تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,035 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,539,256 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,242,862 |
اثرهای تغذیهای ال-آرژنین بر برخی شاخصهای کیفی گوشت، بافت روده و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی 46 روزه | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 8، دوره 26، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 81-94 اصل مقاله (823.05 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مرضیه ابراهیمی* 1؛ احمد زارع شحنه2؛ محمود شیوازاد2؛ زربخت انصاری پیرسرائی3؛ مرضیه غفاری بالسینی4 | ||
11 استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
22 استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران-کرج | ||
33 استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
44 فارغ التحصیل دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران-کرج | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: بهبود کمی و کیفی تولید گوشت همراه با تقویت سیستم ایمنی برای مصرف کننده و تولید کننده از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی اثرات استفاده از مکمل غذایی ال-آرژنین بر کیفیت گوشت، بافت روده و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی طراحی شد. روش کار: در این پژوهش تعداد 192 جوجه گوشتی سویه راس 308 ماده یک روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 جیره غذایی در 4 تکرار تغذیه شدند. جیرههای غذایی دارای 100، 153، 168 و 183 درصد آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس بودند و از 1 تا 46 روزگی تغذیه شدند. در روز 46 آزمایش، تعداد سه جوجه از هر تکرار به صورت تصادفی انتخاب و کشتار شدند تا کیفیت گوشت، وزن اندامهای مربوط به سیستم ایمنی و شاخصهای وزنی، طولی و بافتشناسی روده کوچک تعیین شود. نتایج: نتایج نشان دادند که مکمل آرژنین اثر معنیدار افزایشدهنده (05/0P<) بر شاخص قرمزی گوشت، وزن نسبی تیموس و طحال و واکنش پوست به فیتوهماگلوتینین P، وزن نسبی و طول روده کوچک و ارتفاع پرزها و عمق کریپتهای بافت روده کوچک داشت، در حالی که نیروی برش و pH گوشت و همچنین نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت، تعداد سلولهای گابلت و ضخامت اپیتلیوم کاهش (05/0P<) یافت. نتیجهگیری نهایی: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، مصرف سطح 168 درصد آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس توانست بهبود همزمان شاخصههای کیفی گوشت، ویژگیهای طولی و وزنی و بافت شناسی بافت روده کوچک و ایمنی را به همراه داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژگان کلیدی: آرژنین؛ ایمنی؛ بافت روده کوچک؛ جوجه گوشتی؛ کیفیت گوشت | ||
مراجع | ||
ابراهیمی م، زارع شحنه ا ، شیوازاد م، انصاری پیرسرائی ز، تبیانیان م، ادیب مرادی م و نوری جلیانی ک، 1392. اثرات تغذیهای ال-آرژنین بر رشد، تولید ماهیچه و ذخیره چربی در جوجههای گوشتی، پژوهش های علوم دامی ایران-دانشگاه فردوسی مشهد، شماره پنجم، صفحههای 281-290. Andrews RP, and Baldar NA, 1985. Amino acid analysis of feed constituents. Science Tools 32: 44-48.
AOAC, 2000. Official methods of analysis. Association of Official Analytical Chemists. EUA.
Arai M, Otsu K, Maclennan DH, Alpert NR, and Periasamy M, 1991. Effect of thyroid hormone on the expression of mRNA encoding sarcoplasmicreticulum proteins. Circ Res 69: 266-276.
Ball RO, Urschel KL, and Pencharz PB, 2007. Nutritional consequences of interspecies differences in arginine and lysine metabolism. J Nutr 137:1626–1641.
Bauchart-Thevret C, Cui L, Wu G, and Burrin DG, 2010. Arginine-induced stimulation of protein synthesis and survival in IPEC-J2 cells is mediated by mTOR but not nitric oxide. Am J Physiol Endocrinol Metab 299: E899-909.
Bedford M, 2000. Removal of antibiotic growth promoters from poultry diets: Implications and strategies to minimize subsequent problems. World Poul Sci J 56: 347-365.
Berri C, Wacrenier N, Millet N and Le Bihan-Duval E, 2001. Effect of selection for body composition on muscle and meat characteristics of broilers from experimental lines. Poult Sci 80: 833–838.
