruckental I, Kedar O and Sklan D, 1995. In sacco disappearance of starch, nitrogen and fat in processed grains. Animal of Feed Science Technology 51: 287–295.
Behgar M, Valizadeh R, Mirzaee M, Nasserian AA and Nasiri MR, 2009. Correlation between the physical and chemical properties of some forage and non forage fiber sources. Journal of Animal and Veterinary advances 8:11: 2280-2285.
Block ELD, Muller LC and Garwood DL, 1981. Brown midrib-3 corn silage and heat extruded soybeans for early lactating dairy cows. Journal of Dairy Science 64:1813-1825.
Cleary LJ, Van Herk F, Gibb DJ, McAllister TA and Chaves AV, 2011. Dry matter digestion kinetics of two varieties of barley grain sown with different seeding and nitrogen fertilization rates in four different sites across Canada. Asian-Aust. Journal of Animal Science 24:7: 965 - 973
Colkesen M, Kamalak A, Canbolat O, Gurbuz Y and Ozkan CO, 2005. Effect of cultivar and formaldehyde treatment of barley grain on rumen fermentation characteristics using in vitro gas production. South Afrcan Journal of Animal Science 35: 206-212.
Dann HM, Varga GA and Putnan DE, 1999. Improving energy supply late gestation and early postpartum dairy cows. Journal of Dairy Science 82: 1765-1778.
Dehghan M, Tahmasebi A, Dayyani O and Khezri A, 1390. Determination of physical, chemical and digestibility of some agricultural by-products. Iranian Journal of Animal Science Research 3: 4:412-421. (In Persian)
Faldet MA, Voss VL, Broderick GA and Sutter LD, 1991. Chemical, in vitro and in situ evaluation of heat-treated soybean proteins. Journal of Dairy Science 74: 2548-2554.
Fiems LO, Cottyn BG, Boucque CV, Vanacker JM and Buysee FX, 1990. Effect of grain processing on in sacco digestibility and degradability in the rumen. Archives of Animal Nutrient 40: 713–721.
Giger-Reverdin S, 2000. Characterisation of feedstuffs for ruminants using some physical parameters. Animal Feed Science Technology 86: 53-69.
Ghorbani GR and Hadj-Hussaini A, 2002. In situ degradability of Iranian barley grain cultivars. Small Ruminant Research 44: 207-212.
Heristov AN, Ahvenjarvi S, McAllister TA and Huhtanen P, 2003. Composition and digestive tract retention time of ruminal particles with functional specific gravity greater or less than 1.02. Journal of Animal Science 81:2639-2648.
Jonmohammadi H, Taghizadeh A and Pirani N, 1388. Chemical composition and metabolizable energy content of some barley varieties of east Azarbyjan using adult Leghorn roosters. Animal Science Reserches 19: 105-115. (In Persian).
Ljøkjel K, Harstad OM, Prestløkken E and Skrede A, 2003. In situ digestibility of protein in barley grain (Hordeum vulgare) and peas (Pisum sativum L.) in dairy cows: influence of heat treatment and glucose addition. Animal Feed Science Technology 107: 87–104.
McNiven MA, Hamilton RMG, Robinson PH and Leeuiwe JW, 1994. Effect of flame roasting on the nutrition quality of common cereal grain for ruminants and nonruminants. Animal of Feed Science Technology 47:31-40.
Montgomery MJ and Baumgardt BR, 1965. Prediction of nutrient composition and in vitro dry matter digestibility from physical characteristics of forages. Journal of Dairy Science 48: 1623-1628.
NRC (National Research Council) 2001. Nutrient requirement of dairy cattle. 7th ed. National Academy of Science, Washington D.C.
Pauly T, Spomdly R and Uden P, 1992. Rumen degradability in sacco of physically and chemically treated oat and barley grain. Journal of Science Food Agriculture 58: 465-473.
Plegge SD, Beryer LL and Fahey GC, 1982. Effect of roasting on utilization of soybean meal by ruminants. Journal of Animal Science 55:395-401.
Prestlokken E. 1999. In situ ruminal degradation and intestinal digestibility of dry matter and protein in expanded feed stuffs. Animal of Feed Science Technology 77:1-23.
Robertson JA and Eastwood MA, 1981. An investigation of the experimental conditions which could affect water holding capacity of dietary fiber. Journal of Science Food Agriculture 32: 819-825.
Robinson PH and Mcniven MA, 1994. Influence of flame roasting and feeding frequency of barley on performance of dairy cow. Journal of Dairy Science 77:3631-3643.
Reynolds WK, Hunt CW, Eckert JW and Hall MH, 1992. Evaluation of the feeding value of barley as affected by variety and location using near infrared reflectance spectroscopy. Proceedings western section american society animal science 43: 498.
Sadeghi AA and Shawrang P, 2008. Effects of microwave irradiation on ruminal dry matter, protein and starch degradation characteristics of barley grain. Animal of Feed Science Technology, 141:184–194.
Singh B. and Narang MP, 1991. Some physico-chemical characteristics of forages and their relationships to digestibility. Indian Journal of Animal Nutrition 8: 179-186.
Taghinejad Roudbaneh M. and Ebrahimi SR, 1389. Effects of roasting cotton seed on its gossypol content, ruminal degradability and in vitro protein digestibility. Journal of Agricultural Sciences 4: 13: 95-106. (In Persian)
Teimouri Yansari AR, Vailzadeh AA, Nasserian DA, Christensen P, and Eftekhari Shahroodi F. 2004. Effects of alfalfa particle size and specific gravity on chewing activity, digestibility, and performance of Holestein dairy cows. Journal of Dairy Science 87:3912-3924.
Taghizadeh A, Danesh mesgharan M and eftekhar shahroodi F, 1382. Study of ruminal digestion model for crude protein and dry matter using mobile nylon bag technique. Journal of Agricultural Science 131:101-123. (In Persian)
Taghizadeh A and Nemati Z, 2008. Degradability characteristics of treated and untreated barley grain using in situ technique. American Journal of Animal and Veteran Science 3:2: 53-56.
Theurer CB, 1986. Grain processing effects on starch utilization by ruminants. Journal of Animal Science 63:1649-1662.
Van Soest PJ, 1994. Nutritional ecology of the ruminant, 2th edition. Comestock publishing associates, Cornell University press, Ithaca and London.
Vansoest PJ, Robertson JB and Lewis BA, 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74:3583-3592.
WoodsVB, O'Mara FP. and Moloney AP. 2002. The in situ ruminal degradability of concentrate feedstuffs in steers as affected by level of feed composition and ratio of grass silage to concentrate. Animal Feed Science Technology 100: 15-30.
Yu D, Sprague M, Egan AR, Castleman GH, and Leury BJ. 2001. Comparison of raw and roasted narbon beans (vicia narbonensis) on performance and meat sensory attributes of lambs fed a rouphage-based diet. Animal Feed Science Technology 92:1-16.
Zaman MS, Mc Niven MA, Grimmelt B, Macleod JA. 1995. Effect of roasting of lupins (Lupins albus) and high protein variety of soybeans (AC proteus) on chemical composition and in situ dry matter and nitrogen disappearance in dairy cows. Animal Feed Science Technology 51:329-335.
Zalikarenab L, Pirmohammadi R and yalchi T, 1387. Determination of solubility, bulk density and water holding capacity of white and red grape pomace. Proceeding of 3rd Iranian congress in Animal Science (In Persian).
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 494 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 523 |