تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,273 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,670 |
بهینهسازی استخراج و میکروانکپسولاسیون آنتوسیانین حاصل از پوستپیاز قرمز وکلم قرمز | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 7، دوره 28، شماره 1، فروردین 1397، صفحه 73-91 اصل مقاله (1.82 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهدیه انصاری؛ محمود رضا حجتی* | ||
گروه مهندسی شیمی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران | ||
چکیده | ||
آنتوسیانین ها بهدلیل داشتن طیف گستردهای از رنگها و خصوصیت آنتیاکسیدانی، بسیار پرکاربرد و گزینهی مناسبی برای استفاده به عنوان رنگ خوراکی در تولید غذاهای گوناگون است. در این پژوهش، اثر پارامترهای نوع حلال (اتانول اسیدی شده با HCL 5/1 نرمال و اتانول)، نسبت حلال به ماده اولیه)10، 15 و20)، دما (°C 40،30 و 50 )، زمان (2، 25 و 48 ساعت) و میزان نور بر استخراج آنتوسیانین از پوست پیاز قرمز و کلم قرمز به روش حلال بررسی و با استفاده از طراحی آزمایش فاکتوریل جزئی شرایط بهینه استخراج تعیین شده است. نتایج نشان میدهد که بیشترین میزان استخراج از پوست پیاز قرمز و کلم قرمز به ترتیب در شرایط عملیاتی حلال اتانول اسیدیشده با HCL5/1نرمال (15:85)، اتانول 80٪ و دمای 58/31، 88/35 درجه سانتیگراد و زمان 32/18، 4/3 ساعت، نسبت حلال به مادهاولیه برابر 65/18، 04/18 (حجمی/جرمی) و در محیط تاریک است. به منظور افزایش پایداری رنگ مایع تولید شده در برابر عوامل محیطی، میکروانکپسولاسیون به روش خشککن انجمادی و با دو عامل صمغ عربی و مالتودکسترین انجام شد. با توجه به نتایج آزمون TGA و DSC، عامل صمغ عربی در برابر حرارت مقاومت بیشتری داشته است به طوری که دمای آغاز تخریب پودر انکپسوله شده توسط این پوششدهنده برای پوست پیاز قرمز و کلم قرمز به ترتیب از 82/63 به 87/250 و از 03/81 به 64/263 درجه سانتیگراد افزایش یافتهاست. متوسط اندازه ذرات پودر انکپسوله با عامل مالتودکسترین کوچکتر و به ترتیب برابر با 1/6 و 5/21 میکرومتر است، همچنین طیفسنجی با استفاده از پراش اشعه ایکس(XRD)، نشان میدهد ساختار پودرهای انکپسوله شده آمورف است. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ پوست پیاز قرمز؛ کلم قرمز؛ فاکتوریل جزئی؛ انکپسولاسیون | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,073 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,664 |