تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,275 |
تعداد مقالات | 15,753 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,869,628 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,692,611 |
مقایسهی رشد قارچ Aspergillus parasiticus و Aspergillus flavus در شرایط مختلف دما، رطوبت و pH | ||
پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی | ||
مقاله 4، دوره 6، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 37-47 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سید مسلم موسویان1؛ مصطفی درویش نیا* 2؛ حشمت اله خسروی نیا3 | ||
1دانشجوی دکتری بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان. | ||
2دانشیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان. | ||
3استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان. | ||
چکیده | ||
چکیده قارچهای Aspergillus parasiticusو Aspergillus flavusاز مهمترین عوامل آلودهکنندهی موادغذایی و دارای قابلیت تولید توکسینهای سرطانزا میباشند. آگاهی از شرایط بهینهی رشد، به کنترل و ممانعت از آلودگی و سمزایی این قارچها کمک میکند. این آزمایش به منظور بررسی تأثیر دما، pH و میزان رطوبتبذر بر رشد این دو گونه قارچ اجرا شد. تاثیر رطوبت بذر (در سطوح 15، 18، 21، 24، 27 و 30 درصد) و دما (در سطوح 18، 22، 25، 28، 31 و 34 درجهی سانتیگراد) در محیطکشت PDA و تاثیر pH (در سطوح 3، 4، 5، 6 و 7) در محیط کشت PDB مورد بررسی قرار گرفت. برای مشخص کردن توکسینزا بودن قارچها از محیط کشت نارگیل-آگار استفاده شد. میزان رشد قطری قارچ ها و وزن خشک میسلیوم قارچی در تیمارهای مختلف در 4 تکرار و در قالب طرح کاملاً تصادفی ارزیابی شد. تجزیهوتحلیل آماری دادهها با استفاده از نرمافزار SAS 9.1 انجام شد.شرایطبهینهی رشد برای A. parasiticus، دمای 31 درجهی سانتیگراد، 5=pH و رطوبت بذری 27 درصد و برای A. flavus دمای 28 درجهی سانتیگراد، 6=pH و رطوبت بذری 27 درصد تعیین گردید. همچنین این دو قارچ دارای قابلیت تولید افلاتوکسین بودند.این قارچها در مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری رشد مطلوبی دارند و کاهش رطوبت بذر و دماهای پایین و خنک در انبار میتواند در جلوگیری از رشد قارچ نقش مؤثری داشته باشد. با توجه به تولید افلاتوکسین توسط این دو قارچ میتوان با رعایت بهداشت و کنترل عوامل محیطی از تولید این توکسینها جلوگیری بهعمل آورد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آسپرژیلوس؛ آفلاتوکسین؛ اسیدیته؛ دما؛ رطوبت | ||
مراجع | ||
Abubakar A, Suberu HA, Bello IM, Abdulkadir R, Daudu OA and Lateef AA, 2013. Effect of pH on mycelial growth and sporulation of Aspergillus parasiticus. Journal of Plant Sciences 1(4): 64-67. Bodey GP and Vartivarians S, 1989. Aspergillosis. European Journal of Clinical Microbiology & Infectious Diseases 8: 413-437. Buchanan RL and Ayres JC, 1975. Effect of pH on aflatoran production. Journal of Applied Microbiology 30: 1050-1051. Danesh D, Mojtahedi H, Barnett R and Cambell A, 1979. Correlation between climatic data and aflatoxin contamination of Iranian pistachio nuts. Journal of Phytopathology 69: 715-716. Dantigny P, Guilmart A and Bensoussan M, 2005. Basis of predictive mycology. International Journal of Food Microbiology 100: 187-196. Davis ND, Iyer SK and Diener UL, 1987. Improved method of screening for aflatoxin with a coconut agar medium. Applied and Environmental Microbiology 53(7): 1593-1595. Deshmukh AJ, Mehta BP, Sabalpara AN and Patil VA, 2012. In vitro effect of various nitrogen, carbon sources and pH regimes on the growth and sporulation of Colletotrichum gloeosporioides Penz and Sacc causing anthracnose of Indian bean. Journal of Biopesticides 5: 46-49. Diener UL, Cole RJ, Sanders TH, Payne GA, Lee LS and Klich MA, 1987. Epidemiology of aflatoxin formation by Aspergillus flavus. Annual Review of Phytopathology 25: 249. Hamsa TAP and Ayres JC, 1977. A differential medium for the isolation of Aspergillus flavus from cotton seed. Journal Food Microbiology 42: 449-453. Hesseltine CW, 1965. A millennium of fungi. Food and fermentation. Mycologia; 57: 149-197. Holmquist GU, Walker HW and Stahr HM, 1983. Influence of temperature, pH, water activity and antifungal agents on growth of Aspergillus flavus and A. parasiticus. International Journal of Food Microbiology 48: 778–782. Iamanaka