Caspary WF, 1992. Physiology and pathophysiology of intestinal absorption. Am J Clin Nutr 55: 299-308.
Chartrin P, Me´teau K, Juin H, Bernadet MD, Guy G, Larzul C, Re´mignon H, Mourot J, Duclos MJ and Bae´za E, 2006. Effects of intramuscular fat levels on sensory characteristics of duck breast meat. Poult Sci 85: 914–922.
Chiang W, Booren A, and Strasburg G, 2008. The effect of heat stress on thyroid hormone response and meat quality in turkeys of two genetic lines. Meat Sci 80: 615-622.
Connely TJ, El-Hayek R, Sukhareva M, and Coronado R, 1994. L-thyroxine activates the intracellular Ca2+ release channelof skeletal muscle sarcoplasmic reticulum. Biochem Mol Biol Int 32: 441.
Corrier DE, and DeLoach JR, 1990. Evaluation of cell-mediated, cutaneous basophil hypersensivity in young chickens by an interdigital skin test. Poult Sci 69: 403–408.
Dransfield E, 1994. Modelling post-mortem tenderization. V. Inactivation of calpains. Meat Sci 37: 391–409.
Ebrahimi M, Zare Shahneh A, Shivazad M, Ansari Pirsaraei Z, Tebianian M, Ruiz-Feria CA, Adibmoradi M, Nourijelyani K, Mohamadnejad F, 2013. The effect of feeding excess arginine on lipogenic gene expression and growth performance in broilers. Br Poult Sci 55(1): 81-88.
Fernandes JIM, Murakami AE, Martins EN, Sakamoto MI, and Garcia ERM, 2009. Effect of arginine on the development of the pectoralis muscle and the diameter and the protein: deoxyribonucleic acid rate of its skeletal myofibers in broilers. Poult Sci 88: 1399–1406.
Fletcher DL, 1999. Broiler breast meat color variation, pH, and texture. Poult Sci 78: 1323–1327.
Floyd JCJ, Fajans SS, and Conn JW, 1966. Stimulation of insulin secretion by amino acids. J Clin Invest 45: 1487–1502.
Hurling R, Rodel JB, and Hunt HD, 1996. Fiber diameter and fish texture. J Texture Stud 27: 679–685.
Jahanian R, 2009. Immunological responses as affected by dietary protein and arginine concentrations in starting broiler chicks. Poult Sci 88: 1818–1824.
Jiao P, Guo Y, Yang X, and Long F, 2010. Effect of dietary arginine and methionine levels on broiler carcass traits and meat quality. J Anim Vet Adv 9: 1546-1551.
Kidd MT, Peebles ED, Whitmarsh SK, Yeatman JB, and Wideman RF, 2001. Growth and immunity of broiler chicks as affected by dietary arginine. Poult Sci 80: 1535–1542.
Klein D, and Morris DR, 1978. Increased arginase activity during lymphocyte mitogenesis. Biochem Biophys Res Commun 81: 199.
Kwak H, Austic RE, and Dietert RR, 1999. Influence of dietary arginine concentration on lymphoid organ growth in chickens. Poult Sci 78: 1536-1541.
Kwak H, Austic RE, and Dietert RR, 2001. Arginine-genotype interactions and immune status. Nutr Res 21: 1035–1044.
Law GK, Bertolo RF, Adjiri-Awere A, Pencharz PB, and Ball RO, 2007. Adequate oral threonine is critical for mucin production and gut function in neonatal piglets. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol 292: G1293-G1301.
Ma XY, Lin YC, Jiang ZY, Zheng CT, Zhou GL, and Yu DQ, 2010. Dietary arginine supplementation enhances antioxidative capacity and improves meat quality of finishing pigs. Amino Acids 38: 95-102.
Marquardt WW, Synder DB, Savage PK, Kadavil SK, and Yancey FS, 1984. Antibody response to Newcastle disease virus given by two different routes as measured by ELISA and hemagglutination-inhibition test and associated tracheal immunity. Avian Dis 29: 71–79.
Munir K, Muneer MA, Masaoud E, Tiwari A, Mahmud A, Chaudhry RM, and Rashid A, 2009. Dietary arginine stimulates humoral and cell-mediated immunity in chickens vaccinated and challenged against hydropericardium syndrome virus. Poult Sci 88: 1629–1638.
