تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,339 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,915 |
تاثیرکاربرد کود گاوی پوسیده و ورمیکمپوست برخواص میکرومرفولوژیک در یک خاک لومشنی | ||
دانش آب و خاک | ||
مقاله 9، دوره 22، شماره 4، بهمن 1391، صفحه 135-146 اصل مقاله (332.1 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علی اصغر جعفرزاده* 1؛ طرلان شیخاوندی1؛ ویدا منتخبی کلجاهی؛ محمدرضا نیشابوری1؛ شکرالله اصغری2 | ||
1دانشگاه تبریز | ||
2دانشگاه محقق اردبیلی | ||
چکیده | ||
مطالعات میکروموفولوژیک در رابطه با اندازه خاکدانهها، منافذ و نحوه توزیع آنها میتواند اطلاعات دقیق از ساختمان خاک را فراهم کرده و تفسیر رفتار خاک را تسهیل نماید. هدف از این تحقیق، بررسی اثر کاربرد مواد اصلاحکننده طبیعی (ورمیکمپوست و کود دامی پوسیده) بر خصوصیات میکرومرفولوژیک خاک میباشد که شامل الگوی توزیع اندازه منافذ خاک، خاکدانهها، تخلخل کل و ساختمان (ریزساختار) در یک خاک لومشنی میباشد. در این مطالعه فرض بر افزایش خاکدانهسازی و تخلخل بر اثر کاهش نسبی منافذ میکرو و ماکرو نسبت به مزو و بهبود ساختمان خاک در مقایسه با تیمار شاهد می باشد. بدین منظور نمونه ها از ستون های خاک (لولههای PVC) با تیمارهای مختلف (خاک مخلوط شده با مقادیر متفاوت ورمیکمپوست و کود دامی پوسیده و تحت زمانهای مختلف انکوباسیون 30 و 180 روزه و در رطوبت (FC 75/0) توسط جعبههای کوبیانا به ابعاد 6×4×3 سانتیمتر از قسمت بالایی 30-0 سانتیمتری لولهها تهیه گردید. پس از هوا خشک شدن، نمونهها بوسیله رزین و سخت کننده، سفت و سخت گردیده و از آنها مقاطع نازک تهیه و با میکروسکوب پلاریزان مورد مطالعه قرار گرفتند. بر اساس نتایج بدست آمده توسعه یافتگی ساختمان بویژه در سطح دوم هر دو اصلاح کننده (به ترتیب برای ورمیکمپوست و کود دامی پوسیده 5 و25 گرم در کیلوگرم خاک خشک) و زمان انکوباسیون 180 روز مشاهده شد که تأثیر قابل توجهی را بر خاکدانهسازی داشته و خاکدانههای درشت و کاملاً توسعه یافته را بوجود آوردهاند. هر دو اصلاح کننده آلی، منافذ مزو و ماکرو را افزایش داده که در سطح دوم و زمان انکوباسیون 180 روز این تغییرات چشمگیر میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اصلاحکننده آلی؛ تخلخل کل؛ توزیع اندازه منافذ؛ خاکدانهسازی؛ ساختمان خاک؛ میکرومرفولوژی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,372 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,764 |