
تعداد نشریات | 45 |
تعداد شمارهها | 1,361 |
تعداد مقالات | 16,714 |
تعداد مشاهده مقاله | 53,959,960 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 16,627,979 |
مطالعه اثر دمای هوای داغ و پیش تیمار فراصوت روی کیفیت کشمش در کارخانه های بسته بندی | ||
نشریه مکانیزاسیون کشاورزی | ||
دوره 10، شماره 1، فروردین 1404، صفحه 53-66 اصل مقاله (880.66 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2025.64152.1297 | ||
نویسندگان | ||
هاجر چالاک1؛ خسرو محمدی قرمز گلی* 1؛ مصطفی خجسته نژند2؛ حسین غفاری ستوبادی1 | ||
1گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
2گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بناب، بناب، ایران | ||
چکیده | ||
بر اساس مطالعات میدانی صورت گرفته، یکی از مراحل فرآوری کشمش در کارخانههای بستهبندی، شستوشوی دوباره آن جهت از بین بردن مواد شیمیایی استفاده شده در خشککردن اولیه، گرد و خاک و مواد زاید و همچنین بهبود کیفیت محصول میباشد که متعاقب آن، خشک کردن مجدد (ثانویه) کشمش ضروری است. یکی از معضلات کارخانههای بستهبندی کشمش، غیریکنواختی در رطوبت و کیفیت پس از خشککردن ثانویه کشمش است. امروزه در اکثر کارخانههای فراوری از سامانه هوای داغ برای خشککردن ثانویه استفاده میشود. باتوجه به معایبی که سامانه مذکور دارد بهینهسازی سامانه هوایداغ از اهمیت بالایی برخوردار است. از آنجایی که استفاده از پیش-تیمارها اثر مثبتی برخواص فیزیکی، شیمیایی و تغذیهای دارد، خشککردن با هوایداغ در سه سطح 45، 55 و65 درجه سانتیگراد و سرعت جریان هوای ثابت 5/1 متربرثانیه، با و بدون پیشتیمار فراصوت روی خواص کیفی کشمش (شاخص رنگ، اسیدیته، جذب مجدد آب، چروکیدگی و شاخص قهوهای شدن) مورد مطالعه قرار گرفت، براساس نتایج بهدست آمده، اثرات اصلی و متقابل پیشتیمار فراصوت و دمای هوای داغ روی شاخصهای اسیدیته، چروکیدگی و قهوهای شدن در سطح احتمال یک درصد و روی شاخص رنگ در سطح احتمال پنج درصد معنیدار بود. اثر فاکتورهای مورد مطالعه در شاخص جذب مجدد آب، معنیدار نبود (P >0.05). در حالت کلی، با درنظر گرفتن کمترین تغییرات شاخصهای رنگی، میزان چروکیدگی و قهوهای شدن و لحاظ مقدار قابل قبول اسیدیته، خشککردن با هوای داغ 55 درجه سانتیگراد با پیشتیمار فراصوت به عناون بهترین حالت پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدیته؛ پیشتیمار؛ خشک کردن؛ کشمش؛ محتوای رطوبتی | ||
مراجع | ||
Aghilinategh, N., Rafiee, S., Gholikhani, A., Hosseinpur, S., Omid, M., Mohtasebi, S. S., & Maleki, N. (2015). A comparative study of dried apple using hot air, intermittent and continuous microwave: evaluation of kinetic parameters and physicochemical quality attributes. Food Science & Nutrition, 3(6), 519-526. https://doi.org/https://doi.org/10.1002/fsn3.241 Aguilera, J., Oppermann, K., & Sanchez, F. (1987). Kinetics of browning of sultana grapes. Journal of Food Science, 52(4), 990-993. https://doi.org/https://doi.org/10.1111/j.1365-2621.1987.tb14258.x Anonymous. (2015). Dry fruits –Determination of the moisture content- test methods. Iranian National Standardization Organization, ISNO 672, 1-8. Anonymous. (2022). FAO Statistics, https://www.fao.org/faostat/en/#data/TCL. Ayoubi, A., Sedaghat, N., Kashaninejad, M., & Mahallati, M. N. (2016). Investigation of the effect of drying conditions in cabinet dryer on grape drying intensity and quality characteristics of raisins. Candemir, A., Çalışkan Koç, G., Dirim, S. N., & Pandiselvam, R. (2023). Effect of ultrasound pretreatment and drying air temperature on the drying characteristics, physicochemical properties, and rehydration capacity of raisins. Biomass Conversion and Biorefinery. https://doi.org/10.1007/s13399-023-04269-8 Carabasa-Giribet, M., & Ibarz-Ribas, A. (2000). Kinetics of colour development in aqueous glucose systems at high temperatures. Journal of Food Engineering, 44(3), 181-189. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/S0260-8774(00)00027-3 Chalak, H., Mohammadi-Ghermezgoli, k., Khojastehnazhand, M., & Ghaffari, H. (2024). Effects of infrared radiation intensity and ultrasound pretreatment on the appearance quality of raisins in the secondary drying stage in the packaging plants. Agricultural Mechanization, 8(4), 41-51. https://doi.org/10.22034/jam.2024.59895.1270 Dadali, G., Demirhan, E., & Özbek, B. (2007). Color Change Kinetics of Spinach Undergoing Microwave Drying. Drying Technology, 25(10), 1713-1723. https://doi.org/10.1080/07373930701590988 Dajbych, O., Kabutey, A., Mizera, Č., & Herák, D. (2023). Investigation of the Effects of Infrared and Hot Air Oven Drying Methods on Drying Behaviour and Colour Parameters of Red Delicious Apple Slices. Processes, 11(10), 3027. https://www.mdpi.com/2227-9717/11/10/3027 Demirbüker, D., Simsek, S., & Yemenicioglu, A. (2004). Potential application of hot rehydration alone or in combination with hydrogen peroxide to control pectin methylesterase activity and microbial load in cold‐stored intermediate‐moisture sun‐dried figs. Journal of Food Science, 69(3), FCT170-FCT178. Dong, Y. H., Zhang, R. Y., Zhang, Z. T., Yang, L. W., Xue, C. H., Wei, J., & Yang, R. Y. (2013). Study on kinetics of color changes in thompson seedless grapes during drying process. Advanced Materials Research, 726, 456-462. Doymaz, İ., & Pala, M. (2002). The effects of dipping pretreatments on air-drying rates of the seedless grapes. Journal of Food Engineering, 52(4), 413-417. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/S0260-8774(01)00133-9 Feng, H., & Tang, J. (1998). Microwave finish drying of diced apples in a spouted bed. Journal of Food Science, 63(4), 679-683. Gholami, M. (2007). Estimation of Moisture Desorption Isotherms for Thompson Seedless Raisins and Determining the Best Appropriate Model Journal of food science and technology(Iran), 4(3), 49-58. Gholami, M., Rashidi, M., Ranjbar, A., & Abbasi, S. (2012). Investigating the effective parameters on quality black currant raisin. Food Science and Technology (Iran), 4(2), 57-68 (In Persian). Hamedani, Z., Mojarradi, G., Shams, A., & zarrin-Ghalami, S. (2014). Comparative study of traditional and modern methods of raisins production. The first national snack conference, MAshhad, Iran. Karathanos, V. T., Karanikolas, T., Kostaropoulos, A. E., & Saravacos, G. D. (1995). Non enzymatic browning in air-drying of washed raisins. In G. Charalambous (Ed.), Developments in Food Science (Vol. 37, pp. 1057-1064). Elsevier. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/S0167-4501(06)80218-9 Kaveh, M., Jahanbakhshi, A., Askari Asli-Ardeh, E., & Imanian, K. (2019). Sour lemon drying by hot air drying under ultrasonic pre-treatment. Innovative Food Technologies, 6(2), 233-245. https://doi.org/10.22104/jift.2018.2985.1727 Khiari, R., Zemni, H., & Mihoubi, D. (2019). Raisin processing: physicochemical, nutritional and microbiological quality characteristics as affected by drying process. Food Reviews International, 35(3), 246-298. https://doi.org/10.1080/87559129.2018.1517264 Khodabakhsh, A. (2006). Economics and business management: assessment of the country's raisin exports. Business reviews, 17(20), 85-93. https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/163753 Kutlu, N., Pandiselvam, R., Kamiloglu, A., Saka, I., Sruthi, N. U., Kothakota, A., . . . Maerescu, C. M. (2022). Impact of ultrasonication applications on color profile of foods. Ultrasonics Sonochemistry, 89, 106109. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/j.ultsonch.2022.106109 Laborde, M. B., Barreto, G. P., & Pagano, A. M. (2018). Ultrasound-assisted Dehydration Process Applied to Red Globe Grapes for Producing Low Calorie Raisins. American Journal of Food Science and Technology, 6(5), 209-214. http://pubs.sciepub.com/ajfst/6/5/3 Maskooki, A., Mortazavi, A., & Maskooki, A. (2007). Effects of combined caustic soda and ultrasound on reducing the drying time of grapes in raisin production [Research]. Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology, 2(1), 1-10. http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-28-fa.html Nowacka, M., Wiktor, A., Śledź, M., Jurek, N., & Witrowa-Rajchert, D. (2012). Drying of ultrasound pretreated apple and its selected physical properties. Journal of Food Engineering, 113(3), 427-433. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2012.06.013 Patidar, A., Vishwakarma, S., & Meena, D. (2021). Traditional and recent development of pretreatment and drying process of grapes during raisin production: A review of novel pretreatment and drying methods of grapes. Food Frontiers, 2(1), 46-61. https://doi.org/https://doi.org/10.1002/fft2.64 Seremet, L., Botez, E., Nistor, O.-V., Andronoiu, D. G., & Mocanu, G.-D. (2016). Effect of different drying methods on moisture ratio and rehydration of pumpkin slices. Food Chemistry, 195, 104-109. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.03.125 Setareh, R., Mohammadi-Ghermezgoli, K., Ghaffari-Setoubadi, H., & Alizadeh-Salteh, S. (2023). The effectiveness of hot-air, infrared and hybrid drying techniques for lemongrass: appearance acceptability, essential oil yield, and volatile compound preservation. Scientific Reports, 13(1), 18820. https://doi.org/10.1038/s41598-023-44934-6 Wang, N., & Brennan, J. G. (1995). Changes in structure, density and porosity of potato during dehydration. Journal of Food Engineering, 24(1), 61-76. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/0260-8774(94)P1608-Z | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 143 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 106 |