تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,275 |
تعداد مقالات | 15,762 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,878,695 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,698,065 |
اثر تغذیه خاکی و برگی هیومیک اسید بر خصوصیات کمی و کیفی میوه انار رقم ملس ساوه | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 10، دوره 26، شماره 3، مهر 1395، صفحه 143-153 اصل مقاله (584.54 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
بهاره اناری انارکی1؛ محمود قاسم نژاد1؛ حسین میغانی* 2 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رشت | ||
2گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت | ||
چکیده | ||
هیومیک اسید به عنوان یک اسید آلی حاصل از هوموس وسایر منابع طبیعی، بدون اثرات مخرب زیست محیطی در تولید محصولات باغی مورد استفاده قرار میگیرد. این پژوهش به منظوربررسی تأثیر هیومیک اسید (با نام تجاری هیومیکس 95، محتوی هیومیک اسید 68%، اسید فولویک 12% و پتاسیم 15% –13%) در غلظتهای صفر، 7/1، 4/3 و 1/5 گرم خالص به ازای درخت در هر مرحله به دو صورت محلولپاشی برگی و کاربرد خاکی بر خصوصیات کمی و کیفی میوه انار رقم ملس ساوه در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. هیومیک اسید قبل از گلدهی،30 و 60 روز پس از تشکیل میوه مورد استفاده قرارگرفت. نتایج نشان داد که تیمار هیومیک اسید تعداد میوه در هر درخت، میزان ماده خشک آریل، وزن تر آریل،نسبت آریل به پوست، فنول کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی را در مقایسه با شاهد افزایش داد. اما میزان خسارت آفتاب سوختگی، ترکیدگی میوه، رنگپریدگی آریل(سفید شدن دانه) و وزن تر پوست به طور معنیداری کمتر از شاهد بود. در حالی که میانگین وزن میوه، سفتی بذر، وزن خشک آریل، ماده خشک پوست، میزان مواد جامد محلول (TSS)، اسید قابل تیتر (TA)، TSS/TA و آنتوسیانین کل آریل تحت تأثیر تیمار هیومیک اسید قرار نگرفت. درکل میزان میوه قابل عرضه به بازار در نتیجه کاربرد هیومیک اسید افزایش یافت. با توجه به نتایج بدست آمده محلولپاشی هیومیک اسید در بهبود خواص کمی و ترکیبات آنتیاکسیدانی میوه انار از کاربرد خاکی آن موثرتر است. | ||
کلیدواژهها | ||
ارگانیک؛ آفتاب سوختگی؛ ترکیدگی میوه؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ سفتی بذر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,552 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,742 |