تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,393 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,002 |
اثرات افزودن اسیدفولیک و روی بر محتوی 5-متیل تتراهیدروفولات زرده، کیفیت تخم مرغ و عملکرد مرغهای تخمگذار | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 2، دوره 26، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 73-87 اصل مقاله (1.21 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ستار باقری* 1؛ حسین جانمحمدی2؛ رامین ملکی3؛ علیرضا استاد رحیمی4؛ روح الله کیانفر5 | ||
11 دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
2استاد گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
33 استادیارپژوهشی جهاددانشگاهی استان آذربایجان غربی | ||
4استاد مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز | ||
5استادیار گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: ریز مغذیهایی مثل اسیدفولیک و روی نقش مهمی در افزایش محتوای 5-متیل تتراهیدروفولات تخم مرغ دارند. هدف: این مطالعه برای ارزیابی اثرات اسیدفولیک و روی بر محتوی 5-متیل تتراهیدروفولات زرده، کیفیت تخممرغ و عملکرد مرغ تخمگذارسویههای-لاین 36W از 52 تا 58 هفتگی صورت گرفت. روش کار: جیرههای آزمایشی با 3 سطح روی (100، 130و160 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و 4 سطح اسیدفولیک (0، 5، 10و 15 میلی گرم در کیلوگرم جیره) تنظیم و آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 4×3 اجراء شد. نتایج: درصد تولید تخم مرغ، توده تخممرغ و ضریب تبدیل خوراکی بطور معنیداری تحت تاثیر سطوح مختلف اسیدفولیک (5، 10و 15میلیگرم در کیلوگرم جیره ) و درصد تولید تخممرغ، توده تخممرغ و مصرف خوراک تحت تأثیر روی (سطح 160میلیگرم در کیلوگرم جیره) بهبود یافت. مقاومت پوسته تخممرغ تحت تاثیر اسیدفولیک قرار نگرفت ولی ضخامت پوسته بطور معنیداری با افزایش اسیدفولیک کاهش یافت (05/0 >P). خصوصیات کیفی تخممرغ تحت تاثیر سطوح مختلف روی جیره قرار نگرفت. مکملسازی جیره مرغهای تخمگذار با اسیدفولیک در سطوح 0، 5، 10و 15 میلیگرم در کیلوگرم جیره باعث افزایش معنیدار میزان 5-متیل تتراهیدروفولات تخممرغ به ترتیب 3/2، 77/23، 49/48و 53/54 میکروگرم شد (02/0> P). همچنین سطح 5-متیل تتراهیدروفولات زرده بطور معنیداری تحت تاثیر سطح روی جیره قرار گرفت وبیشترین میزان فولات زرده در زرده مرغهای تغذیه شده با 130 میلیگرم در کیلوگرم روی در جیره مشاهده شد (05/0P<). نتیجهگیری نهایی: به طور کلی، نتایج تحقیق نشان داد که اسیدفولیک و روی افزوده شده در جیره مرغهای تخمگذار نه تنها باعث بهبود عملکرد میشود بلکه افزایش محتوی فولات تخممرغ را نیز باعث میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدفولیک؛ روی؛ 5-متیل تتراهیدروفولات؛ زرده؛ تخم مرغ | ||
مراجع | ||
Bagley P and Shane B, 2005. Folate. In: Coates P, Blackman MR, Cragg G, Levine M, Moss J and White J. Encyclopedia of Dietary Supplements. New York, NY: Marcel Dekker, 219-228.
Dickson TM, Tactacan GB, Hebert K, Guenter W and House JD, 2010. Optimization of folate deposition in eggs through dietary supplementation of folic acid over the entire production cycle of Hy-Line W36, Hy-Line W98, and CV20 laying hens. Journal of Applied Poultry Research 19: 80-91.
Gregory JF, 1995. The Bioavailability of Folate. In: Bailey LB, ed. Folate in Health and Disease. New York: Marcel Dekker, 195–235.
Halsted CH, 1990. Intestinal absorption of dietary folates. In: Picciano MF, Stokstad ELR and Gregory JF, eds. Folic Acid Metabolism in Health and Disease. Eds. New York, NY: Wiley-Liss Inc, 23–45.
Halsted CH, 1991. Jejunal brush-border folate hydrolase, a novel enzyme. Western Journal of Medicine 155: 605-609.
Haugh RR, 1937. The Haugh unit for measuring egg quality. US Egg Poultry Magazine 43: 552-555.
Hebert K, HouseJD and GuenterW, 2005. Effect of dietary folic acid supplementation on egg folate content and the performance and folate status of two strains of laying hens. Poultry Science 84: 1533-1538.
Hebert K, Tactacan GB, Dickson TM, Guenter W and House JD, 2011. The effect of cereal type and exogenous enzyme use on total folate content of eggs from laying hens consuming diets supplemented with folic acid. Journal of Applied Poultry Research 20: 303-312.
