تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,526 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,637 |
اثر تراکم کشت و روش تربیت انگور بر ویژگیهای پومولوژیکی و عملکرد زیتون و انگور در سیستم کشت تلفیقی | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 2، دوره 28، شماره 4، دی 1397، صفحه 15-24 اصل مقاله (467.62 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رحمت الله غلامی* 1؛ ابوالمحسن حاجی امیری1؛ فردین قنبری2 | ||
1بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران | ||
2باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرمآباد، خرمآباد، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده این پژوهش بهمنظور بررسی اثر تراکم کشت و روش تربیت انگور بر ویژگیهای پومولوژیکی و عملکرد زیتون و انگور در شرایط کشت تلفیقی در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو واقع در استان کرمانشاه در سال زراعی 96-95 اجرا گردید. درختان زیتون و انگور هشتساله (کشت همزمان در سال1387) درآزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار با دو عامل فواصل کاشت در سه سطح 6×7، 7×7 و 8×7 متر و سیستم هدایت انگور در دو سطح هدایت پاچراغی و هدایت داربستی که به شکل داربست دوطرفه یک طبقه بافاصله 75 سانتیمتر از سطح زمین تربیتشده بودند، مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تراکم کشت و سیستم هدایت انگور بر ویژگی میوه و عملکرد درختان زیتون و انگور در کشت تلفیقی اثر گذاشت. تراکم کشت 7×7 و سیستم هدایت داربستی انگور باعث افزایش عملکرد میوه و روغن، ابعاد میوه و وزن خشک گوشت در درختان زیتون و نیز باعث افزایش وزن خوشه، وزن و قطر حبه، عملکرد تک بوته و عملکرد در هکتار در بوته انگور رقم یاقوتی گردید. از طرفی سیستم داربستی انگور در مقایسه با سیستم پاچراغی باعث افزایش تقریباً 12 درصد عملکرد بوتههای انگور در کشت تلفیقی زیتون و انگور گردید. نوع تربیت انگور بر ویژگی میوه و میزان عملکرد درختان زیتون اثری نداشت. با توجه به نتایج این آزمایش تراکم کشت 7×7 و نیز هدایت داربستی انگور در کشت تلفیقی زیتون و انگور قابل توصیه است. | ||
کلیدواژهها | ||
داربستی؛ سیستم هدایت؛ عملکرد روغن؛ فاصله کاشت؛ کشاورزی پایدار | ||
مراجع | ||
Acebedo MM, Cañete ML and Cuevas J. 2000. Processes affecting fruit distribution and its quality in the canopy of olive trees. Advances in Horticultural Science. 4:169-175.
Archer E and Hunter J .2010. Practices for sustainable viticulture. Part 2. Row orientation, vine spacing and trellis systems. Wynboer Technical Yearbook, 126- 135.
Boehm EW and Coombe BG. 2008. Viticulture Practices. Volume 2. Editors: Coombe, B. G. and Dry, P. R. 3rd Edition. Winetitles, Australia.
Brooker RW, Bennett AE, Cong W F, Daniell TJ, George TS, Hallett PD and Li L. 2015. Improving intercropping: a synthesis of research in agronomy, plant physiology and ecology. New Phytologist. 206(1): 107-117.
Cantini C and Gucci R. 1999. Pruning and training systems for modern olive growing. Csiro Publishing.
Connor DJ. 2006. Towards optimal designs for hedgerow olive orchards. Australian Journal of Agricultural Research, 57(10): 1067-1072.
Heuvel JV, Lerch SD, Lenerz CC, Meyers JM and Mansfield AK. 2013. Training system and vine spacing impact vine growth, yield, and fruit composition in a vigorous young ‘Noiret’vineyard. Hort Technology, 23(4): 505-510.
Hunter JJ. 1998. Plant spacing implications for grafted grapevine II soil water, plant water relations, Canopy Physiology, Vegetative and Reproductive Characteristics, Grape Composition, Wine Quality and labour requirements. South African Journal of Enology and Viticulture, 19(2): 35-51.
Karami F, Karami MJ and Ahmadi H. 2005. The effect of spacing on yield and quality of grape, 4 th Congress of Horticultural Sciences, Tehran, Iran. (In Persian).
Khazaie M. 2014. The study of maize and sugar beet intercropping. Agricultural Crop Management, 16 (4): 987-997. (In Persian).
León L, de la Rosa R, Rallo L, Guerrero N and Barranco D 2013. Influence of spacing on the initial production of hedgerow ‘Arbequina’olive orchards. Spanish Journal of Agricultural Research, 5(4): 554-558.
Lichtfouse E, Navarrete M, Debaeke P, Souchère V, Alberola C and Ménassieu J. 2009. Agronomy for sustainable agriculture: a review. In Sustainable agriculture. Springer Netherlands.
Lithourgidis AS, Dordas CA, Damalas CA, and Vlachostergios D. 2011. Annual intercrops: an alternative pathway for sustainable agriculture. Australian Journal of Crop Science, 5(4): 396.
Mahmood Zadeh H, Rasooli V and Ghorbanian D. 2009. Effect of some training systems on vegetative growth, fruit yield and fruit quality of Vitis vinifera cv. Sefid Bidaneh in Takestan region. Seed and Plant Production, 25 (4): 373-387. (In Persian).
Mushagalusa GN, Ledent JF and Draye X 2008. Shoot and root competition in potato/maize intercropping: Effects on growth and yield. Environmental and Experimental Botany, 64(2): 180-188.
Rallo Romero L, Guerrero N, Rosa Navarro RDL, Barranco Navero D and León Moreno L. 2007. Influence of spacing on the initial production of hedgerow" Arbequina" olive orchards. Spanish Journal of Agricultural Research, 5(4): 554-558.
Reynolds AG and Heuvel JEV. 2009. Influence of grapevine training systems on vine growth and fruit composition: a review. American Journal of Enology and Viticulture, 60(3): 251-268.
Zhang DP, Hongying J, Xingli C and Xue X. 1995. Studies on the essential relationship between canopy microclimate. Acta Horticulturae Sinica, 22(2): 110-116.
Ripoche A, Celette F, Cinna JP and Gary C. 2010. Design of intercrop management plans to fulfil production and environmental objectives in vineyards. European Journal of Agronomy. 32(1): 30-39.
Shaulis N, Amberg H and Crowe D. 1966. Response of Concord grapes to light exposure and Geneva double curtain training. In Proceedings of the American Society for Horticultural Science. No. DEC, Pp. 268-274.
Thevathasan NV and Gordon AM. 1997. Poplar leaf biomass distribution and nitrogen dynamics in a poplar-barley intercropped system in southern Ontario, Canada. Agroforestry Systems, 37(1): 79-90.
Tombesi A, Boco M and Pilli M. 1997. Influence of light exposure on olive fruit growth and composition. In III International Symposium on Olive Growing. Pp. 255-260.
Tous J, Romero A and Plana J. 2005. Vigor (Banco de germoplasma de Cataluña). Variedades de olivo en España (Libro II: Variabilidad y selección). Pp, 247-256.
Zahavi T, Reuveni M, Scheglov D and Lavee S. 2001. Effect of grapevine training systems on development of powdery mildew. European Journal of Plant Pathology, 107(5): 495-501.
Zinanloo A, Azimi M. 2001. Visiting report from Italy, Zanjan Province Agricultural Research Center, Zanjan, Iran. (In Persian). | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 813 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 932 |