تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,121 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,568 |
ارزیابی تحمل پایههای سیب مالینگ مرتون 106، گمی آلماسی و هیبرید آنها به کلروز آهن | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 18، دوره 28، شماره 2، مرداد 1397، صفحه 263-273 اصل مقاله (928.27 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
شهنام اشتری* 1؛ محمدرضا دادپور2؛ شاهین اوستان3؛ فریبرز زارع نهندی2 | ||
1گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
2گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
3گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
اکثر باغات میوه سردسیری ایران در مناطق آهکی استقرار یافته و علایم کمبود آهن در این اراضی به وفور قابل مشاهده است و باغداران مقادیر قابل توجهی کود شیمیایی حاوی آهن استفاده مینمایند که علاوه بر هزینه بر بودن، تعادل سایر عناصر غذایی خاک را نیز بر هم می زند. به منظور ارزیابی تحمل پایههای گمی آلماسی و مالینگ مرتون 106 و هیبرید آنها به کلروز آهن ناشی از بیکربنات، پایه های مورد مطالعه در گلدانهای 10 کیلوگرمی حاوی خاک غیرآهکی تیمار شده با 500 میلیگرم در کیلوگرم بیکربنات از منبع بیکربنات پتاسیم و شاهد (فاقد بیکربنات) کاشته شد. در پایان دوره رشد پارامترهای شاخص کلروفیل، فلورسانس کلروفیل برگی و غلظت نیتروژن کل، فسفر، پتاسیم، آهن، آهن کل، منگنز، منیزیم، روی، کلسیم در بخش هوایی و ریشه اندازهگیری شد. صفات شاخص کلروفیل، نسبت فلورسنس متغیر به حداکثر (Fv/Fm ) ، نیتروژن کل، منگنز و روی برگی و همچنین مقادیر فسفر و منیزیم ریشه به طور معنیداری تحت تاثیر اثرات متقابل بستر درکلون قرار گرفتند. نوع رقم و هیبریدهای آنها مقادیر کلروفیل کل، نیتروژن کل، فسفر، پتاسیم، آهن کل و کلسیم برگها و همچنین نیتروژن کل، روی، کلسیم، منگنز، پتاسیم، آهن و آهن کل بخش ریشه را تحت تاثیر قرار داد. پایه گمی آلماسی، بالاترین مقادیر کلروفیل کل، نیتروژن کل، فسفر ،کلسیم، پتاسیم وآهن کل برگی را نسبت به دیگر پایهها دارا بود. پایه گمی آلماسی در بستر بیکربناتی وهمچنین بسترغیرآهکی (شاهد) بیشترین مقادیر شاخص کلروفیل، Fv/Fm، منگنز و روی را نسبت به دیگر پایهها داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
بیکربنات؛ پایه هیبرید؛ خاک آهکی؛ سیب؛ کلروز آهن | ||
مراجع | ||
Alcantara E, Romera FJ and Canete M, 2000. Effects of bicarbonate and iron supply on Fe (III) reducing capacity of roots and leaf chlorosis of the susceptible peach rootstock Nemaguard, Journal of Plant Nutrition, 23: 1607-1617.
Amiri M, Fallahi EM, Safi-Songhorabad Amiri M, Fallahi E. and Safi-Songhorabad M, 2014. Influence of Rootstock on Mineral Uptake and Scion Growth of ‘Golden Delicious’ and ‘Royal Gala’ apples, Journal of Plant Nutrition, 37: 16-29.
Babalar M, Mohebi M, Askary Sarcheshme MA, 2015. Effect of iron and nitrogen application on quantitative and qualitative characteristics of apple “cv. Fuji”. Iranian Journal of Horticultural Science, 46(3): 399-407. (In Persian).
Baker NR and Horton P, 1978. Chlorophyll fluorescence quenching during photoinhibition. In: Photoinhibition (D.J. Kyle, C.B Osmond, C.J. Artzen, Eds.). Elsevier Scientific Publisher, Amsterdam, 85-94.
Colla G, Rouphael Y, Cardarelli M, Salerno A and Rea E, 2010. The effectiveness of grafting to improve alkalinity tolerance in watermelon. Environmental & Experimental Botany, 68:283-291.
De la Guardia MD, and Alcántara E, 2002. Bicarbonate and low iron level increase root to total plant weight ratio in olive and peach rootstock. Journal of Plant Nutrition, 25: 1021-1032.
Deng CN, Zhang GX, Pan X L, and Zhao KY, 2010. Chlorophyll fluorescence and gas exchange responses of maize seedlings to saline-alkaline stress. Bulgarian Journal of Agricultural Science, 16(1): 49-58.
Donini S, Castagna A, Ranieri A and Zocchi G, 2009. Differential responses in pear and quince genotypes induced by Fe deficiency and bicarbonate. Journal of plant physiology, 166:1183-1196.