Hoey L, McNulty H, McCann EM, McCracken KJ, Scott JM, Marc BB, Molloy AM, Graham C and Pentieva K, 2009. Laying hens can convert high doses of folic acid added to the feed into natural folates in eggs providing a novel source of food folate. British Journal of Nutrition 101: 206-212.
House JD, Braun K, Balance DM, Connor CPO and Guenter W, 2002. The enrichment of eggs with folic acid through supplementation of laying hen diet. Poultry Science 81: 1332-1337.
Islam I, Omara M, Ramy M and Romeilah M, 2009. Energy and methionine utilization in laying hen diets supplementation with folic acid. Research Journal of Agriculture and Biological Sciences 5(4): 428-444.
Jing M, Tactacan GB, Rodriguez-Lecompte JC, Kroeker A and House JD, 2009. Molecular cloning and tissue distribution of reduced folate carrier and effect of dietary folate supplementation on the expression of reduced folate carrier in laying hens. Poultry Science 88: 1939-1947.
Jing M,Rech L,Wu Y, Goltz D, Taylor GG and House JD, 2015. Effect of zinc deficiency and zinc supplementation on homocysteine levels and related expression in rats. Journal of Trace Elements in Medicine and Biology 30: 77-82.
Keating JN, Wada L, Stokstad ELR and King JC, 1987. Folic acid: effect on zinc absorption in human and rat. American Journal of Clinical Nutrition 46: 835-839.
Keshavarz K, 2003. Effects of reducing dietary protein, methionine, choline, folic acid, and vitamin B12 during the late stages of the egg production cycle on performance and eggshell quality. Poultry Science 82: 1407-1414.
McKillop DJ, McNulty H and Scott JM, 2006. The rate of intestinal absorption of natural food folates is not related to the extent of folate conjugation. American Journal of Clinical Nutrition 84: 167–173.
McKillop DJ, Pentieva KD, Scott JM, Strain JJ, McCreedy R, Alexander J,Patterson K, Hughes J and McNulty H, 2003. Protocol for the production of concentrated extracts of food folate for use in human bioavailability studies. Journal of Agricultural and Food Chemistry 51: 4382-4388.
Milne DB, Canfield WK, Mahalko JR and Sanstead HH, 1984. Effect of oral folic acid supplements on zinc, copper, and iron absorption and excretion. American Journal of Clinical Nutrition 39: 535-539.
Monsey JB, Robinson DS, Miller WS and Ellis M, 1997. The effect of feeding magnesium-enriched diet on the quality of albumen of stored eggs. British Journal of Nutrition 37: 35-44.
National Research Council, 1994. Nutrient Requirements of Domestic Animals. Nutrient Requirements of Poultry.9th rev. ed. Natl. Acad. Sci, Washington, DC.
Park SY, Birkhold SG, Kubena LF, Nisbet DJ and Ricke SC, 2004. Review on the role of dietary zinc in poultry nutrition, immunity and Reproductionb. Biological Trace Element Research 101(2): 147-160.
Pillai PB, Fanatico AC, Beers KW, Blair ME and Emmer JL, 2006. Homocysteineremethylation in young broilers fed varying levels of methionine, choline and betaine. Poultry Science 85: 90-95.
SAS Institute Inc, 2002. Qualification Tools. User guide of statistical analysis system procedure, Version 9.3. SAS Institute Inc. Cary, NC, USA.
Scaglione F and Giscardo P, 2014. Folate, folic acid and 5-methyltetrahydrofolate are not the same thing. International Journal of Food Sciences and Nutrition 44(5): 480-488.
Sherwood TA, Alphin RL, Saylor WW and White HB, 1993. Folate metabolism and deposition in eggs by laying hens. Archives of Biochemistry and Biophysics 307: 66-72.
Silversides FG and Villeneuve P, 1994. Is the Haugh unit correction for egg weight valid for egg stored at room temperature? Poultry Science 73: 50-55.
Smithells RW, Sheppard S and Schorah CJ, 1976. Vitamin deficiencies and neural tube defects. Archives of Disease in Childhood 51: 944–950.
Tactacan GB, Jing M, Rodriguez-Lecompte JC, Oconner DL, Guenter W and House JD, 2010. Characterization of folate-dependent enzymes and indices of folate status in laying hens supplemented with folic acid or 5-methyltetrahydrofolate. Poultry Science 89: 688-696.
Tactacan GB, Rodriguez-Lecompte JC, Karmin O and House JD, 2011. Functional characterization of folic acid transport in the intestine of the laying hen using the everted intestinal sac model. Poultry Science 90: 83–90.
Vahteristo LT, Ollilainen V and Va¡o PJ, 1997. Liquid chromatographic determination of folatemonoglutamates in fish meat, egg and dairy products consumed in Finland. Journal of AOAC International 80: 373-378. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 846 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 743 |