تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,839 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,888 |
واکنش رقابتی گندم نان (Triticum aestivum L.) و خردل وحشی (Sinapis arvensis L.) به سطوح نیتروژن در شرایط شوری | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 4، دوره 25، شماره 2.1، مرداد 1394، صفحه 45-59 اصل مقاله (620.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد رضا مرادی تلاوت1؛ عادل پشت دار* 1؛ سیدعطاء الله سیادت2؛ سیدهاشم موسوی3 | ||
1دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول | ||
3دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی رقابت گندم و خردل وحشی تحت شرایط مختلف شوری و سطوح کود نیتروژن، آزمایشی گلدانی در گلخانه دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، در سال زراعی 92-1391 اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی سطوح نیتروژن (صفر، 60، 120 و 180 کیلوگرم در هکتار) و سطوح شوری آب آبیاری (صفر، 3، 6 و 9 دسیزیمنس بر متر) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که بیشترین مادهی خشک گندم در تیمارهای 120 و 180 کیلوگرم نیتروژن و بدون شوری به دست آمد. با مصرف 120 کیلوگرم نیتروژن، سطوح شوری چندان مادهی خشک گندم را کاهش ندادند. کمترین مادهی خشک گندم نیز در تیمار بدون مصرف نیتروژن و شوری 9 دسیزیمنس بر متر مشاهده شد. افزایش مصرف نیتروژن در شرایط شوری در آزمایش حاضر موجب کاهش اثر منفی تنش شوری بر ویژگیهای رشد و فیزیولوژیک گندم گردید. با این حال افزایش بیش از حد نیتروژن سبب کاهش توان رقابت گندم در برابر علف هرز گردید. و نیز نتوانست از کاهش رشد گندم در سطح بالای شوری بکاهد. | ||
کلیدواژهها | ||
رقابت؛ شوری؛ علف هرز؛ نیتروژن؛ ویژگی فیزیولوژیک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,783 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,620 |