تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,304 |
تعداد مقالات | 15,950 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,286,213 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,044,262 |
بررسی اثرات تراکم بر عملکرد سوخ پیاز در کشت خالص و کشت های مخلوط پیاز خوراکی و شنبلیله | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 14، دوره 27، شماره 3، مهر 1396، صفحه 201-214 اصل مقاله (802.93 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
طاهره مقبلی1؛ صاحبعلی بلند نظر* 1؛ جابر پناهنده1؛ یعقوب راعی2 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
2گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تأثیر کشت مخلوط بر عملکرد و اجزای عملکرد پیاز و شنبلیله، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان به اجرا در آمد. فاکتور اول فاصله کاشت پیاز خوراکی در تراکم های 20، 25 و 30 بوته در متر مربع و فاکتور دوم کاشت شنبلیله در تراکم های 12، 15 و 25 بوته در متر مربع همراه با تک کشتی های دو گونه در فواصل کشت مذکور بود. زمان برداشت تعداد و طول گیاه، وزن تر و خشک بوته ، قطر سوخ، وزن تر و خشک سوخ ، عملکرد، نسبت برابری زمین و مجموع ارزش نسبی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد بیشترین عملکرد پیاز خوراکی (2/43 تن در هکتار) در کشت مخلوط در تراکم 30 بوته در متر مربع مشاهده شد. در کشت مخلوط افزایشی تعداد برگ، طول گیاه و وزن تر و خشک بوته پیاز با کاهش تراکم بوته از 30 به 20 بوته در متر مربع افزایش یافتند. همچنین بیشترین وزن تر و خشک سوخ پیاز به ترتیب 64/11 و 2/167 گرم از تراکم کاشت مخلوط 25 بوته در متر مربع شنبلیله بدست آمد. در پیاز کشت مخلوط شنبلیله باعث افزایش تعداد برگ، طول گیاه و وزن تر و خشک بوته پیاز گردید. اگر چه کشت مخلوط شنبلیله با پیاز بر عملکرد در مقایسه با کشت های خالص تاثیر معنی داری نداشت. بالاترین نسبت برابری زمین (65/1) و ارزش نسبی (70/1) در کشت مخلوط به ترتیب در ترکیب های تیماری پیاز با تراکم 30 بوته، شنبلیله با تراکم 12 بوته در متر مربع و پیاز با تراکم 30 بوته و شنبلیله با تراکم 25 بوته در متر مربع بدست آمدند. | ||
کلیدواژهها | ||
پیازخوراکی؛ شنبلیله؛ کشت مخلوط؛ عملکرد؛ نسبت برابری زمین | ||
مراجع | ||
Abou-Hussein SD, Salman SR, Abdel-Mawgoud A and Ghonarne AA, 2005. Productivity,quality and profit of sole or intercropped green bean(Phaseolus vulgaris L.) crop. Journal of Agronomy, 4: 151-15. Adam BK, 2006. Organic allium production. NCAT Agriculture Specialist, 1-20. Anthon G.E and Barrett D.M, 2003. Modified method for the determination of pyruvic acid with dinitrophenylhydrazine in the assessment of onion purgency. Journal of the Science of Food and Agriculture, 83: 1210-1213. Brintha I and Thayamini H, 2012. Effect of intercropping chili (Capsicum annuum L.) with onion (Allium cepa L.) in sandy regosol. Bangladesh Journal Agriculture Research, 37(3): 547-550. Bolandnazar S, Pazani Z and Mohammadi J, 2011. The study of cucumber and onion intercropping. Agricultural Science and Sustainable Production, 21(3): 135-145. Caviglia OP, Sadras VO and Andrade FH, 2011. Yield and quality of wheat and soy-bean in sole- and double-cropping. Journal of Agronomy, 103 (4): 1081–1089. Dalia MT and Abd El-Gaid MA, 2012. Evaluation of yield and its components of intercropped tomato – garlic in New Valley Governorate. Research Journal of Agriculture and Biological Sciences, 8(2): 256-260. Gao Y, Duan A, Qiu X, Liu Z, Sun J, Zhang J and Wang H, 2010. Distribution of roots and root length density in a maize/soybean strip intercropping system. Agriculture Water Management, 98: 199–212. Hauggaard- Nielsen H, Ambus P and Jensen ES, 2001. Interspecific competition, N use and interference with weeds in pea – barley intercropping. Field Crops Research, 70:101-109. Humberto FC, 2004. Response to shading in Chenopodium album: The effect of the maternal environment and N source supplied. Canadian Journal of Botany, 82: 1371-1381. Javanshir A, Dabbagh Mohammadi Nasab A, HamidI A and Gholipour M, 2001. Ecology of intercropping (Translation). Publications Jihad Mashhad University. Kabura, BH, Musa B and Odo PE, 2008. Evaluation of the yield components and yield of onion (Allium cepa L.)