تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,047 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,589,123 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,267,735 |
تاثیر نعناع خشک شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پروفایل چربی خون جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 6، دوره 26، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 141-149 اصل مقاله (808.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
یونس رستمی1؛ رامین نجفی* 2؛ خسرو پارسائیمهر3؛ سعید حسینزاده1 | ||
11 دانش آموخته کارشناسی ارشد علومدامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
22 استادیار گروه علومدامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
33 کارشناسارشد ایستگاه تحقیقاتی خلعتپوشان، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: نعناع گیاهی علفی است که افزودن آن در جیره باعث بهبود عملکرد طیور گوشتی خواهد شد. هدف: این آزمایش جهت بررسی اثرات سطوح مختلف پودر نعناع خشک شده (1، 5/1 و2 درصد) و آویلامایسین (15 قسمت در میلیون) بر عملکرد، پروفایل چربی خون و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی انجام شد. روشکار: برای این آزمایش تعداد 300 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به 5 گروه با 5 تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. همۀ پرندگان جیرۀ آغازین ( از 1 تا 21 روزگی) و پایانی (از 22تا42 روزگی( مشابه ولی با سطوح متفاوت پودر نعناع و یا آویلامایسین را دریافت کردند. نتایج: درآنالیزهای آماری تاثیر سطوح نعناع برمصرف خوراک و افزایش وزن جوجههای گوشتی دردورههای آزمایشی معنیدار نبود. اما در سطح 2 درصد نعناع، بهبود معنیدار در ضریبتبدیل خوراک نسبت به تیمارهای دیگر و گروه شاهد درکل دورۀ آزمایشی مشاهده شد (05/0>P). استفاده از سطح 2 درصد پودر نعناع به طور معنیداری وزن نسبی طحال و بورس فابرسیوس را افزایش داد (05/0>P). استفاده از سطوح مختلف پودر نعناع و آویلامایسین تاثیر معنیداری بر هیچکدام از فراسنجههای خونی در دورهی آغازین نداشت (05/0<P). اما استفاده از سطح 2 درصد پودر نعناع در دورهی رشد به طور معنیداری منجربه کاهش میزان کلسترول، تری گلیسرید، VLDL و LDL خون گردید (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: به طور کلی بر اساس نتایج آزمایش اخیر، استفاده از بالاترین سطح پودر نعناع (2 درصد)، ضریب تبدیل خوراک و میزان کلسترول و چربیهای مضر خون را کاهش داده و وزن اندامهای ایمنی جوجههای گوشتی را افزایش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجههای گوشتی؛ پودر نعناع؛ آویلامایسین؛ عملکرد؛ پروفایل چربی خون؛ خصوصیات لاشه | ||
مراجع | ||
حیدری ع، نوبخت ع وصفامهر ع ر، 1389. بررسی اثرات ترکیبات مختلف گیاهان دارویی گزنه، پونه، و کاکوتی بر فراسنجه های بیوشیمیایی و ایمنی خون جوجه های گوشتی. مجموعه مقالات چهارمین کنگره علوم دامی کشور 217-214. شریفی د، حسنی خورسندی س، خادم ع و صالحی ع، 1390. اثرات چهار گیاه دارویی بر عملکرد و غلظت لیپید های سرم خون جوجه های گوشتی. فصلنامه گیاهان دارویی. شماره 1، 92-83. ملک نیا ن، شهبازی پ، کریم زاده ح، رفتاری ع و ابطحی م، 1377. بیوشیمی هارپر (ترجمه) جلد دوم انتشارات شهرآب. Akiba Y and Matsumoto T, 1982. Effects of dietary fibers on lipid metabolism in liver and adipose tissue in chicks. Journal Nutrient 112:1577-1585. Bangyuan W, Hengmin C, Xi P, Jing F, Wei C and Xiaodong L, 2013. Pathology of Bursae of Fabricius in Methionine-Deficient Broiler Chickens, www.mdPi.com/journal/nutrients, 5, 877-886.
Ocak N, Erener G, Burak F, Sungu M, Altop A and Ozmen A, 2008. Performance of broilers fed diets supplemented with dry peppermint (Mentha piperita L.) or thyme (Thymus vulgaris L.) leaves as growth promoter source. Czech Journal Animal Science 53: 169–175.
chauhan RS, kaul MK, shahi AK, kumar A, Ram G and Tawa A, 2009. Chemical comosision of essential oils in menthaspicatal. accession from north-west Himalayan region, India. Industrial and Products 29: 654-656.
Chen H, Li DF, Chang BY and Gong LM, 2003. Effects of Chinese herbal polysaccharides on theimmunity and growth performance of young broiler. Journal of Poultry Science 82: 364-370.
craig, J.W, 1999. Health-promoting properties of common herbs. American Journal of Clinical Nutrition 70: 491-499.
Dorman HJ and Dean SG, 2000. Antimicrobial agent from plants. Antibacterial activity of plant volatile oils. Journal applied Microbiology 88: 308-314.
Galib A and AL-kassie M, 2010. The role of mint (menthe piperita on performance in broiler diets Agriculture and Biology. Journal 10.1.5.100.1013.
Geran MP, Irany M and DehPourjoybari A, 2010. The effect of Pennyroyal essential oil on Performance of broilers.5th Conference of new idea in agriculture PP. 1-3.
Halle I, Thomann R, Bauermann U, Henning M, and Kohler P, 2004. Effects of a graded supplementation of herbsand essential oils in broiler feed on growth and carcass traits. L and bauforshung Volkenrode 54: 219-229.
Jahanian R, 2009. Immunological resPonses as affected by dietary Protein and arginine concentrations in starting broiler chicks. Poultry Science 88:1818–1824.
Jamroz D, Wertlecki TJ, Orda J and Wiliczkiewicz A, 2003. In: Proc. 14th European Symp. On Poultry Nutrition, August, Lillehammer, Norway Pp: 176.
Javed M, Durrani FR, Hafeez A, Khan R and Ahmad I, 2006. Extract of plant mixture on carcass quality of broiler chicks. Arpn Journal of Agricultural and Biological Science 4, 1: 115-121.
kamkar A, JebelliJavan A, asadi F and kamalinejad M, 2010. The antioxidative effect of Iranian menthe pulegium extracts and essential oil in sunflower oil. Food and chemical toxicology 48:1796-1800.
Lee kw, events H and eyen ACB, 2003. Dietary carvacrol lowers body gain but improves feed conversion in female Broiler chickens. Journal Applied Poultry Research 12: 394-399.
Nobakht A and Mehman navaz Y, 2010. Investigation the effect of using of tymus performance, egg quality, blood and immunity parameters of laying hens. Iranian Journal of Animal Science 41:129-136.
Nobakht A, Soliaman Zadeh E and Pishjang J, 2011. Effect of varying levels of Nettle (Urtica dioical), pennyroyal (Mentha Pulegium L.) Medicinal plants and Enzyme on performance and Egg Traits of Laying Hens. Global veterinarria 7(5):491-496.
SAS, INSTITUTE, 1998. SAS/STAT User,s Guide. Release Version 7.00. SAS Institute Inc. Cary. NC.
Skandamis PN and Nychas GJE, 2001. Effect of oregano essential oil on microbiological and physico-chemical attributes of minced meat stored in air and modified atmospheres. Journal Applied Microbiology 91: 1011-1022.
Windisch W, Schedle K, Plitzner C and Kroismayr A, 2008. Use of phytogenic products as feed additives for swine and poultry. Journal Animal Science 86: 140-148. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 957 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 723 |