تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,353 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,696 |
بررسی اثر شرایط استخراج بر پارامترهای رنگی پودر کورکومین حاصل از ریزوم گیاه زردچوبه (Curcuma longa) با استفاده از روش سطح پاسخ | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 15، دوره 28، شماره 1، فروردین 1397، صفحه 197-206 اصل مقاله (1001.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
شادی بلوریان* 1؛ صفیه خلیلیان2؛ ناصر صداقت3؛ فرشته حسینی1؛ مجید افشاری4 | ||
1گروه پژوهشی افزودنیهای غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
4دانشکده کشاورزی و دامپروری تربت جام | ||
چکیده | ||
رنگدانههای موجود در ریزوم زردچوبه دارای طیفی از ساختارهای شیمیایی مشابه یا ایزومری بوده و افزون بر این رنگدانه کورکومین خود مشتمل بر سه نوع I، II و III نیز میباشد این رنگدانهها قادر به ایجاد طیف رنگی زرد تا نارنجی (توتومری) و زرد (انواع کورکومین) میباشند. بنابراین میتوان با بررسی روند تغییرات مقادیر پارامترهای رنگی تا حدودی از وجود یا میزان این ترکیبات در پودر حاصل اطلاع یافت. در این پژوهش اثر برخی شرایط استخراج با روش خیساندن (ماسراسیون) مانند نسبت حلال به ماده جامد (2-5/1)، نسبت استون به اتانول (100-0) و زمان استخراج (48-24 ساعت) بر پارامترهای رنگی (L* a* b*) پودر عصاره حاصل از استخراج با استفاده از روش سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بودند که مدلهای چند جمله ای F2 (برای پارامتر رنگی a*) و خطی (برای پارامترهای رنگی L* و b*) به خوبی قادر به توصیف رفتار دادهها بوده و به طور معنیداری رابطه بین متغیرهای مستقل و پاسخها را بیان کردند. | ||
کلیدواژهها | ||
پارامترهای رنگی؛ رنگدانه؛ زرد چوبه کورکومین؛ ماسراسیون | ||
مراجع | ||
مشرف بروجنی، ل، 1386، بررسی تولید رنگ خوراکی قرمز از چغندر لبوئی و پایداری آن در حلال فرآیندهای غذایی، پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان. Carrubba IC, 2008.Vegetable Extracts as Natural Sources of Dyes. ISHS Acta Horticulturae. 457.
Chearwae W, Anuchapreeda S, Nandigama K, Ambudkar SV, Limtrakul P, 2004. Biochemical mechanism of modulation of human P-glycoprotein(ABCB1) by curcumin I, II, and III purified from Turmeric powder. Biochemical Pharmacology 68:2043–2052.
Hiserodt R, Hartman TG, Ho C, Rosen RT. 1996. Characterization of powdered turmeric by liquid chromatography-mass spectrometry and gas chromatography-mass spectrometry. Journal of Chromatography A 740: 51-63.
Goel A, Kunnumakkara KB and Aggarwal, BB. (2008) Curcumin as ‘‘Curecumin’’: From kitchen to clinic. Biochemical pharmacology 75: 787-809.
Majeed M et al. (1999). Bioprotectant composition, Method of use and extraction process of curcuminoids. U.S. PATENT, 5861415.
Sair L. Park E and Klee L. (1967). Extracting values from turmeric. U.S. PATENT, 3340250.
Sun.D.W., Zheng, C.and Zheng, L. 2006. Recent developments and applications image features for food quality evaluation and inspection-a review.Trend in Food Science & Technology 17: 642-655.
Verghese J. (1993). Isolation of Curcumin from Curcuma longs L. Rhizome. Flavour and fragrance journal 8, 315-319.
Wang L, Li D, Bao C, You J, Wang Z, Shi Y and Zhang H. 2008. Ultrasonic extraction and separation of anthraquinones from Rheum palmatumL.Ultrasonics Sonochemistry 15: 738–746. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 855 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,077 |