تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,920 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,932 |
ارزیابی اثرات محیط زیستی تولید توتفرنگی در دو سیستم ارگانیک و مرسوم (مطالعه موردی: استان کردستان) | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 14، دوره 27، شماره 2، تیر 1396، صفحه 197-208 اصل مقاله (720.66 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
صلاح مفاخری؛ هادی ویسی* ؛ امید نوری؛ عبدالمجید مهدوی دامغانی | ||
گروه کشاورزی اکولوژیک، دانشگاه شهید بهشتی | ||
چکیده | ||
ارزیابی چرخه حیات یکی از روشهای ارزیابی اثرات محیط زیستی است که بر مبنای فرایند تولید توسعهیافته است. در ارزیابی چرخه حیات اثرات تحمیلی ناشی از تولید یک محصول و یا یک فرایند و یا یک فعالیت بهوسیله تشخیص و کمی_سازی انرژی و مواد استفاده_شده و ضایعات و پسماندهای تولیدی که به محیطزیست وارد میکند، ارزیابی میشود. در این مطالعه ارزیابی اثرات محیط زیستی از ابتدا کاشت تا درب مزرعه برای روش کشت رایج و ارگانیک تولید توتفرنگی با استفاده از چرخه عمر در استان کردستان برآورد شد. اطلاعات اولیه از کشاورزان منطقه جمعآوری شد. اثرات بررسی_شده در این مطالعه گرمایش جهانی، اسیدی شدن، سرشارسازی، اکسیداسیونهای فتوشیمیایی، سمیت برای آبهای شیرین، سمیت برای آبزیان دریایی، سمیت برای خشکیها، سمیت برای انسانها، استفاده از منابع غیرزندهو کاهش لایه ازونبر اساس روش CML2 baseline2000 V2/ world1995بود. واحد کارکردی در این مطالعه یک تن توتفرنگی تولیدی در نظر گرفته شد. ارزیابی اثرات در دو سناریو رایج و ارگانیک نشان داد که در همه طبقات اثر، اثرات محیط زیستی کشت رایج توتفرنگی بیشتر از کشت ارگانیک بود و در کشت رایج کودها و الکتریسیته بیشترین اثرات مخرب را به محیطزیست وارد میکنند. | ||
کلیدواژهها | ||
اثرات محیطزیستی؛ ارزیابی چرخه حیات؛ توتفرنگی؛ کشت ارگانیک؛ کشت رایج | ||
مراجع | ||
Bare JC, Norris GA, Pennington DW and McKone T, 2003. TRACI: The tool for the reduction and assessment of chemical and other environmental impacts. Industrial Ecology, 6: 49-78.
Brentrup F, Küsters J, Kuhlmann H and Lammel J, 2004. Environmental impact assessment of agricultural production systems using the life cycle assessment methodology: I. Theoretical concept of a LCA method tailored to crop production. European Journal of Agronomy, 20(3): 247-264.
Brentrup F, Küsters J, Lammel J and Kuhlmann H, 2000. Methods to estimate on-field nitrogen emissions from crop production as an input to LCA studies in the agricultural sector. The International Journal of Life Cycle Assessment, 5(6): 349-357.
Cederberg C and Mattsson B, (2000). Life cycle assessment of milk production - acomparison of conventional and organic farming. Journal of Cleaner Production, 8(1): 60-49.
Chehebe JR, 1997. Análise do ciclo de vida de produtos: ferramenta gerencial da ISO 14000: Qualitymark Editora Ltda.
Cooper JM, Butler G and Leifert C, 2011. Life cycle analysis of greenhouse gas emissions from organic and conventional food production systems, with and without bio-energy options. NJAS Wageningen Journal of Life Sciences, 58:185-192.
Crutzen PJ, 1981. Atmospheric chemical processes of the oxides of nitrogen, including nitrous oxide. In: C.C. Delwiche (Ed.), Denitrification, nitrification, and atmospheric nitrous oxide. New York: Wiley. Emissions of pesticides in agricultural LCA. Ecological Modelling, 198: 433-51.
Curran MA, (1996). Environmental Life Cycle Assessment. MacGraw-Hill pp. 30-65.
Fluck RC and Baird CD, 1982. Agricultural energetics. Westport, CT, USA: AVI Publications, 41-45, 51-54, 71-72, 123-126.
Graedel TE, 1998. Streamlined life-cycle assessment: Prentice Hall Upper Saddle River, NJ.