Ershadi A and Talaie A, 2001. The effect of clonal rootstocks on leaf mineral composition of several apple cultivars. Acta Horticulturae. 564: 317-320.
Gasemi A, Nasiri J,Yahya abadi M, 2010. Study of the Relative Tolerance of Quince (Cydonia oblonga Mill.) Rootstocks to Different Bicarbonate Concentrations.Journal of Cultivation of Seedlings and Seeds (Seedlings and Seeds), 26:137-157.(In Persian).Hakam P, khanizade S, Deell‚ JR, and Richr C, 2000. Assessing chilling tolerance in roses using chlorophyll fluorescence. HortScience, 35: 184-186.
Jarrahi N, Moez Ardalan M and Akhlaghi Amiri N, 2013. Effect of bicarbonate of irrigation water on absorption of some of micro elements and leaf chlorophyll of some citrus rootstocks in hydroponic culture. International Journal of Agriculture and Crop Sciences, 6(7): 389-395.
Johnson JD, Tognetti R and Paris P, 2002. Water relations and gas exchange in poplar and willow under water stress and elevated atomospheric CO2. Physiolgia. Plantarum, 115:93-100.
Kari Y, Jaakkola A and R, Aksela, 2004. Effect of Fe compounds on nutrient uptake by plants grown in sand media with different pH. Journal of Plant Nutrition and Soil Science, 167: 602-608
Krause GH and Weis E, 1984. Chlorophyll fluorescence as a tool in plant physiology. Interaction of fluorescence signals. Photosynthetic Research, 5:139-157.
Lindsay WL, 1979. Chemical equilibria in soils. The Blackburn Press, Caldwell, NJ.
Liu J, and Shi DC, 2010, Photosynthesis, chlorophyll fluorescence, inorganic ion and organic acid accumulations of sunflower in responses to salt and salt-alkaline mixed stress. Photosynthetica journal, 48: 127-134.
Malakouti MJ, Ehyaee M and Khoshkhabar VG, 2009. Irrigatio Water Bicarbonate Obstacle to Increasing Agricultural Productivy in the Country. Technical publications. Soil and Water Research Institute.Iran. (In Persian).
Mengel K, 1994. Iron availability in plant tissues: iron chlorosis on calcareous soils. Plant and Soil, 165: 275–283.
Malassiotis A, Tanou G, Diamantidis G, Patakas A, and Therios L, 2006. Effects of 4-month Fe deficiency exposure on Fe reduction mechanism, photosynthetic gas exchange, chlorophyll fluorescence and antioxidant defense in two peach rootstocks differing in Fe deficiency tolerance. Journal of Plant Physiology, 163: 176-18.
Pestana M, David M and Varennes A, 2001. Responses of ‘‘Newhall’’ orange trees to iron deficiency in hydroponics: effects on leaf chlorophyll, photosynthetic efficiency, and root ferric chelate reductase activity. Journal of Plant nutrition, 24: 1609-1620.
Rajabi M, Karimi HR and Hokmabadi H, 2012. The effects of different concentrations of sodium bicarbonate on some of the foundations of pistachios in a hydroponic system. Journal of Horticultural Science and Technology, 13: 114-101. (In Persian).
Sabir A, Bilir-Ekbic H, Erdem H and Tangolar S, 2010. Response of four gropvine (Vitis spp.) genotypes to direct or bicarbonate-induced iron deficiency. Spanish Journal of Reserch, 803-829.
Shahabi A, Malakouti MJ and Fallahi E, 2005. Effects of Bicarbonate Content of Irrigation Water on Nutritional Disorders of Some Apple Varieties, Journal of Plant Nutrition, 28: 1663-1678.
Soltani A, 2004. Chlorophyll Fluorescence and Its Application. Internal Press. University of Agricultural Science and Natural Resource, Gorgan, Iran. (In persian).
Surpin M, Larkin RM and Chory J, 2002. Signal transduction between the chloroplast and the nucleus. The Plant Cell Supplementary, 327–338.
Tabatabaei SJ, 2014. Principal of Mineral Nutrition of Plant. University of Tabriz. (In Persian).
Valdez-Aguilar LA, and Reed DW, 2007. Response of selected greenhouse ornamental plants to alkalinity in irrigation water. Journal of Plant nutrition,, 30: 441-452.
YangC W, Xu HH, Wang L L, Liu J, Shi DC, and Wang DL, 2009. Comparative effects of salt-stress and alkali-stress on the growth, photosynthesis, solute accumulation, and ion balance of barley plants. Journal Photosynthetica, 47: 79-86.
Zribi K, and Gharsalli M, 2002. Effect of bicarbonate on growth and iron nutrition of pea. Journal of Plant Nutrition, 25: 2143-2149. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 448 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 409 |