تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,323 |
تعداد مقالات | 16,270 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,954,410 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,625,008 |
اثر پرتوتابی مایکروویو بر ناپدید شدن شکمبهای-رودهای ماده خشک و پروتئین خام دانه گلرنگ با استفاده از روشهای کیسههای نایلونی و کیسههای نایلونی متحرک | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 11، دوره 26، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 123-132 اصل مقاله (430.31 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حمید پایا* 1؛ اکبر تقیزاده2؛ حسین جانمحمدی3؛ غلامعلی مقدم2؛ علی حسینخانی3 | ||
11 استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
22 استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
33 دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: بر اساس مطالعات انجام شده و با توجه به بومی بودن گیاه گلرنگ در ایران و میزان بالای اسید لینولئیک در مقایسه با سایر دانههای روغنی، این دانه روغنی میتواند در تغذیه دام مورد استفاده قرار گیرد. هدف: به منظور بررسی تأثیر فرآوری مایکروویو (800 وات و به مدت 3 دقیقه) بر ناپدید شدن شکمبهای و رودهای ماده خشک و پروتئین خام دانه گلرنگ از دو روش کیسههای نایلونی و کیسههای نایلونی متحرک استفاده شد. روشکار: برای روش کیسههای نایلونی دو رأس گوسفند نر فیستوله گذاری شده مورد استفاده قرار گرفت. برای تعیین میزان ناپدید شدن خوراک در روده از روش کیسههای نایلونی متحرک استفاده شد. در این روش از یک رأس گوساله نر هلشتاین دارای کانولای T شکل رودهای استفاده شد. نتایج: مایکروویو کردن دانه گلرنگ سبب کاهش معنیدار ناپدید شدن شکمبهای ماده خشک (05/0P<) و کاهش عددی در ناپدید شدن پروتئین خام (05/0P>) شده است. میزان ناپدید شدن رودهای ماده خشک و پروتئین خام دانه گلرنگ خام و فرآوری شده با مایکروویو به ترتیب 4/31 و 2/32 برای ماده خشک و 2/28 و 1/31 درصد برای پروتئین خام بود و با توجه به نتایج حاصل ناپدید شدن رودهای ماده خشک و پروتئین خام دانه گلرنگ فرآوری شده با مایکروویو بطور معنیداری بیشتر از دانه خام بود (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: در کل نتایج نشان داد که اعمال فرآوری مایکروویو در دانه گلرنگ نسبت ناپدید شدن ماده خشک و پروتئین خام را در شکمبه و روده به ترتیب کاهش و افزایش داده است و این بدان معنی است که مایکروویو کردن دانه گلرنگ مکان هضم ماده خشک و پروتئین خام دانه گلرنگ را از شکمبه به روده منتقل کرده است. که این امر در تغذیه نشخوارکنندگان پر تولید حائز اهمیت میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
پرتوتابی مایکروویو؛ دانه گلرنگ؛ کیسههای نایلونی متحرک؛ ناپدید شدن شکمبهای و رودهای | ||
مراجع | ||
امینیپور ح، سلامت دوست نوبر ر، ماهری سیس ن، نجفیار س و سلامت آذر م. 1389. تعیین تجزیهپذیری دانه کامل گلرنگ رقم IL- 111 با روش کیسههای نایلونی. فصلنامه تخصصی علوم دامی. جلد 3، شماره ی 3 : صفحههای 43 تا50. فتحی نسری م ح، دانش مسگران م، ولی زاده ر، نیکخواه ع، امامی م ر و هروی موسوی ع ر. 1385. اثر حرارت دادن بر ترکیب شیمیایی، بخشهای نیتروژن، ضرایب تجزیهپذیری و ناپدید شدن شکمبهای-رودهای ماده خشک و پروتئین خام دو واریته دانه کامل سویا. مجله علمی-پژوهشی علوم و صنایع کشاورزی، جلد 20، شماره 1. صفحههای 23 تا 35. فروزان ک. 1378. گلرنگ. انتشارات شرکت سهامی توسعه کشت دانههای روغنی. Aldrich CG, Merchen NR, Nelson DR and Barmore JA. 1995. The effects of roasting temperature applied to whole soybeans on site of digestion by steers: II. Protein and amino acid digestion. Journal of Animal Science 73: 2131-2140.