-pepper (Capsicum annum L.) intercrop the Sudan Savanna. Journal of Agronomy, 7: 88-92. Kapoor R, Giri B and Mukergi KG, 2004. Improved growth and essential oil yield and quality in (Foenicculum vulgare mill) on mycorrhizal inoculation supplemented with P-fertilizer, Bioresource technology, 93: 307-311. Kilonzo Mutiga S, Gohole Land Auma E, 2011. Agronomic performance of collards under two intercrops and varying nitrogen application levels as assessed using land equivalent ratios. Journal of Agricultural Science, 3(1): 22-27. Lithourgidis AS, Dordas CA, Damalas CA and Vlachostergios DN, 2011. Annual intercrops: an alternative pathway for sustainable agriculture. Australian Journal of Crop Science, 5(4): 396-410. Mazaheri d, 1995. Agriculture Intercropping. Publications University Tehran. Mollah MRA, Rahman SML, Khlequzzaman KM, Rahim MA, and Akther MA, 2007. Performance of intercropping groundnut with garlic and onion. International Journal of Sustainable Crop Production, 2: 31-33. Ngullie BE, Singh VB, Singh AK and Singh H, 2011. Fertilizing for sustainable onion production systems. Better Crops, 95 (1): 1-7. Ouma G and Jeruto P, 2010. Sustainable horticultural crop production through intercropping:The case of fruits and vegetable crops: A review. Agriculture and Biology Journal of North America, 1(5): 1098-1105. Perner H, Rohn S, Driemel G, Batt N, Schwarz D, Kroh LW and George E, 2008. Effect of nitrogen species supply and mycorrhizal colonization on organosulfur and phenolic compounds in onions. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56(10):3538-3545. Poggio SL, 2005.Structure of weed communities occurring in monoculture and intercropping of field pea and barley, Agriculture. Ecosystems & Environment, 109: 48-58. Pudnam AR and Duke WB, 1978. Allelopaty in agroecosystems, Annual Review of Phytopathology, 16: 431-451. Ranjbar M and Hajmoradi Z, 2015. A new species of Trigonella sect. Ellipticae (Leguminosae- Papilionoideae) from Iran, including cytogenetic and anatomical notes. Phytotaxa, 202 (1): 26-34. Rezvani Moghaddam P, Moradi R and Mansoori H, 2014. Influence of planting date, intercropping and plant growthpromoting rhizobacteria on cumin (Cuminum cyminum L.) with particular respect to disease infestation in Iran. Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants, 1: 134-143. Rusinamhodzi L, Corbeels M, Nyamangara J and Giller KE, 2012. Maize-grain legume intercropping is an attractive option for ecological intensification that reduces climatic risk for smallholder farmers in central Mozambique. Field Crops Research, 136: 12-18. Shirzadia MH, Rezaei S, Hemayati SS and Abedi M, 2011. Evaluation of fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) and lentil (Lens culinaris Medikus) intercropping. Plant Ecophysiology, 3: 53-58. Shokati B and Ghassemi-golezan K, 2013. Effects of fenugreek and dill different intercropping patterns and harvesting times on essential oil of dill. Cercetari Agronomice in Moldova, 3 (155): 89-94. Shokati B and Zehtab-Salmasi S, 2014. Effect of different intercropping patterns on yield and yield components of dill and fenugreek. Azarian Journal of Agriculture, 1(1): 1-5. Sullivan P, 2003. Applying the principle of sustainable farming. ATTRA National sustainable agriculture information service. Tehran Jehad Daneshgahi Press, 45 pp. (In Persian). Trdan S, Znidar D, Vali N, Rozman L and Vidrih M, 2006. Intercropping against onion thrips, Thrips tabaci Lindeman (Thysanoptera: Thripidae) in onion production: on the suitability of orchard grass, lacy phacelia, and buckwheat as alternatives for white clover. Journal of Plant Diseases and Protection, 113(1): 24–30. Viteri SE, Jeanneth M and Villamil JE, 2012. Verificacion de alternativas para la sostenibilidad de la produccion de cebolla (Allium cepa L.) en Cucaita, Boyacá. Agronomia Colombiana, 30(1): 124-132. Wenxue L, Long L, Jianhao S, Tianwen G, Fusuo Z, Xingguo B, Peng A and Tang C, 2005. Effects of intercropping and nitrogen application on nitrate presentinthe profile of orthic an orthic anthrosolwest china. Agriculture Ecosystems and Environment, 105: 483 – 491. Yildirim E and Guvenc I, 2005. Intercropping based on cauliflower: more productive, profitable and highly sustainable. Journal of Agronomy, 22: 11–18. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,244 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 687 |