تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,544 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,070 |
اثر منابع مختلف سلنیوم بر فراسنجه های خونی و پاسخ آنتی اکسیدانی گاوهای شیری هلشتاین | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 5، دوره 26، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 45-57 اصل مقاله (744.99 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
بهروز نجف نژاد1؛ حسن علیعربی* 2؛ محمد مهدی طباطبایی2؛ اکبر تقی زاده3؛ داریوش علیپور2؛ خلیل زابلی4 | ||
11 دانشجوی دکتری تغذیه دام گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان | ||
22 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان | ||
33 استاد گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
44 استادیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: سلنیوم جایگاه ویژهای در بین آنتیاکسیدانهای طبیعی دارد و از اکسیداسیون ساختارهای سلولی جلوگیری میکند. هدف:این آزمایش به منظور بررسی اثر منابع مختلف سلنیوم بر فراسنجههای خون و پاسخ آنتی اکسیدانی در گاوهای شیری هلشتاین تغذیه شده با جیرههای غنی از چربی انجام شد. روشکار: 12 راس گاو هلشتاین با میانگین تولید 4±40 کیلوگرم شیر در روز در قالب طرح مربع لاتین ادغام شده ناقص با 4 تیمار و3 تکرار به ازای هر تیمار، مورد استفاده قرار گرفتند. آزمایش در 3 دوره 28 روزه با 4 تیمار شامل: 1) جیره پایه محتوی 20% پنبه دانه بدون مکمل سلنیوم؛ 2) جیره پایه + 3/0 قسمت در میلیون سلنیوم معدنی، سلنیت سدیم؛ 3) جیره پایه +3/0 قسمت در میلیون سلنیوم آلی، مخمر غنی از سلنیوم و 4) جیره پایه +3/0 قسمت در میلیون نانو سلنیوم) اجرا شد. میزان تولید شیر ثبت شد و در روزهای صفر و پایانی هر دوره، نمونهگیری از خون انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد که افزودن سلنیوم اگرچه تغییری در مصرف ماده خشک ایجاد نکرد اما باعث افزایش تولید شیر و شیر تصحیح شده برای 4 درصد چربی شد (05/0P<)، افزودن سلنیوم به جیره تأثیری بر غلظت گلوکز، ازت اورهای، کراتنین، پروتئین تام، آلبومین و گلوبولین خون گاوهای شیری نداشت. استفاده از سلنیوم بویژه نوع آلی و نانو آن موجب کاهش غلظت متابولیتهای چربی و فعالیت آنزیمهای آلکالین فسفاتاز و آسپارتات آمینوترانسفراز سرم و افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی خون گاوهای شیری شد (05/0P<). نتیجه گیرینهایی :بطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن 3/0 قسمت در میلیون سلنیوم به جیرههای حاوی سطوح بالایی از منابع چربی غیر اشباع باعث کاهش معنیدار غلظت چربیهای مضر سرم و افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی آن میشود، که بازتاب آن در بهبود توان تولیدی گاوها مشاهده میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
سلنیوم آلی؛ سلنیوم معدنی؛ نانو سلنیوم؛ فراسنجه های خونی؛ گاو شیری | ||
مراجع | ||
Abd ElGhany Hefnawy JL and Tortora P, 2010. The importance of selenium and the effects of its deficiency in animal health. Small Ruminant Research 89:185-192.
Alimohamady R, Aliarabi H, Bahari AA and Dezfoulian AH, 2013. Influence of Different Amounts and Sources of Selenium Supplementation on Performance, Some Blood Parameters, and Nutrient Digestibility in Lambs. Biological Trace Element Research 154: 45–54.
Aldrich CG, Merchen NR. Drackley JK, Gonzalez SS, FaheyJr GC and Berger LL, 1997. The effects of chemical treatment of whole canola seed on lipid and protein digestion by steers. Journal of Animal Science 75:502–511.
Andrew P, DeFilippis MD, Laurence S, Sperling MD and Atlanta GA, 2006. Understanding omega-3′s. American Heart Journal 151:564–570.
AOAC, 1990. Official Methods of Analysis (15th ed.). Association of Official Analytical Chemists, Inc., Washington, D.C., USA.
Awadeh FT, Kincaid RL and Johnson KA, 1998. Effect of level and sources of dietary selenium on concentrations of thyroid hormones and immunoglobulin in beef cows and calves. Journal of Animal Science 76: 1204-1215.
Benzie IF and Strain JJ, 1996. The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of ‘‘antioxidant power’’: The FRAP assay. Analytical Biochemistry 239: 70–76.
Chen YT, Zhang W, Fan YQ, Xu XQ and Zhang ZX, 2006. Hydrothermal preparation of selenium nanorods. Materials Chemistry and Physics 98: 191–194.
