تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,581 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,858 |
بررسی کمی و کیفی آفلاتوکسین های B1، B2، G1 و G2 در دو گونه قارچ آسپرژیلوس با روش HPLC | ||
پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی | ||
مقاله 12، دوره 5، شماره 2، مهر 1395، صفحه 149-160 اصل مقاله (761.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فاطمه اصغرنژاد1؛ صفرعلی مهدیان* 2؛ بهنام امیری بشلی3؛ سیدسامان سیدجعفرنظری4 | ||
1دانش آموخته سابق کارشناسی ارشد دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری. | ||
2استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری. | ||
3دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری. | ||
4استادیار موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تجن. | ||
چکیده | ||
چکیده آفلاتوکسینها توسط گونههای خاصی از قارچهای جنس Aspergillus تولید میشوند و در محصولات غذایی خطر همیشگی برای انسان و حیوان در نظر گرفته میشوند. در این پژوهش میزان تولید آفلاتوکسینهای B1، B2، G1 و G2 در گونههای Aspergillus flavusو Aspergillus foetidus با روش HPLC بررسی شده است. قارچهای یاد شده پس از جداسازی و خالصسازی، مورد شناسایی قرار گرفته و در 50 میلیلیتر محیط مایع PDB کشت، سپس در شرایط بهینهی رشد، نگهداری و آفلاتوکسینهای حاصل از آنها استخراج گردیدند. مقدار 25 میلیلیتر از محیط حاوی آفلاتوکسین از فیلتر عبور داده شد و 10 میلیلیتر کلروفرم به آن اضافه گردید. فاز پایینی مخلوط حاصل در محیط خلاء حلال پرانی شد. باقیمانده در سه میلیلیتر متانول حل و فیلتر شد. در مرحلهی بعد مقدار 20 میکرولیتر از محیط حاوی آفلاتوکسین به دستگاه HPLC تزریق و کروماتوگرام آن به دست آمد. بر اساس تحلیل دادهها، در گونهی A. foetidus آفلاتوکسینهای B1، B2 وG1 به ترتیب به میزان 71/8، 3/2 و 3/1 میلیگرم در روز 24، و آفلاتوکسین G2 به میزان 02/0 میلیگرم روز 20 پس از کشت در 50 میلیلیتر محیط PDB به بیشترین مقدار خود رسیدند. در گونه A. flavusآفلاتوکسینهای B2 ,B1 و G2 به ترتیب به میزان 92/487، 46/18 و 57/8 میلیگرم در روز 20، و آفلاتوکسین G1 به میزان 49/126 میلیگرم در روز 24 پس از کشت در 50 میلیلیتر محیط PDB به بیشترین مقدار خود رسیدند. بیشترین توکسین تولید شده (92/487 میلیگرم) از نوع B1 در قارچ A. flavusو کمترین آن (02/0 میلیگرم) از نوع G2 در قارچ A. foetidus بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آسپرژیلوس؛ آفلاتوکسین؛ ایمنی غذایی؛ کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا | ||
مراجع | ||
ارشاد ج، 1389. قارچهای ایران. انتشارات موسسه تحقیقات گیاهپزشکی ایران. الماسیان ص، حسینی غ، سوهانیدربان، ع و ملک زادگان ف، 1387. بررسی میزان آفلاتوکسین در بلغور ذرت. خلاصه مقالات هجدهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی، مشهد 24 تا 26 مهر 1378، صفحه 147. رحیمی ا، کارگر ع و زمانی ف، 1387. ارزیابی سطح آفلاتوکسین B1 در خوراک دام مزارع گاو شیری استان چهار محال و بختیاری. پژوهش و سازندگی در امور دام و آبزیان، شماره 79، صفحههای 66 تا 71. رنجبر ر، 1387. روشهای مختلف تشخیص توکسینها. مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، شماره 10 صفحههای 1 تا 10. رهایی س، امام جمعه ز، رضوی س و مظاهری م، 1388. توانایی سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوس (LBGG) GG جهت کاهش آفلاتوکسین B1 موجود در پسته. مجله الکترونیک فرآوری و نگهداری مواد غذایی، جلد اول، شماره 3. صفحههای 51 تا 64. میاحی م، راضی جلالی م و سلامات ن، 1386. جداسازی آسپرژیلوس و اندازهگیری میزان آفلاتوکسین موجود در پودر ماهی، ذرت و کنجاله سویا. مجله علوم دانشگاه شهید چمران، شماره هفدم، قسمت ب: صفحههای 95 تا 105. Abbas KH, Cartwright DR, Xie W and Shier, WT, 2006. Aflatoxin and fumonisin contamination of corn (maize, Zea mays) hybrids in Arkansas. Crop Protection 25: 1- 9. Agarwal VK and Sinclair B, 1997. Principles of Seed Pathology. Second ediition, CRC Press. Barnett HL and Hunter BB, 1998. Illustrated Genera of Imperfect Fungi. 4th ed., APS Press. Desai MR and Ghosh SK, 2003. Occupational exposure to airborne fungi among rice mill workers with special reference to aflatoxin producing A. flavus strains. Ann Agric Environ Med. 10: 159-162. Fardos B and Magda M, 2009. Trials towards reduction of fungal growth and aflatoxin G1 production in Arabic coffee using different additives. African Journal of Food Science 3 (3): 68- 76. Fente CA, Ordaz JJ, Vazquez BI, Franco CM and Cepeda A, 2001. New additive for culture media for rapid identification of aflatoxin- producing aspergillus strains. Applied and Environmental Microbiology 67: 4858-4862. Huang Ch, 2007. Mechanism of intraspecific toxin inhibition in Aspergillus flavus. A Thesis for the degree of Master of Science in The Department of Plant Pathology and Crop Physiology, Zhejiang University, China. Khanafari A, Soudi H and Miraboulfathi M, 2007. Biocontrol of Apergillus flavus and aflatoxin B1 production in corn. Journal of Environmental and Health Science 4 (3): 163- 168. Klich MA, 2002. Identification of Common Aspergillus Species. CBS, Utrecht, The Netherland. Mazaheri M, 2009. Determination of aflatoxins in imported rice to Iran. Food and Chemical Toxicology 47: 2064-2066. Reddy KRN, Reddy CS and Muralidharan K, 2009. Detection of Aspergillus spp. and aflatoxin B1 in rice in India. Food Microbiology 26: 27-31. Rodrigues P, Venâncio A, Kozakiewicz Z and Lima N, 2009. A polyphasic approach to the identification of a flatoxigenic and non-aflatoxigenic strains of Aspergillus Section Flavi isolated from Portuguese almonds. International Journal of Food Microbiology 129: 187- 193. Scherm B, Palomba M, Serra D, Marcello A, and Migheli Q, 2005. Detection of transcripts of the aflatoxin genes aflD, aflO, and aflP by reverse transcription–polymerase chain reaction allows differentiation of aflatoxin-producing and non-producing isolates of Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus. International Journal of Food Microbiology 98: 201-210. Sefidgar SAA, Gholampour Azizi I, Mirzaei M, Hadizade Moalem SHA, and Azarmi M, 2007. Comparative sStudy of the aflatoxin M1 in consuming pasteurized milk in Babol in winter and summer. Journal of Babol University of Medical Science 9: 27-31. Sook Chun H, Jung Kim H, Ee Ok H, Hwang, JB, and Chung DH, 2007. Determination of aflatoxin levels in nuts and their products consumed in South Korea. Food Chemistry 102: 385-361. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,501 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,570 |