تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,197 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,386 |
بررسی تأثیر پیش زمینه کشاورزی در تمایل به پرداخت برای محصولات غذایی سالم در شهر تبریز (کاربرد رهیافت اثرات درمانی) | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 10، دوره 24، شماره 3، آبان 1393، صفحه 132-143 اصل مقاله (381.12 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اسماعیل پیش بهار* 1؛ محمد قهرمانزاده1؛ میم مریم حق جو2 | ||
1دانشیاران گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
2دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
شواهد حاکی است که محصولات غذایی سالم دارای قیمتی بالاتر از محصولات متداول میباشند و یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در اقدام به خرید و تمایل به پرداخت اضافی مصرف کنندگان برای چنین محصولاتی سطح آگاهی آنها و بالاخص آگاهی ایشان در خصوص دانش کشاورزی میباشد. از آنجا که پاسخ به این پرسش که چه عواملی قادر به افزایش خرید چنین محصولاتی هستند، موضوعی مهم در برنامهریزیها و سیاستگذاریهای تولیدی و مصرفی است، لذا هدف مطالعه حاضر محاسبه اثر آگاهی از دانش کشاورزی افراد در تمایل به پرداخت اضافی آنها برای محصولات غذایی سالم در شهر تبریز میباشد و برای این منظور از رهیافت «اثرات درمانی» استفاده شده است. رهیافت اثرات درمانی نوع خاصی از مسئله «انتخاب نمونه» است که سعی در سنجش تأثیر یک برنامه آموزشی یا دوره تحصیلی که در اصطلاح «درمان» نامیده میشود، بر روی یک متغیر وابسته ویژه مدنظر محقق دارد. دادههای این مطالعه از طریق نمونهگیری تصادفی، از بین 180 نفر از کارکنان سازمان جهاد کشاورزی تبریز به عنوان گروه تحت درمان و 243 نفر از افراد با شغل و تحصیلات غیر مرتبط با کشاورزی به عنوان گروه شاهد، در سال 1388 جمعآوری شده است. نتایج مطالعه نشان داد، پیش زمینه دانش کشاورزی در افراد اثر معنی دار و مثبتی بر احتمال تمایل به پرداخت اضافی آنها برای محصولات غذایی سالم، نسبت به انواع متداول دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اثر درمانی؛ تمایل به پرداخت؛ محصولات غذایی سالم | ||
مراجع | ||
دهقانیان س و کوچکی ع، 1375. اقتصاد اکولوژیک و کشاورزی ارگانیک. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. کوچکی ع ، نخ فروش ع و ظریف کتابی ح 1376. کشاورزی ارگانیک (تالیف نیکلاس لامپکین). انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. حق جو م، حیاتی ب، رضایی ر، پیش بهار ا و دشتی ق،. عوامل موثر بر تمایل به پرداخت نرخ افزوده مصرف کنندگان برای محصولات غذایی سالم. دانش کشاورزی و تولید پایدار، جلد بیست و یکم، شماره 3. صفحههای 105 تا 117. Ahmad SNB and Juhdi N, 2008. Consumer's perceptions and purchase intentions toward organic food products: an explorative study on attitudes of Malaysian consumers. 16th Anuual Conference on pacific basin Finance, Economics, Accounting and Management, Brisbane Australia, July, 2-4. Alizade A, Javanmardi J, Abdollahzade N and Liaghati Z, 2008. Consumers` awareness, demands and preperences for organic vegetables: A survey study in Shiraz, Iran. 16th IFOAM Organic World Congress, Modena, Italy, June 16-20. Boxall P, Cash S, Wismer W, Muralidharan V and Annet L, 2007. The role of sensory experiences and information on willingness to pay for organic wheat bread .Journal of Forestry and Home Economics, 27: 16-29. Chinnici G, D’Amico M and Pecorino B, 2002. A multivariate statistical analysis on the consumers of organic products, British Food Journal, pp. 187-199. Cowan C, Carthy M and Riodan N, 2000. Irish consumers` willingness to pay for Safe Beef. Journal of Consumer Research, 32:146-153. Darby K, 2006. Consumer preferences for locally-grown berries: A discrete choice model estimating willingness-to-pay. Urban Studies, 41:801-815. Ghorbani M, Mahmoudi H and Liaghati H, 2007. Consumers` demands and preferences for Organic food: A survey study in Mashhad, Iran. Poster presented at the 3rd QLIF Congress: Improving Sustainability in Organic and low input food production system, University of Hohenheim, Germany, March 20-23. Harper GC and Makatouni A, 2002. Consumer perception of organic food productions and farm animal welfare. British Food Journal, 4: 287-299. Haas R, Sterns J, Meixner O, Nyob DI and Traar V, 2013. US Consumers’ Perception of Local and Organic Food: An Analysis Based on Means-End Chain Analysis and Word Association. Institute of Marketing & Innovation, Department of Economics and Social Sciences. Available at: http://centmapress.ilb.uni-bonn.de/ojs/index.php/proceedings/article/download/327/309. Heckman J, 1992. Randomisation and social evaluation programs, in Evaluating Welfare and Training Programs, ed C.T: Manski and Grefinkel, Harvard University Press: 201-230. Heckman J, 1997. Instrumental Variables: A Study of Implicit Behavioral Assumptions Used in Making Program Evaluations, Journal of Human Resources, 32: 441–462. Howard A and Berry W, 2008. The soil and Heath: A study of organic agriculture. The University Press of Kentucky. Millock K, Hunsen L, Wier M and Andersen L, 2005. Willingness to pay for organic foods in Denmark. Journal of Political Economics, 75:132-157. Rodriguez E, Lacaze V and Lupin B, 2007. Willingness to pay for organic food in Argentina: Evidence from a consumer survey. Papers prepared for 105th EAAE Seminar. Bologna. Italy. Rosenbaum PR and Rubin DB, 1983. The Central Role of the Propensity Score in Observational Studies for Causal Effects. Biometrika: 70(1): 41-55. Sachs C, Blair D, and Ritcher C, 1987. Consumer pesticide concerns: a 1965 and 1984 comparisons”. Journal of Consumer Affairs, 2: 96-107. Shafie FA and Rennie D, 2012. Consumer Perceptions towards Organic Food. Procedia - Social and Behavioral Sciences, 42(2012): 360-367. Tison AM, 2012. A study of organic food consumers’ knowledge, attitudes and behavior regarding labor in organic farms. Consumer Knowledge of Labor in Organic Farms, available at: http://nature.berkeley.edu/classes/es196/projects/2012final/TisonA_2012.pdf. Torjusen H, Nyberg A and Wandel M,1999. Organic food: Consumer’s perceptions and dietary choices A survey from the Stange and Hamar region. English Summary, States Institute for Forbruksforskning. Verbeek M, 2004. A Guide to Modern Econometrics, John Wiley & Sons Ltd. Wooldridge, J. M. (2002), Econometric Analysis of Cross-Section and Panel Data, MIT Press, Cambridge, MA. Yiridoe EK, Bonti-Ankomah S and Martin RC, 2005. Comparison of consumers perceptions and preferences toward organic versus conventionally produced foods: A review and update of the literature. Renewable Agriculture and Food System, 20:193-205. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,646 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,556 |