Davis PA, McDowell LR, Wilkinson NS, Buergelt CD, Van Alstyne R, Weldon RN, Marshall TT and Matsuda-Fugisaki EY, 2008. Comparative effects of various dietary levels of Se as sodium selenite or Se yeast on blood, wool, and tissue Se concentrations of wether sheep. Small Ruminant Research 74:149-158.
Dominguez-Vara IA, Gonzalez-Munoz SS, Pinos-Rodriguez JM, Borquez-Gastelum JL, Barcena-Gama R, Mendoza-Martinez G, Zapata LE and Landois-Palencia LL, 2009. Effects of feeding selenium-yeast and chromium-yeast to finishing lambs on growth, carcass characteristics, and blood hormones and metabolites. Animal Feed Science and Technology 152: 42-49.
Ebrahimi M, Towhidi A and Nikkhah A, 2009. Effect of organic selenium (sel-plex) on thermo metabolism, blood chemical composition and weight gain in Holstein suckling calves. Asian-Australian Journal of Animal Science 7: 984-992.
Faixova Z, Faix S, Leng L, Vaczi P, Makova Z and Szaboova R, 2007. Hematological, blood and rumen chemistry changes in lambs following supplementation with Se-yeast. Acta Veterinaria Brno 76: 3-8.
Flavio ST, Heloisa RM, William TW, Jose SE-P and Charles SR, 2007. Effect of selenium source on production, reproduction, and immunity of lactating dairy cows. January 30-31, 2007. Florida Ruminant Nutrition Symposium. Best Western Gateway Grand. Gainesville, FL.
Gabryszuk M, Czauderna M, Baranowski A, Strzałkowska N, Jozwik A and Krzyzewski J, 2007. The effect of diet supplementation with Se, Zn and vitamin E on cholesterol, CLA and fatty acid contents of meat and liver of lambs. Animal Science Paper and Report 1:25-33.
Gonzales-Eguia A, Fu CM, Lu FL and Lien TF, 2009. Effects of nanocopper on copper availability and nutrients digestibility, growth performance and serum traits of piglets. Livestock Science 126: 122–129.
Holben DH, Smith AM, Ilich JZ, Landoll JD, Holcomb JP and Matkovic V, 2002. Selenium intakes, absorption, retention, and status in adolescent girls. Journal of the American Dietetic Association 102: 1082–1087.
Iizuka Y, Sakurai E and Tanaka Y, 2001. Effect of selenium on serum, hepatic and lipoprotein lipids concentration in rats fed on a high-cholesterol diet. Yakugaku Zasshi 121(1):93-96.
Juniper DT, Phipps RH, Jones AK and Bertin G, 2006. Selenium supplementation of lactating cows: effect on selenium concentration in blood, milk, urine, and feces. Journal of Dairy Sci 89: 3544–3551.
Juniper DT, Phipps RH, Ramos-Morales E and Bertin G, 2008. Effect of dietary supplementation with selenium-enriched yeast or sodium selenite on selenium tissue distribution and meat quality in beef cattle. Journal of Animal Science 86(11):3100–3109.
Kanchana G and Jeyanthi GP, 2010. The effect of supplementation of diet with vitamin E and selenium and their combinations on the performance and lipid profiles of layer chicken. International Journal of Pharma and Bio Science 1:1-11.
Kojouri GA, Sadeghian S, Mohebbi A and Mokhber Dezfouli MR, 2011. The Effects of Oral Consumption of Selenium Nanoparticles on Chemo tactic and Respiratory Burst Activities of Neutrophils in Comparison with Sodium Selenite in Sheep. Biological Trace Element Research 146:160–166.
Kumar M, Garg AK, Dass RS, Chaturvedi VK, Mudgal V and Varshney VP, 2009. Selenium supplementation influences growth performance, antioxidant status and immune response in lambs. Animal Feed Science and Technology 153:77-87.
Larsen HJ, 1993. Relationship between selenium and immunity. Journal of Agricaltural Science 11:105-119.
Lubojaka V, Pechova A, Dvoak R, Drastic P, Kummer V and Poul J, 2005. Liver Steatosis Following Supplementation with Fat in Dairy Cow Diets. Acta Veterinaria Brno 74: 217–224.
Mohri M, Ehsani A, Norouzian MA, Heidarpour M and Seifi HA, 2011. Parenteral selenium and vitamin E supplementation to lambs: hematology, serum biochemistry, performance, and relationship with other trace elements. Biological Trace Element Research 139:308-316.
NRC, 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cows. 7th edn. National Academy of Sciences, Washington, DC.
Pechová A, 1992. Diagnostics and prevention of lipomobilization syndrome in postpartum dairy cows (in Czech). Ph.D. Thesis, University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno, Brno, 170 p.