Guinée J, 2001. Handbook on life cycle assessment - Operational guide to the ISO standards. International Journal of Life Cycle Assessment, 6, 255.
Gunady MG, Biswas W, Solah VA and James AP, 2012. Evaluating the global warming potential of the fresh produce supply chain for strawberries, romaine/cos lettuces (Lactuca sativa, and button mushrooms (Agaricus bisporus) in Western Australia using life cycle assessment (LCA). Journal of Cleaner Production, 28: 81-87.
Hauschild M, 2000. Estimating pesticide emissions for LCA of agricultural products. Agricultural data for life cycle assessments, 70.
Horne R, Grant T and Verghese K, 2009. Life cycle assessment: principles, practice and prospects: Csiro Publishi impacts. Industrial Ecology, 6: 49-78.
IPCC, 1996. greenhouse gas inventory reference revised manual. In: Houghton, J. T., Meira Filho, L.G., Lim B, Tréanton K, Mamaty I, Bonduki Y, Grigg DJS, Callander BA (Eds.), Intergovernmental Panel on Climate Change. IGES, Japan,
ISO, 2006. ISO 14040 – Environmental Management – Life Cycle Assessment – Principles and Framework.
Khoshnevisan B, Rafiee S and Mousazadeh H, 2013. Environmental impact assessment of open field and greenhouse strawberry production. European Journal of Agronomy, 50, 29-37.
Khorramdel, S. Ghorbani, and Ghafuri Amin, A., 2015. Comparison of ecological production in rainfed and irrigated barley Kshvrba using Life Cycle Assessment, Journal of Plant Production preceding studies, 22 (1): 243-264. (In Persian).
Meisterling K, Samaras C, Schweizer V, 2009. Decisions to reduce greenhouse gases from agriculture and product transport: LCA case study of organic and conventional wheat. Journal of Cleaner Production, 17:222–230.
Moudrýjr J, Jelínková Z, Plch R, Moudrý J, Konvalina P and Hyšpler R, 2013. The emissions of greenhouse gases produced during growing and processing of wheat products in the Czech Republic, Journal of Food, Agriculture & Environment. 11(1):1133-1136.
Nameless, 2014. Statistics of Agriculture, Department of Agriculture data. (In Persian).
Nemecek T and Kagi T, 2007. Life Cycle Inventories of Agricultural Production Systems. Eco invent report No. 15. Swiss Centre for Life Cycle Inventories, Dübendorf, CH. Available from: http://www.ecoinvent.org/documentation.
Nemecek T, von Richthofen J, Dubois G, Casta P, Charles R and Pahl H, 2008. Environmental impacts of introducing grain legumes into European crop rotations. European Journal of Agronomy, 28, 380–393.
Pennington DW, Potting J, Finnveden G, Lindeijer E, Jolliete O, Rydberg T and Rebitzer G, 2004. Life cycle assessment Part 2: Current impact assessment practice. Environment International, 30, 721–739.
Rebitzer G, Ekvall T, Frischknecht R, Hunkeler D, Norris G, Rydberg T and Pennington D, 2004. Life cycle assessment: Part 1: Framework, goal and scope definition, inventory analysis, and applications. Environment International, 30(5): 701-720.
Sahle A, and Potting J, 2013. Environmental life cycle assessment of Ethiopian rose cultivation. Science of the Total Environment, 443, 163–172.
Schau EM, and Fet AM, 2008. LCA studies of food products as background for environmental product declarations. The International Journal of Life Cycle Assessment, 13(3): 255-264.
Scherr SJ, and McNeely JA, 2002. Reconciling agriculture and biodiversity: policy and research challenges of ‘eco-agriculture’. In IIED, Equator Initiative, Ecoagriculture Partners London, UK:IIED.
Tabatabaie SMH and Murthy GS, 2016. Cradle to farm gate life cycle assessment of strawberry production in the United States. Journal of Cleaner Production, 1-7.
Van den Berg F, Kubiak R, Benjey WG, Majewsk MSI, Yates SR and Reeves GL, 1999. Emission of pesticides into water, air, and soil. Pollution, 115, 195–218.
Yoshikawa N, Amano K and Shimada K, 2008. Evaluation of environmental loads related to fruit and vegetable consumption using the hybrid LCA method: Japanese case study. In: Life Cycle Assessment VIII, September 30eOctober 2, Seattle. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,062 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,076 |