تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,644 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,105 |
اثر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر ارزش تغذیهای علوفه خشک یونجه برداشت شده از مناطق گرمسیر | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 9، دوره 27، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 113-131 اصل مقاله (949.93 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
صفورا یوسفی نژاد1؛ فرشید فتاح نیا* 1؛ سید غلامرضا موسوی2؛ مهدی رشنوادی3 | ||
1ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه ایلام | ||
3آموزشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلام | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: عوامل موثر بر ارزش تغذیهای علوفه یونجه برای تغذیه نشخوارکنندگان. هدف: اثر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر ارزش تغذیهای علوفه خشک یونجه برداشت شده از مناطق گرمسیری بررسی شد. روش کار: علوفه یونجه در دو مرحله بلوغ (قبل از گلدهی و اوایل گلدهی) و در دو زمان (صبح و عصر) برداشت شد. ترکیب شیمیایی، بخشهای مختلف پروتئین خام، پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه و تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام و الیاف شوینده خنثی تعیین شد. نتایج: علوفه یونجه برداشت شده در اوایل گلدهی در مقایسه با قبل از گلدهی دارای الیاف، لیگنین، پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه، عصاره اتری و بخش B3 و C پروتئین بیشتر و کربوهیدراتهای غیر الیافی و تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و ماده آلی کمتری بود (05/0>P). محتوای بخش A پروتئین، پروتئین خام، کلسیم و منیزیم علوفه خشک یونجه تحت تاثیر مرحله بلوغ قرار نگرفت. برداشت یونجه در صبح در مقایسه با عصر محتوای پروتئین خام، الیاف، پروتئین غیر قابل حل در شوینده خنثی و اسیدی و پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه را افزایش و محتوای کربوهیدراتهای غیرالیافی و تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و ماده آلی را کاهش داد (05/0>P). محتوای بخش B3 پروتئین، ماده آلی، عصاره اتری، لیگنین و کلسیم تحت تاثیر زمان برداشت علوفه یونجه قرار نگرفت. نتیجهگیری نهایی: یونجه برداشت شده در قبل از گلدهی و نوبت عصر ارزش تغذیهای بالاتری داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
علوفه یونجه؛ ترکیب شیمیایی؛ بخشهای پروتئین خام؛ تجزیهپذیری شکمبهای | ||
مراجع | ||
Abate A, 2008. Effect of nitrogen fertilizer and harvesting stage on yield and quality of natural pasture in fogera district, nort western Ethiopia. MSc Thesis of Haramaya University.
AOAC, 2000. Official methods of analysis.17th ed. Association of official analytical chemists. Washington, DC.
Brito F, Tremblay GF, Bertrand A, Castonguay Y, Belanger G, Michaud R, Lapierre H, Benchaar C, Petit HV, Ouellet DR and Berthiaume R, 2008. Alfalfa cut at sundown and harvested as baleage improves milk yield of late-lactation dairy cows. Journal of Dairy Science 91: 3968–3982.
Brito F, Tremblay GF, Bertrand A, Castonguay Y, Belanger G, Michaud R, Lapierre H, Benchaar C, Petit HV, Ouellet DR and Berthiaume R, 2009. Alfalfa cut at sundown and harvested as baleage increases bacterial protein synthesis in late-lactation dairy cows. Journal of Dairy Science 92: 1092–1107.
Burns JC, Fisher DS and Mayland HF, 2007. Diurnal shifts in nutritive value of alfalfa harvested as hay and evaluated by animal intake and digestion. Crop Science 47: 2190–2197.
Coblentz WK, Brink GE, Martin NP and Undersander DJ, 2008. Harvest timing effects on estimates of rumen degradable protein from alfalfa forages. Crop Science 48: 778–788.
Deinum B and Maassen A, 1994. Effects of drying temperature on chemical composition and in vitro digestibility of forages. Animal Feed Science and Technology 46: 75–86.
Edmunds B, Sudekum K-H, Spiekers H and Schwarz FJ, 2012. Estimating ruminal crude protein degradation of forages using in situ and in vitro techniques. Animal Feed Science and Technology 175: 95–105.
Elizalde JC, Merchen NR and Faulkner DB, 1999. Fractionation of fiber and crude protein in fresh forages during the spring growth. Journal of Animal Science 77: 476-484.