Murakami AE, Fernandes JIM, Hernandes L, and Santos TC, 2012. Effects of starter diet supplementation with arginine on broiler production performance and on small intestine morphometry. Pesq Vet Bras 32: 259-266.
Navidshad B, Adibmoradi M, and Ansari Pirsaraei Z, 2010. Effects of dietary supplementation of Aspergillus originated prebiotic (Fermacto) on performance and small intestinal morphology of broiler chickens fed diluted diets. Ital J Anim Sci doi: 10.4081/ijas.2010.e12.
NRC, 1994. Nutrient requirements of poultry, 9th ed. (Washington, DC, National Academy Press).
Pluske JR, Hampson DJ, and Williams IH, 1997. Factors influencing the structure and function of the small intestine in the weaned pig – a review. Livest Prod Sci 51: 215- 236.
Qureshi MA, 2003. Avian Macrophage and Immune Response: An Overview. Poult Sci 82, 691-698.
Schreurs FJG, Van der Heide D, Leenstra FR, and De Wit W, 1995. Endogenous proteolytic enzymes in chicken muscle. Differences among strains with different growth rates and protein efficiencies. Poult Sci 74: 523–537.
Tan B, Yin Y, Liu Z, Li X, Xu H, Kong X, Huang R, Tang W, Shinzato I, Smith SB, and Wu G, 2009. Dietary L-arginine supplementation increases muscle gain and reduces body fat mass in growing-finishing pigs. Amino Acids 37: 169–175.
Tan B, Yin Y, Kong X, Li P, Li X, Gao H, Li X, Huang R, and Wu G, 2010. L-Arginine stimulates proliferation and prevents endotoxin-induced death of intestinal cells. Amino Acids 38: 1227–1235.
Tayade C, Koti M, and Mishra SC, 2006. L-arginine stimulates intestinal intraepithelial lymphocyte functions and immune response in chickens orally immunized with live intermediate plus strain of infectious bursal disease vaccine. Vaccine 24: 5473– 5480.
Uni Z, 1999. Functional development of the small intestine in domestic birds: Cellular and molecular aspects. Poult Avian Biol Rev 10:167–179.
Uni Z, and Ferket PR, 2004. Methods for early nutrition and their potential. World’s Poult Sci J 60:101–111.
Uni Z, Tako E, Gal-Garber O, and Sklan D, 2003. Morphological, molecular, and functional changes in the chicken small intestine of the late-term embryo. Poult Sci 82:1747–1754.
Visek WJ, 1978. The mode of growth promotion by antibiotics. J Anim Sci 46: 1447-1469.
Wang X, Qiao S, Yin Y, Yue L, Wang Z, and Wu G, 2007. Deficiency or excess of dietary threonine reduces protein synthesis in jejunum and skeletal muscle of young pigs. J Nutr 137: 1442-1446.
Warner RD, Greenwood PL, Pethick DW, and Ferguson DM, 2010. Genetic and environmental effects on meat quality. Meat Sci 86: 171-183.
Wu LY, Fang YJ, and Guo XY, 2011. Dietary L-arginine supplementation beneficially regulates body fat deposition of meat-type ducks. Br Poult Sci 52: 221-226.
Wu X, Ruan Z, Gao Y, Yin Y, Zhou X, Wang L, Geng M, Hou Y, and Wu G, 2010. Dietary supplementation with L-arginine or N-carbamyl glutamate enhances intestinal growth and heat shock protein-70 expression in weanling pigs fed a corn- and soybean meal-based diet. Amino Acids 39: 831-839.
Yamauchi K, Kamisoyama H, and Isshiki Y, 1996. Effects of fasting and refeeding on structures of the intestinal villi and epithelial cells in White Leghorn hens. Br Poult Sci 37:909– 921.
Yao K, Guan S, Li T, Huang R, Wu G, Ruan Z, and Yin Y, 2011. Dietary L-arginine supplementation enhances intestinal development and expression of vascular endothelial growth factor in weanling piglets. Br J Nutr 105: 703–709.
Yason CV, Summers BA, and Schat KA, 1987. Pathogenesis of rotavirus infection in various age groups of chickens and turkeys: pathology. Am J Vet Res 48: 927-938. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,347 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,594 |