Pechova A, Sevcikova L, Pavlata L and Dvorak R, 2012. The effect of various forms of selenium supplied to pregnant goats on selected blood parameters and on the concentration of Se in urine and blood of kids at the time of weaning. Journal of Veterinary Medicine 57: 394–403.
Pearson DJ, 1993. Effects of selenium status and glutathione peroxidase activity in north-west England.
European Journal of Clinical Nutrition 44(4): 277-83.
Qu X, Huang K, Deng L and Xu H, 2000. Selenium deficiency-induced alternations in the vascular system of the rat. Biological Trace Element Research 75:119-128.
Rowntree JE, Hill GM, Hawkins DR, Link JE, Rincker MJ, Bednar GW, and Kreft JRA, 2004. Effect of Se on selenoprotein activity and thyroid hormone metabolism in beef and dairy cows and calves. Journal of Animal Science 82: 2995-3005.
Shahsavari K, Daneshyar M, Kermanshahi H, and Golian AG, 2008. Does ascites affect the weight of internal organs in broilers? Proceedings of the British Society of Animal Science 246- 274.
SAS Institute, 2004. SAS/STAT User’s Guide. Release. 9.1. SAS Inst., Inc., Cary, NC.
Schrauzer GN, 2000. Selenomethionine: a review of its nutritional significance, metabolism and toxicity. Journal of Nutrition 130: 1653-1656.
Segalés J, Allan GM and Domingo M, 2005. Porcine circovirus diseases. Animal Health Research Reviews 6:119–142.
Shi LG, Xun WJ, Yue WB, Zhang CX, Ren YS, Liu Q, Wang Q and Shi L, 2011. Effect of elemental nano-selenium on feed digestibility, rumen fermentation, and purine derivatives in sheep. Animal Feed Science and Technology 163:136–142.
Shinde PL, Dass RS and Garg AK, 2009. Effect of vitamin E and selenium supplementation on hematology, blood chemistry and thyroid hormones in male buffalo (Bubalus bubalis) calves. Journal of Animal and Feed Science 18:241-256.
Shiota M, Konishi H, Tatsumi K, 1999. Oxidative stability of fish oil blended with butter. Journal of Dairy Science 82:1877–81.
Shuang YB, Zhu WQ, Sheng HX, jun FL, Jing-ji L and Yong-zhen C, 2012. Effect of Se-yeast on Anti-oxidation ability in blood and milk secretion Performance of Dairy Cows. Asian Pacific Conference on Environmental Science and Technology Advances in Biomedical Engineering, Vol.6.
Slavik P, Illek J, Brix M, Hlavicova J, Rajmon R and Jilek F, 2008. Influence of organic versus inorganic dietary selenium supplementation on the concentration of selenium in colostrums, milk and blood of beef cows. Acta Veterinary Scandinavica 50(1): 43.
Surai PF, 2002. Selenium in poultry nutrition. Antioxidant properties, deficiency and toxicity. Worlds Poultry Science journal 58:333-347.
Tanaka Y, Sakurai E and Lizuka Y, 2001. Effect of selenium on serum, hepatic and lipoprotein lipids concentration in rats fed on a high-cholesterol diet. Yakugaku Zasshi 121(1):93-96.
Vansoest PJ, Robertson JB and Lewis BA, 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74:3583-3592.
Wang C, Liu Q, Yang WZ, Dong Q, Yang XM, He DC, Zhang P, Dong KH and Huang YX, 2009. Effects of selenium yeast on rumen fermentation, lactation performance and feed digestibility's in lactating dairy cows. Livestock Science 126: 239–244.
Wang Y, Zhan X, Zhang X, Wu R and Yuan D, 2011. Comparison of different forms of dietary selenium supplementation on growth performance, meat quality, selenium deposition, and antioxidant property in broilers. Biological Trace Element Research 143(1):261-73.
Westterma LR and Constabel F, 1982. “Plant tissue culture metbods” 2deev. Ed. Sasatoon: National Research Council of Canada, Prairie Regional Laboratory.
Xun W, Shi L, Yue W, Zhang CH, Ren Y and Liu Q, 2012. Effect of High-Dose Nano-selenium and Selenium–Yeast on Feed Digestibility, Rumen Fermentation, and Purine Derivatives in Sheep. Biological Trace Element Research 150:130–136.
Yu HJ, Liu JQ, Böck A, Li J, Luo GM and Shen JC, 2005. Engineering glutathione transferase to a novel glutathione peroxidase mimic with high catalytic efficiency. Journal of Biological Chemistry 280:11930–11935.
Zhang JS, Gao XY, Zhang LD and Bao YP, 2001. Biological effects of a nano red elemental selenium. BioFactors 15: 27–38. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,455 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,183 |