Aldrich CG, Ingram S and Coldfelter JR. 1997. Assessment of postruminal amino acid digestibility of roasted and extruded whole soybeans with the precision-fed rooster assay. Journal of Animal Science 75: 3046–3051.
De Boer G, Murphy JJ and Kennelly JJ. 1987. Mobile Nylon Bag for Estimating Intestinal Availability of Rumen Undegradable Protein. Journal of Dairy Science 70: 977-982.
Fathi Nasri MH, France J, Danesh Mesgaran M and Kebreab E. 2008. Effect of heat processing on ruminal degradability and intestinal disappearance of nitrogen and amino acids in Iranian whole soybean. Livestock Science 113: 43–51.
Fathi Nasri MH, Danesh Mesgaran M, Kebreab E and France J. 2007. Past peak lactational performance of Iranian Holstein cows fed raw or roasted whole soybeanss. Journal of Animal Science 80: 191–239
Grummer RR and Clark JH. 1980. Effect of nitrogen solubility on milk yield, milk composition and ruminal degradation of protein. Journal of Dairy Science. 63 (Suppl.1):139. (Abstr.)
Habiba RA. 2002. Change in anti-nutrients,protein solubility,digestibility,and HCL extractability of ash and phosphorus in vegetable peas as affected by cooking methods. Food chemistry 77: 187-192.
Paya H, Taghizadeh A, Janmohammadi H, Moghaddam GA, Hossein Khani A and Alijani S. 2014. Effects of microwave irradiation on in vitro ruminal fermentation and ruminal and post-ruminal disappearance of safflower seed. Journal of Biodiversity and Environmental Sciences 5: 349-356
McAllister TA, Cheng KJ, Beauchemin KR, Bailey DRC, Pickard MD and Gilbert RP. 1993. Use of lignosulfonate to decrease the rumen degradability of canola meal protein. Canadian Journal of Animal Science 73: 211–215.
McKinnon JJ, Olubobokun JA, Christensen DA, Cohen RDH. 1991. The influence of heat and chemical treatment on ruminal disappearance of canola meal. Canadian Journal of Animal Science 71: 773–780.
McKinnon JJ, Olubobokun AA, Mustafa A, Cohen RDH and Christensen DA. 1995. Influence of dry heat treatment of canola meal on site and extent of nutrient disappearance in ruminants. Animal Feed Science and Technology 56: 243–252.
Mermelstein NH. 1997. How food technology covered microwaves over the years. Food Technol 51: 82–84.
Moshtaghi Nia SA and Ingalls JR. 1995. Evaluation of moist heat treatment of canola meal on digestion in the rumen, small intestine, large intestine and total digestive tract of steers. Canadian Journal of Animal Science 75: 279–283.
National Research Council. 2001. Nutrient requirements of dairy cattle. 7th revised ed. National Academy of press, Washington, DC.
National Research Council. 1985. Nutrient requirements of sheep. The National Academies Press, Washington DC, USA.
Pena F, Tagari H and Satter LD. 1986. The Effect of Heat Treatment of Whole Cottonseed on Site and Extent of Protein Digestion in Dairy Cows. Journal of Animal Science 62: 1423-1433.
Perrier R, Michalet-Doreau B, Bauchart D and Doreau M. 1992. Assessment of an in-situ technique to estimate the degradation of lipids in the rumen. Journal of the Science of Food and Agriculture 59: 449–455.
Plegge SD, Berger LL and Fahey GC. 1985. Effect of Roasting Temperature on the Proportion of Soybean Meal Nitrogen Escaping Degradation in the Rumen. Journal of Animal Science 61:1211-1218.
Taghizadeh A, Danesh mesgaran M, Eftekhar-Shahroodi F and Stanford K. 2005. Digestion of feed amino acids in rumen and intestine of steers measured using a mobile nylon bag technique. Journal of Dairy Science 88: 1714-1807.
Wang Y, McAllister TA, Zobell DR, Pickard MD, Rode LM, Mir Z and Cheng KJ. 1997. The effect of micronization of full-fat canola seed on digestion in the rumen and total tract of dairy cows. Canadian Journal of Animal Science 77: 431-440.
Zhao S, Xiong S, Qiu C, Xu Y. 2007. Effect ofmicrowaves on rice quality. Journal of Stored Products Research 43: 496–502. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,172 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,144 |