BT, Menezes HC, Vicente E, Leite RSF and Taniwaki, MH, 2007. Aflatoxigenic fungi and aflatoxins occurrence in sultanas and dried figs commercialized in Brazil. Journal Food Contorol 18: 454-457. Kamei K and Watanabe A, 2005. Aspergillus mycotoxins and their effect on the host. Medical Mycology 43: 95-99. Kathryn A, Wheeler-Beverly F and Pitt JI, 1991. Influence of pH on the growth of some toxigenic species of Aspergillus, Penicillium and Fusarium. Journal Food Microbiology 12:141-150. Milanez VT, Schoenlein-Crusius IH and Okino LK, 2002. Evaluation of Brazilian terrestrial Aspergillus strains for mycotoxin production. Rev Inst Adolfo Lutz journal 61(1):7-11. Mohsenin NN, 1970. Physical properties of plant and animal materials. New York. Springer 8: 563. Moreno-Martinez E, Vazquez-Badillo M and Facio-Parra F, 2000. Use of propionic acid salts to inhibit aflatoxin production in stored grains of maize. Journal of Agro Crop Science 34: 477-84. Nielsen KF, Mogensen JM, Johansen M, Larsen TO and Frisvad JC, 2009. Review of secondary metabolites and mycotoxins from the Aspergillus niger group. Analytical and Bioanalytical Chemistry 395(5): 1225-42. Pandey DK, Tripathi NN, Tripathi RD, Dixit SN, 1982. Fungitoxic and phytotoxic properties of the essential oil of Hyptis suaveolens/Fungitoxische und phytotoxische Eigenschaften des ätherischen Öis von Hyptis suaveolens. Zeitschrift fur Pflanzenkraneaten and Pflanzenschutz. International Journal of Food Microbiology 89: 344-349. Pitt JI and Hocking AD, 1997. Fungi and Food Spoilage. 2th ed: New York. Springer. Plaza P, Usall J, Teixidó N and Vi-nas I, 2003. Effect of water activity and temperature on germination and growth of Penicillium digitatum, P. italicum and Geotrichum candidum. Journal of Applied Microbiology 94: 549-554. Razzaghi-Abyaneh M, Shams-Ghahfarokhi M, Yashinari T, Rezaee MB, Jaimand K, Nagasawa H and Sakudac S, 2008. Essential oil on growth and aflatoxin production by Aspergillus parasiticus inhibitory effects of Satureja hortensis. Journal of Food Microbiology 123: 228-233. Saha A, Mandal P, Dasgupta S and Saha D, 2008. Influence of culture media and environmental factors on mycelial growth and sporulation of Lasiodiplodia theobromae. Journal of Environmental Biology 29(3): 407-410. Selma MV, Martínez-Culebras PV and Aznar A, 2008. Real-time PCR based procedures for detection and quantification of Aspergillus carbonarius in wine grapes. International Journal of Food Microbiology 122: 126–134. Shih CN and Marth EH, 1974. Some cultural conditions that control biosynthesis of lipid and aflatoxin by Aspergillus parasiticus. International Journal of Food Microbiology 36: 53-70. Sibounnavoung P, Kalaw SP, Divina CC and Soytong K, 2009. Mycelial growth and sporulation of Emericella nidulans, a new fungal antagonist on two culture media. Journal of Agricultural Science and Technology 5(2): 317-324. Smith JE, 1993. Aspergillus. University of Strathclyde Glasgow. Springer Series in Biophysics 34: 25-40. Strange RN and Scott PRA, 2005. Threat to global food security. Annual Review Phytopathology 43: 83-116. Suthar SH and Das SK, 1996. Some physical properties of karingda [Citrus lanatus (thumb) mansf] seeds. Journal of Agricultural Research 65(1): 15–22. Sweeney MJ and Dobson ADW, 1998. Mycotoxin production by Aspergillus, Fusarium and Penicillium species. International Journal of Food Microbiology 43: 141–158. Thanaboripat D, 2011. Control of aflatoxins in agricultural products using plant extracts. Science and Technology Journal 11: 1 – 35. Zeini F, Mahbod ASA and Emami M, 2004. Comprehensive medical mycology. Medical Mycology 2: 147-177. Tavakolipour H, Javanmard Dakheli M and Zirjany L. 2011. Inhibitory effect of coated pistachio kernel based in whey protein concentrate (WPC) and thyme essential oil on aflatoxin production. Journal of Innovation in Food Science and Technology 2(3): 53-63.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,056 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,603 |