Erdman RA and Komaragiri M, 1991. An evaluation of portions of the 1989 NRC protein system for dairy cows. Proc. MD Nutrition Conference for Feed Manufacturers, 21-22 March 1991, Baltimore, MD. MD Feed Ind. Council, College Park, pp. 49-60.
Hoffman PC, Sievent SJ, Shaver RD, Welch DA and Combs DK, 1993.In situ dry matter,proein and fiber degrDtion of perennial forage. Journal of Dairy Science 76: 2632-2642.
Hoy MD, Kenneth JM, George JR and Brummer EC, 2002. Alfalfa yield and quality as influenced by establishment method. Agronomy Journal 94: 65-71.
Kirchhof S, 2007. Kinetik des ruminalen in situ-Nährstoffabbaus von Grünlandaufwüchsen des Alpenraumes unterschiedlicher Vegetationsstadien sowie von Maissilagen und Heu–ein Beitrag zur Weiterentwicklung der Rationsgestaltung für Milchkühe. Dissertation, Agrar-und Ernährungswiss. Fak. Christian-Albrechts-Universität, Kiel, Germany.
Kirchhof S, Eisner I, Gierus M and Südekum KH, 2010. Variation in the contents of crude protein fractions of different forage legumes during the spring growth. Grass and Forage Science 65: 376–382.
Lamb JFS, sheaffer CC and Debroah A, 2003. Population density and harvest maturity effects on leaf and stem yield in alfalfa. Agronomy Journal 95: 635–641.
Licitra C, Hernandez TN and Van Soest PJ, 1996. Standardization of procedures for nitrogen fractionation of ruminant feeds. Animal Feed Science and Technology. 57: 347-358.
NRC, 2001. Nutrient Requirement of Dairy Cattle. 7th revised ed. National Academy press, Washington DC, USA.
Nugent JHA and Mangan JL, 1981. Characteristics of the rumen proteolysis of fraction 1 (18S) leaf protein in Lucerne (Medicago sativaL). British Journal of Nutrition 46: 39-58.
Ørskov E and McDonald I, 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage Journal of Agriculture Science 92: 499-503.
Pelletier S, Tremblay GF, Lafrenière C, Bertrand A, Belanger G, Castonguay Y and Rowsell J, 2009. Non-structural carbohydrate concentrations in timothy forage as affected by N fertilization, stage of development, and time of cutting. Agronomy Journal 101: 1372–1380.
SAS, 2000: User’s Guide: Statistics, 8 Edn. Statistical Analysis System Institute SAS/STAT, Cary, North Carolina.
Sniffen CJ, O’Connor JD, Van Soest PJ, Fox DG and Russell JB, 1992. A net carbohydrate and protein system for evaluating cattle diets: II. Carbohydrate and protein availability. Journal ofAnimal Science 70: 3562–3577.
Thompson DJ, Brooke BM, Garland GJ, Hall JW and Majak W, 2000. Effect of stage of growth of alfalfa on the incidence of bloat in cattle. Canadian Journal of Animal Science 80: 725–727.
Van Soest PJ, 1994. Nutritional Ecology of the Ruminant, 2nd ed. Cornell University Press, Ithaca, NY, USA.
Van Soest PJ, Robertson JB and Lewis BA, 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74: 3583–3598.
Yarahmadi B and Ghorbani K, 2012. Determination of nutritive value and chemical composition of Vicia ervilia, Vicia sativa and Lathyrus sativus seed in Lorestan province. First regional seminar of forage plants (South west of Iran). Safiabad, Dezful (In Persian).
Yari M, Valizadeh R, Naserian AA, Ghorbani GR, Rezvani Moghaddam P, Jonker A and Yu A, 2012b. Botanical traits, protein and carbohydrate fractions, ruminal degradability and energy contents of alfalfa hay harvested at three stages of maturity and in the afternoon and morning. Animal Feed Science and Technology 172: 162–170.
Yu P, Christensen DA, McKinnon JJ and Markert JD, 2003. Effect of variety and maturity stage on chemical composition, carbohydrate and protein subfractions, in vitro rumen degradability and energy values of timothy and alfalfa. Canadian Journal of Animal Science 83: 279–290. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 548 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 642 |